hyper2002 Napisano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 Witam... Zastanawia mnie jakość produktów takich firma jak KCNC , MORTOP i innych oferujących 'lekkie' akcesoria rowerowe . Chce zakupić zacisk do sztycy [lekki] i najlżejszy wydaje się być ten : Mortop QR Seat Clamp - waga 19gr/31.8mm Pytanie czy ten produkt oprócz piórkowej wagi jest godny polecenia i nie jest to jakaś tandeta ? Czy lepiej brać KCNC ? Nieco cięższy - 28gr szerzej znany KCNC mtb QR clamp Chce również zmienić zaciski do kół, również rozglądam się za produktami tych firm . Czy znajdę na forum użytkowników tych produktów ? Czy te zaciski są warte tych pieniędzy ? Dzięki za informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redbull1 Napisano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 (edytowane) ja miałem zacisk kcnc waga 11 g lecz po imbus ,dokręcałem bardzo mocno i nic nie pękło więc do najgorszych nie należy ,mogę polecić w 100 % Edytowane 27 Grudnia 2012 przez redbull1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 Potrzebny Ci jest szybkozamykacz do sztycy? Zaciski kol KCNC Tytanowe to jedne z najlepszych na rynku. Sprawdzone od lat, niezawodne, dobra relacja ceny do wagi i jakosci. Tu troche wiecej o nich: http://fairwheelbikes.com/cycling-blog/products/12-high-end-skew Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vader Napisano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 a zna ktos taki zacisk ?? OBEJMA PODSIODŁOWA RAVX XRD 34,9 ZACISK SZTYCY (2866843183) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. stosunek cena/masa wychodzi calkiem niezle tylko co to za wynalazek?? jezdzi ktos na tym?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
blackiwan Napisano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 (edytowane) Tu masz lżej: Soul Kozak Obejma podsiodłowa 34,9mm 11g - Lemonbike.eu - dla nas waga ma znaczenie | Stan`s NoTubes | Koba | No Saint | Ceradure | Far & Near | http://www.lemonbike.eu/sztyce-i-obejmy-obejma-seatpost-clamp-318mm-12g.html albo taki Far & Near Obejma SEATPOST CLAMP QR 31,8mm 22g - Lemonbike.eu - dla nas waga ma znaczenie | Stan`s NoTubes | Koba | No Saint | Ceradure | Far & Near | Edytowane 27 Grudnia 2012 przez blackiwan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 A tu jeszcze lzej ale chyba nie o to chodzi... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gromosmok Napisano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 Ja mama ten zacisk od +/- dwóch lat i wszystko działa jak powinno. Mogę polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 @Vader Taki XRD, tyle że 31,8mm siedzi w moim rowerze. Zacisk jak zacisk. Waga realna 13g, sztyca trzyma się pewnie i nie wsuwa się wgłąb podsiodłówki. Czego chcieć więcej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomash Napisano 3 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2013 Mam i obejmę sztycy i zaciski z KCNC. Jeżdżę z tym ze dwa sezony i nie ma większych problemów. Obejma wygląda co prawda, jakby była zrobiona z puszki po piwie i tyle mniej więcej waży, ale sztycę trzyma. Strasznie trzeszczy i zgrzyta przy zamykaniu (kwestia posmarowania czymś). Co do zacisków - wykonane porządnie, koło trzymają. Nie jestem jednak jakoś super nastawiony do nich i na początku miałem pewne obawy bo były ździebko za lekkie Osie są dość krótkie, często mi np. spadała nakrętka albo dźwigienka przy dokręcaniu co jest wkurzające. Do tego wystarczy tylko pół obrotu zamkniętą dźwignią w dół i oś praktycznie się luzuje - raz jeździłem z takim odpiętym kołem, na szczęście nic się nie stało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi