Skocz do zawartości

Kompanii z Gminy Dopiewo poszukiwani ! Poznań również :)

Blueriderfromheaven

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie potencjalni towarzysze ;) widzę że w Dąbrówce wiele rowerzystów, dlatego pytam- czy ktoś szuka kumpla na dłuższe trasy? zapalonych znajomych riderów mam rozsianych w innych rejonach Poznania, korzystam z ich towarzystwa sporadycznie. Szukam kogoś "stacjonarnego". Jeżdze ponownie od przedwczoraj ;) w ta sobote wyruszamy z znajomymi w dluzsza trase ok 60-70 km, moze czesc ringu dookola poznanskiego (pytanie czy przejezdny?) jestes chetna/y - daj znac.

To by bylo na tyle :)

Hej ja jestem z Plewisk, więc możecie mnie zgarnąć po drodze ;-)

Najpierw jednak muszę wejść w rytm i trochę kondycji złapać, żeby nie marudzić. Jakbyście jeździli w lutym/marcu to daj znać - chętnie się na jakieś weekendowe wycieczki przyłączę.

PS. Ja jestem chętny na wyjazdy tak na maks 5-6 godzin bo w domu mam roczną córeczkę i niestety całodniowe eskapady raczej obecnie odpadają ;-(

Nawet nie wiesz jak chętnie bym się na coś takiego pisał. Niestety raczej nie mam możliwości obecnie uczestniczenia w takim wyjeździe. Myślę, że jeszcze coś w granicach 2-3 dni dałbym radę wykroić, ale dłuższy wypad niestety w moim przypadku odpada z powodu małego dziecka, które i tak już rzadko widuję przez pracę ;-(

Niemniej jak będziesz miał jakieś konkrety to śmiało pisz na pw. Może Twój wyjazd zostanie trochę okrojony czasowo lub coś w tym stylu.

Najpierw jednak muszę wejść w rytm i trochę kondycji złapać, żeby nie marudzić. Jakbyście jeździli w lutym/marcu to daj znać - chętnie się na jakieś weekendowe wycieczki przyłączę.

PS. Ja jestem chętny na wyjazdy tak na maks 5-6 godzin bo w domu mam roczną córeczkę i niestety całodniowe eskapady raczej obecnie odpadają ;-(

Witam ponownie :) w sobotę jednak się nie wybraliśmy w trasę, jednak w piątek z kolegą zrobiliśmy ok 80 km trasa mieszaną, prawdopodobnie w ten weekend zrobimy podobną, piszesz się ?

Witam ponownie :) w sobotę jednak się nie wybraliśmy w trasę, jednak w piątek z kolegą zrobiliśmy ok 80 km trasa mieszaną, prawdopodobnie w ten weekend zrobimy podobną, piszesz się ?

A jaką macie średnią prędkość przelotową? Bo jak pisałem ja dopiero zaczynam zabawę z rowerem i jak na razie rozwijam ~18km/h na dłuższych odcinkach. Moja maksymalna trasa to jak na razie 30km, ale nie byłem specjalnie po niej zmęczony - myślę, że ~50km na raz dałbym radę zrobić.

Chciałbym najpierw trochę kondycji złapać, więc zakładałem dopiero takie rzeczy w lutym/marcu, żeby Was nie opóźniać, tak jak pisałem wcześniej.

A jaką macie średnią prędkość przelotową? Bo jak pisałem ja dopiero zaczynam zabawę z rowerem i jak na razie rozwijam ~18km/h na dłuższych odcinkach. Moja maksymalna trasa to jak na razie 30km, ale nie byłem specjalnie po niej zmęczony - myślę, że ~50km na raz dałbym radę zrobić.

Chciałbym najpierw trochę kondycji złapać, więc zakładałem dopiero takie rzeczy w lutym/marcu, żeby Was nie opóźniać, tak jak pisałem wcześniej.

Nie jesteśmy zawodowcami, też odgrzewamy mięśnie po dłuższej przerwie, ale z wysoko postawionym celem - jakieś maratony min. :), średnia prędkość to ok 20km/h przy trasie 80 km, jednak będziemy robić postoje 'regeneracyjne', spokojnie, nie zostawimy Cię w tyle, jeżeli jednak poczujesz totalny brak sił, po prostu zawrócimy w kierunku domu albo oddzielisz się i cofniesz sam- kwestia umowna :) Ostatnio jechaliśmy przez malte, kolega usiadł, ja się dobiłem dodatkowym 1 okrążeniem i powrót :) wszystko można pogodzic.

Nie jesteśmy zawodowcami, też odgrzewamy mięśnie po dłuższej przerwie, ale z wysoko postawionym celem - jakieś maratony min. :), średnia prędkość to ok 20km/h przy trasie 80 km, jednak będziemy robić postoje 'regeneracyjne', spokojnie, nie zostawimy Cię w tyle, jeżeli jednak poczujesz totalny brak sił, po prostu zawrócimy w kierunku domu albo oddzielisz się i cofniesz sam- kwestia umowna :) Ostatnio jechaliśmy przez malte, kolega usiadł, ja się dobiłem dodatkowym 1 okrążeniem i powrót :) wszystko można pogodzic.

Bardziej się boję, żeby Wam zabawy nie zepsuć, bo sam nie potrafię jeszcze ocenić swoich sił. Ale tak się umówmy, że spróbuję już teraz i w razie czego jakbym Was opóźniał to po prostu mi powiedzcie i się rozdzielimy. Myślę, że i tak będzie się trzeba rozdzielić, bo 80km to chyba jednak zbyt wiele dla mnie na razie.

Za miesiąc pewnie już z takimi trasami nie będę miał problemu, bo planuję codziennie jeździć do pracy (~35km w obie strony) i pewnie trochę się kondycji nabiorę. Chętnie bym wtedy potrenował do jakiegoś maratonu tak dla zabawy.

Zaraz prześlę telefon na pw.

PS. w tej weekend pasuje mi tylko sobota, bo w niedzielę wyjeżdżam. Jeśli o mnie chodzi to im wcześniej tym lepiej, ale dostosuję się czasowo do Was.

• 2 tygodnie później...
  • 5 tygodni później...

Czy ktokolwiek dzis planuje jakas ciekawa trase ? Udaje sie nad rusalke ok 13

Jakbyś miał ochotę wybrać się kiedyś nad Rusałkę lub Strzeszynek to daj znać ;) Rozpoczynam sezon, więc często tam będę. Formy jakiejś zbyt dużej nie mam (2 lata przerwy było) ale jak na razie te 25-35 km staram się robić.

• 4 tygodnie później...

Witam,

Ostatnio trochę zwolniłem tempo, ze względu na ilość pracy w tygodniu (że też trzeba pracować...), jeżeli nadal się piszesz, to napisz za pomocą prv wiadomości swojego maila, czy nr tel., jak będę się wybierał, skontaktuję się z Tobą i zobaczymy czy zjedziemy się na jedną tą samą godzinę. Pozdrawiam !

• 3 tygodnie później...

cześć,

jak co myślę, ze chętnie dołączę od drugiej połowy kwietnia, niedawno wprowadziliśy się do Palędzie teraz kwestia dowiezienia rowerów :), pewno wkrótce dotrą, generalnie 50 km jak najbardziej pasuje

Witaj sąsiedzie ;)

W takim razie czekam na kontakt z Twojej strony. W razie wypadku jutro wybieram się w dłuższą trasę (święta na rowerze ;)) jeżeli dowiozłeś rowery, zapraszam :) nr tel. prześle na prv.

• 3 tygodnie później...

Zapraszam więc do kontaktu, dziś jadę na wypad 60 -70 km, ale około 13.00 więc raczej się nie zmówimy. Napisz kiedy dokładnie masz w planach jazdę, a postaram się ustosunkować :)

Pozdrawiam !

P.s. Sąsiad z palędzia już sprowadził rower ?  

• 3 tygodnie później...

Zapraszam więc do kontaktu, dziś jadę na wypad 60 -70 km, ale około 13.00 więc raczej się nie zmówimy. Napisz kiedy dokładnie masz w planach jazdę, a postaram się ustosunkować :)

Pozdrawiam !

P.s. Sąsiad z palędzia już sprowadził rower ?  

cześć,

już temat dopięty :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...