jakfaskaf Napisano 27 Grudnia 2012 Napisano 27 Grudnia 2012 witam mam taki problem ze w jednym miejscu lancuch jest napiety tak jak powinien po obrocie korby o 180stopni lancuch jest luzny i mozna go zdjac bez problemu jezdze na dartmoor k-drive korbie slx z zebarta dartmoor disco lancuch to kmc nie wiem co z tym zrobic nie przszkadzalo mi to lecz teraz ten lancuch w tamtym miejscu robi sie coraz luzniejszy wiem ze juz byly takie tematy na forach lecz z korbami bmx jesli byl gdzies juz taki temat to prosze o linka z gory dziekuje za wszystkie odpowiedzi
Mod Team Puklus Napisano 27 Grudnia 2012 Mod Team Napisano 27 Grudnia 2012 sprawdź czy zebatki masz proste.
zekker Napisano 27 Grudnia 2012 Napisano 27 Grudnia 2012 W którą stronę kręcisz korbą (przód/tył) i gdzie ten łańcuch zwisa (góra/dół)?
jakfaskaf Napisano 27 Grudnia 2012 Autor Napisano 27 Grudnia 2012 W którą stronę kręcisz korbą (przód/tył) i gdzie ten łańcuch zwisa (góra/dół)? noo normalnie jak jade w jednym miejscu jest poprostu luzny a po obrocie o 180stopni jest dobrze napiety
zekker Napisano 27 Grudnia 2012 Napisano 27 Grudnia 2012 Dobra dotarło do mnie, że to napęd jednorzędowy To tak jak Puklus pisze, krzywa zębatka, ewentualnie jakiś luz lub skrzywienie na korbie/supporcie, tak że w różnych pozycjach jest różna odległość między korbą a tylną zębatką.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.