Skocz do zawartości

[śruba] wahacza do fulla

siimon

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Zwykła śruba i podkładka... wygląda jak wygląda ale nie kosztuje tyle co oryginał. Ja miałem w wahaczu też problem urwałem śrubę, nowa ok 20 czy 30zł. poszedłem do garażu wziąłem pierwsza lepsza śrubę M10 wsadziłem skręciłem i jak to sie urwie to ja nie wiem :D

Rower to BMC Four Tuned. Być może cannondale i inne wielowahacze mają podobne lub takie same.

Gdzie mogę dostać lub dorobić taką śrubę? U Pana "Zenka" już pytałem i nie da rady.

s73r6979.jpg

poszukaj lokalnie w Twoim miescie zakladu posiadjacy obrabiarki CNC, ostatnio dorabialem sruby bardziej fikusne do silnika koszt 50 zl i jeszcze do tego utwardzone. Niestety te sruby maja to do siebie ze albo sie gniazdo wyrobi pod klucz albo zrywaja gwinty, generalnie chyba producentom zalezy zeby je czesto wymieniac.

Zwykła śruba z podkładką odpada. Po pierwsze śruba od spodniej strony ma dodatkowy frez dzięki czemu łożysko jest dociśnięte w odpowiednim miejscu, z pewnością zapobiega to odkręcaniu się śruby oraz wyrobieniu gniazda. Po drugie wygląd oraz gwint na całej długości osłabi śrubę.

Z BMC już kilka razy próbowałem się skontaktować w innych sprawach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...