siimon Napisano 26 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 Rower to BMC Four Tuned. Być może cannondale i inne wielowahacze mają podobne lub takie same. Gdzie mogę dostać lub dorobić taką śrubę? U Pana "Zenka" już pytałem i nie da rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 26 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 A może spróbowałbyś zapytać producenta? Znaleźć najbliższego dystrybutora i sklep oferujący BMC? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rulez Napisano 26 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 Taką śrubę bez problemu można dorobić, mój "Pan Zenek" już mi takie dorabiał, na forum znajdziesz kolegów którzy takie śruby robili ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
beardman Napisano 26 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2012 A może przypasowałaby Ci jakaś zwykła śruba z większą podkładką? Czasem różne "cuda" mają w metalowych sklepach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 Zmierz śrubę i szukaj nawet po sklepach internetowych. Ja tak kupiłem śruby do swojego zawieszenia, praktycznie za grosze. W garażu sam mam kilka podobnych śrub, tak więc Twój Pan Zenek ma słabe zaopatrzenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 27 Grudnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 Zwykła śruba i podkładka... wygląda jak wygląda ale nie kosztuje tyle co oryginał. Ja miałem w wahaczu też problem urwałem śrubę, nowa ok 20 czy 30zł. poszedłem do garażu wziąłem pierwsza lepsza śrubę M10 wsadziłem skręciłem i jak to sie urwie to ja nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
swimfan Napisano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 Rower to BMC Four Tuned. Być może cannondale i inne wielowahacze mają podobne lub takie same. Gdzie mogę dostać lub dorobić taką śrubę? U Pana "Zenka" już pytałem i nie da rady. poszukaj lokalnie w Twoim miescie zakladu posiadjacy obrabiarki CNC, ostatnio dorabialem sruby bardziej fikusne do silnika koszt 50 zl i jeszcze do tego utwardzone. Niestety te sruby maja to do siebie ze albo sie gniazdo wyrobi pod klucz albo zrywaja gwinty, generalnie chyba producentom zalezy zeby je czesto wymieniac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siimon Napisano 2 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2013 Zwykła śruba z podkładką odpada. Po pierwsze śruba od spodniej strony ma dodatkowy frez dzięki czemu łożysko jest dociśnięte w odpowiednim miejscu, z pewnością zapobiega to odkręcaniu się śruby oraz wyrobieniu gniazda. Po drugie wygląd oraz gwint na całej długości osłabi śrubę. Z BMC już kilka razy próbowałem się skontaktować w innych sprawach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.