Skocz do zawartości

[Błotniki] Jakie błotniki na 29 cali? Jak najtańsze.

Romero

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Serwus,

Wyglądają bardzo podobnie do SKS'ów Shockblade i X-blade, które pan Gwiazdor mi oddał i muszę przyznać że nie mam żadnych zastrzeżeń - szybki demontaż i dobra ochrona przed wodą/błotem. W Twoim przypadku upewnij się że "korek" pod SPEEDclick przedniego błotnika będzie pasować do sterówki - ja mam zwężaną ale na szczęście była przelotka do takiego typu, jak również do 1 1/8" i 1".

POZDRo-:ver

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Witam, trochę odświeżę temat, ponieważ mam również problem z dobraniem błotniczków do mojego Cube'a 29er. Miałem już na rowerze założony tylni topeak defender 29er i jakoś zrezygnowałem (może niepotrzebnie). Cenowo droższych nie widziałem od tego. Lecz problem polega na tym żeby dobrać komplet, przód i tył. Przedni topeak xc1 montowany na amorze ani trochę do mnie nie przemawia - zwyczajnie mi się nie podoba. Patrzyłem również na sksy. Jeśli chodzi o wygląd to bardzo podobają mi sie grand d.a.d. i m.o.m. lecz rozmiaru na 29er nie ma:( a nie chciałbym kupować innej firmy na przód i innej na tył. Z wyglądu super jest grand d.a.d. lecz co z tego jak tylko pod koła 26''. Myślę jeszcze o sks shock blade ale średnio mi się podobają tymbardziej z mocowaniem tylnego błotnika na pasek. Poradźcie coś:)

Napisano

Ja na przodzie mam Zefal No Mud. Mimo korzeni 26" pasuje do 29 wyśmienicie. Teoretycznie jest uniwersalny i można go również na tył zamocować, ale jest za wąski i niewiele by chronił.

Na tył myślałem o topeak xc11, bo to chyba najsensowniejsza opcja w teren - duża powierzchnia i solidne mocowanie. Do mojego przedniego zefala nawet pasowałby kolorystycznie ;) Tylko ta cena!! 100zł za kawałek plastiku i to dość lichego w dotyku.. no jakoś nie jestem przekonany :/

Załączam fotkę przedniego zefala na 29 calach.

20121221134650.jpg

I do tego xc11

P6110220.JPG

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...