Skocz do zawartości

[Spodnie] Endura Firefly - Pilna rada! - Odpowiednia długość spodni

Robson06

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj,

Właśnie co zakupiłem spodnie Endura FIREFLY rozmiar M w okolicznym sklepie. Jestem zadowolony z tego modelu :002:. Jednak mają one zbyt małą długość. W razie czego umówiłem się ze sprzedawcą, że mogę wymienić je na inny rozmiar. Proszę Ciebie o własną radę! Chciałbym żeby udzielił się ktoś obeznany, doświadczony w jeździe na rowerze.

Mój rozmiar w pasie: do ok. 90 cm

Wysokość: 183cm

Waga: 67kg

Jestem szczupły dosyć i w pasie ściągam sobie paskiem prawie na maksa. Szerokość jest wporzo. Więc tak rozmiar M jest ok, lecz przy zgięciu w kolanie (jak na rowerze) nogawka wisi ok. 5cm ponad kostką (brakuję 5 cm żeby zasłaniać do połowy kostkę). Jak powinny leżeć nogawki normalnie? Czy to nie jest problem? Czy wystarczy, że będe nosił wyżej skarpety albo ocieplacze specjalne na kostki? Jak wy byście postąpili, wybrali dłuższe nogawki o kilka cm rozmiar L i z dużym luzem w szerokości. Czy może rozmiar M takie jak mam obecnie?

Zapytałem się sklepu endurastore o wymiary rozmiaru M i L. Proszę:

SPODNIE FIREFLY M

Obwód w pasie: 86-98cm

Długość całkowita: 104cm

Długość nogawki od kroku: 80cm

Obwód nogawki na wysokości kroku: ok. 61cm (w tym miejscu jest elastyczna

wstawka materiału)

Obwód u dołu regulowany w zakresie: 30-43cm

SPODNIE FIREFLY L

Obwód w pasie: 90-102cm

Długość całkowita: 106cm

Długość nogawki od kroku: 84cm

Obwód nogawki na wysokości kroku: ok. 63cm (w tym miejscu jest elastyczna

wstawka materiału)

Obwód u dołu regulowany w zakresie: 29-42cm

Liczę na Wasze doświadczenie Panowie i proszę o wypowiadanie się, bardzo mi zależy na tym :036:

Ja na Twoim miejscu przymierzyłbym Large - jeśli nie będzie tragedii w pasie(wspomniałeś że w M już masz spodnie dosyć ściśnięte) to powinien być to lepszy wybór. Tym bardziej że extra 4cm nogawki według mnie da Ci więcej niż dodatkowe 4cm w pasie...wybacz prostactwo ale łatwiej będzie Ci przytyć niż się skurczyć ;)

POZDRo-:ver

Jeśli M są dobre na szerokość to L będą wisieć jak worki. Po prostu przy Twojej budowie spodnie Endury nie są dla Ciebie.

Wielokrotnie czytałem na różnych forach narzekania na to, że Endura produkuje za krótkie spodnie.

Sam mam 182 cm/80 kg i Humvee są dobre na szerokość, ale przykrótkie. Z Singletrackami było jeszcze gorzej i byłem zmuszony zrezygnować z zakupu.

• 3 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...