damian1987 Napisano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 witam poradze sie was, jak myslicie jak bedzie wygladal rower z, obreczami , przod 26' , a tyl 24' ? czy bedzie fajnie ? czy moze kupywac 26' do tylu ? jak macie moze jakies zdjecie roweru z 26(przod)' i 24'(tyl) to bym bardzo prosil, jaka jest roznica , wielkosci tych obreczy ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 ja mam 26 z przodu i 24 z tylu fotki niestety bede mial dopiero wt wtorek jak koleczko przyjdzie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 Wszystko zależy od tego ile masz skoku amora, a co do fotek: http://www.pinkbike.com/photo/641545/ http://www.pinkbike.com/photo/618721/ http://www.pinkbike.com/photo/594338/ http://www.pinkbike.com/photo/211224/ http://www.pinkbike.com/photo/208060/ http://www.pinkbike.com/photo/204683/ http://www.pinkbike.com/photo/152876/ fajna ramka http://www.pinkbike.com/photo/86187/ i jeszcze co do wyglądu to zależy jakie opony dasz, bo jeśli na 24 calowe koło dasz gazze 2.6, a na koło 26 calowe dasz opone 2.3, to różnica wizualna nie będzie zbyt duża. Pozdrawiam i też chce mieć taki patent w rowerze . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian1987 Napisano 16 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 Ogór, jak bedziesz mial fotki, to odrazu umiesc, a co do amora, to mam sztywniaka,(zobacz se linka,nizej), i zamierzam dac, na ''przod 2,35-4'', a na ,,tyl z 2,4-lub moze 2,5'' i jak teraz sadzisz ? dodam jeszcze ze : NAWET fajnie rower wyglada z 26, i 24, troche rozni sie od innych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 Może to będzie wyglądało jakoś po ludzku, ja mam zamiar mieć dwie takie same oponki - tiogi factory DH(niedawno dostępne na 24"), ewentualnie trochę większa z przodu. Nie zastanawiałeś się nad kupnem dwóch kółek na 24 cale(chociaż 26/24 też wporządku)? Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jo_jacek Napisano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 Tak z ciekawosci zapytam. Czemu do tyłu 24cale a do przodu 26 ? zeby rower byl jeszce bardziej zblizony do harleya dawidsona :wink: ? ja bym predzej do przodu wsadzil 24cale a do tylu 26 i by niebylo choppera z roweru. Moze mi to ktoś wyjasnić ? :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 ja mam z przodu nokian nbx 2,5 a z tylu vee rubbera stouta 2,6 co do wyboru no to wziolem z tylu 24' bo jest trwalsze no i bedzie lepiej manuala zrobic itp ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jakuben Napisano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 Ja nie lubie kombinacji z kołami, albo 24" albo 26".Chyba ze ktos chce ratowac rame przed wiekszym przeciazeniem na główke spowodowane zastosowaniem amortyzatora o dużym skoku to moze sobie wsadzic koło 24 na przód.Taka jest moja skromna opinia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian1987 Napisano 17 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 no wlasnie , na 24' manuala bedzie lepiej zrobic, i chyba bedzie ladniej wygladal, biore 24' na tyl, tylko jeszcze mi brakuje, 250zl.......... a mam juz 200zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 jutro bede mial foty to podesle !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 Ja mam ramkę Pitbull'a i widelec 100mm, muszę niedługo kupić koło, a że Pitbull ma podobno najlepsze geo ze 130mm to akurat jak wrzucę na tył 24" to mi się zrobi tak jak bym chciał, a reszta powodów, to tak jak już było powiedziane: łatwiej poderwać rower, koło jest wytrzymalsze i lżejsze, lepiej się przyspiesza, rower jest nieco zwrotniejszy, a na dodatek u mnie będzie to zaiście wyglądać. Pozdro, Panowie trzeba iść z duchem czasu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 popieram popieram :D ale i tak jutro zarzuce fotosy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 Ogór od razu zapodaj na forum fotki przez imageshack'a, bo coś ostatnio popularne to 26/24 to będziemy mieli do czego odsyłać wszystkich laików(mniej roboty ). Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 oki doki tylko jak mi kolega zrobi fotki ale raczej zrobie na pewno hehe to zapodam linka i bedizecie happy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian1987 Napisano 21 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 i jak z tym fotkami Ogór ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maćq Napisano 21 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 no i bedzie lepiej manuala zrobic itp ;p 033.gif no wlasnie , na 24' manuala bedzie lepiej zrobic Wyjaśnijcie mi proszę czemu manual jest niby prostszy na 24". Czy te 2 cale robia aż taką różnicę? Czy może nie umiecie na 26 i wychodzicie z założenia że to kwestia kółek ? Nie będę udawał że ja umiem, chciałem tylko wiedzieć... pozdrówko ciekawskie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kywak Napisano 22 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 A ja powiem, ze fajnie sie jezdzi na 2x24" polecam jak ktos nie testowal . Tylko przy najazdach na hopki z predkoscia okolo 50 km/h zaczyna sie robic malo ciekawie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 22 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 koleczko mam juz ... ale fotek nie mam gdzie zrobic ale powiem ze zaiste to jest i nie mam co do tego najmniejszej watpliwosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mmmak Napisano 22 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 szkoda ze rowerki składacie żeby tylko fajnie wyglądały a nie fajnie jezdziły:) damian1987 -koło 24" nie zakłada sie do tyłu żeby fajnie wyglądało tylko żeby rower miał lepsze własności jezdne. koło 24" najlepiej sprawdza sie w rowerach z pionowymi hakami ponieważ wtedy przesuwa sie środek ciezkosci i faktycznie łatwiej wyrwac rower do góry - a tak pozatym odsyłam do lektury BB nr 1 z tego roku - tak jest wyjasnione czemu 24 na tył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ogór Napisano 22 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 chodzi mi o to ze fajowo wyglada i ze jezdzi sie rownie bosko przynajmniej tyle udalo mi sie zaobserwowac toczac sie po domu z pokoju dopokoju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 22 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 Moim zdaniem na 26/24 jest łatwiej ze względu na to, że jak zmieniasz z 26" to tył nie obniża się bezpośrednio do dołu, ale bardziej w stronę środka ramy, czyli rower trochę się "skraca", no i jak masz wyżej przód to musisz użyć mniej siły, żeby podrzucić przednie koło. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
damian1987 Napisano 22 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2006 i tak kupie se 24' (doubletrack,NS singletrack,Dt champion) zobaczymy jak z Nokian XXX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinN Napisano 24 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2006 Do street'u podobno się nadaje, z alternatywy jest jeszcze maxxis hookworm, kenda k-rad, kenda kinipton(czy jakoś tak) i chyba kenda flame. Pozdro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
autohenio Napisano 21 Lipca 2006 Udostępnij Napisano 21 Lipca 2006 witam ... Jezeli odswiezam posta to sory.... Jak wam sie wydaje, przymierzam sie do zlozenia drugiego roweru, pseudo streetowego Taka kombinacja: rama johny bravo amor 120 mm o kolo tylnie 24 cale Moze ktos ma doswiadczenie, interesyje mnie jak bedzie sie na tym jezdzic??? i czy wogole da sie jezdzic?? szczerze mowiac nie mialem jeszcze przyjemnosci jezdzic rowerkiem z 24 calami z tylu.... pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.