CR7 Prezes Napisano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 Kiedy wdrapałęm sie na swoją maszynę i zaczołem jazde odrazu usłyszałem ten okropny lamęt jakim jest ocieranie tarczy o klocki. Ostatnio zdejmowałem tylne koło żeby przejechać całośc benzyną "atrakcyjną" I od tamtego czasu mi skrzypi wiec zobaczyłem czy niczego nie zespsułem podczas monmtowania.... i nic Wiec odwróciłem rower poaptrzyłem lekko rozsunołem klocki i jest w miare spokój ale zobaczyłem że moge przesunąc palcem tylne koło w bok o pare mm. nie ma to nic wspólnego z siłą na zacisku. Czy to jest zwykły luz na piaście?? Jesli tak to ile kosztuje jego usunięcie. Dodam ze chodzi o tylne koło z góry dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Pixon Napisano 16 Kwietnia 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 Może to być spowodowane tym, że masz bardzo luźne szprychy i koło lata ci ze względu na to, że szprychy go nie trzymają. To jest jednak bardzo mało mozliwe jednak też napisałem, żeby ktoś się nie doczepil, że tego nie uwzględniłem. Uważam, że w 100% masz luz na piaśćie, albo ci poszedł wianek z łożyskami, albo konus się lekko poluźnił. Zdejmij najlepiej kasete/wielotryb później rozkręć piastę i popatrz, jeżeli wszystko wygląda że jest wporządku to złóż, zakręć konus żeby nie było luzu i później kontrą dokręć, żeby się konus nie odkręćał. Od i cała filozofia. Jeżeli chodzi o cennik takiej naprawy. To myślę, że nie powinna przekroczyć 30zł. Chyba, że dojdą jakieś części do kupienia. Polecam jednak samemu trochę pogrzebać rzy rowerze, zawsze można się czegoś nauczyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lenoxs Napisano 29 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2006 daj koło do jakiegoś serwisu niech ci zrobią paste i przy okazji wycenstrują koło. Niedawno zanosiłem i jestem bardzo zadowolony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.