Skocz do zawartości

[rower] co w nim ulepszyć ?

ByCzXD

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja tam łańcucha bym nie wymieniał. Nie ma sensu wymieniać samego łańcucha na lepszy jeśli reszta zostaje. Co do widelca carbonowego to też bym sobie odpuścił bo wątpię że odczujesz różnicę w porównaniu do stalowego jeśli chodzi o drgania. Moim zdaniem należałoby się zastanowić czy jest sens inwestować w tego authora a jeśli tak to ile? Zależy jak szybko chcesz przejść na szosę?

Pomysł z spd jak najbardziej na tak.

Napisano

Zależy mi jednak bardzo na tym, żeby nie czuć każdej nierówności w nadgarstkach bo mam je troche chore, więc chciałabym je oszczędzić. Czytałam troche o carbonie i gdybym miała taki widelec niby mógłby troche redukować ,,trzęsienie się" kierownicy na dziurach .

Przecież na szosówce gdzie bedziesz mieć bardzo wąskie opony, "wytrzęsie" Ciebie znacznie bardziej. Poza tym na rowerze szosowym

będziesz mieć bardziej pochyloną sylwetkę i bardziej opierać się na nadgarstkach. Karbonowy widelec niewiele tu pomoże.

Zastanów się czy szosówka jest na pewno dobrym wyborem dla Ciebie, bo -moim zdaniem- nie.

Napisano

Szosa to marzenie i do tego dążę. Będę mieć niedługo operacje nadgarstka więc mam nadzieje nie będzie z tym tak dużego problemu jak teraz. Moim zdaniem kolarka to jest świetny pomysł, nie wiem dla czego mi odradzasz. Po tych wszystkich wpisach w tym temacie doszłam do wniosku, że dam sobie spokój z wymianą części w tym authorze, kupie szosowe spd i zacznę zbierać kasę na kolarkę. Miejmy nadzieję, że do tego czasu moje nadgarstki będą miały się lepiej :)

Napisano

Moim zdaniem kolarka to jest świetny pomysł, nie wiem dla czego mi odradzasz.

Nie odradzam tylko sugeruję. A dlaczego? Dlatego: "Zależy mi jednak bardzo na tym, żeby nie czuć każdej nierówności w nadgarstkach bo mam je troche chore, więc chciałabym je oszczędzić".

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...