Dudi353 Napisano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 witam serdecznie wszystkich forumowiczów. Mo problem polega na tym, że nie wiem ile waży sama rama mojej merida matts tfs 300d. Nie mam żadnej wagi w domu, moi znajomi też nie mają. W internecie nie ma informacji o tej ramie, bardzo proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
EdekPastel Napisano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 Najlepiej to rower rozebrać i zważyć http://www.merida.com.au/2011-bikes/mtb-hardtail/matts-tfs-sport-series/matts-tfs-300-d.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mateusz0595 Napisano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 Rozbierz rower i podejdź z nią do jakiegoś sklepu np spożywczego i zważą ci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudi353 Napisano 24 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2012 dzięki, najprędzej będę rozbierał rower za ok. rok przy wymianie amorka i wtedy skoczę do spożywczego na wagę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysiekmz Napisano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 Matts tfs-500d wazy 1950g w rozmiarze 20'' Nie jestem w 100% pewien czy to ta sama rama ale Twoja powinna wazyc podobnie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudi353 Napisano 28 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 moja będzie pewnie trochę lżejsza, ponieważ to 18" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FiFiAk Napisano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 (edytowane) Hej, Pierwsza sprawa jest taka, że na stronie producenta: Matts TFS 300 D Specifications | MERIDA Australia widnieje informacja iż rama waży 1880 gram a cały rower 14100 gram. Podejrzewam oczywiście, że jest to waga samej ramy bez haka w małym rozmiarze (16" może 18"). Druga sprawa - możesz też sporządzić zestawienie wszystkich części w rowerze (uwzględniając oczywiście pancerze, linki itp) i spisać ich realną wagę z neta. Wtedy dowiesz się orientacyjnie ile waży rama. Tylko w tym przypadku dokładność może wynosić np. 200 gram, więc będzie to tylko orientacyjna wielkość. Edytowane 28 Grudnia 2012 przez FiFiAk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yoshimitsu9 Napisano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 Za dużo zabawy z tym orientacyjnym liczeniem. Po prostu rozbierz wszystko z ramy i zważ w sklepie, jeżeli Cię to tak nurtuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FiFiAk Napisano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 No fakt, że dużo zabawy z tym. Tylko w takim razie chcąc znać dokładną wagę ramy należałoby również wybić miski sterowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miloszrr Napisano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 dzięki, najprędzej będę rozbierał rower za ok. rok przy wymianie amorka i wtedy skoczę do spożywczego na wagę A do spawania jej nie będziesz rozbierał? Bo przecież mówiłeś że jest krzywa i nadaje się do przespawania. To jak to w końcu z tą ramą jest? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudi353 Napisano 28 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 A do spawania jej nie będziesz rozbierał? Bo przecież mówiłeś że jest krzywa i nadaje się do przespawania. To jak to w końcu z tą ramą jest? Kolego, to że jedną ramę skrzywiłem nie znaczy, że nie mogłem kupić drugiej. Tak wogóle to moja rama i moja sprawa co robię z rowerem i nikt nie ma prawa mnie z tego rozliczać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miloszrr Napisano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 Kolego, to że jedną ramę skrzywiłem nie znaczy, że nie mogłem kupić drugiej. Tak wogóle to moja rama i moja sprawa co robię z rowerem i nikt nie ma prawa mnie z tego rozliczać. Jak byś kupił drugą to nie miał byś problemu z rozbieraniem i ważeniem. Ja cię z niczego nie rozliczam, zaoferowałeś ją do sprzedaży po czym w gówniarski sposób się z tego wycofałeś, trudno, jak mama nie pozwoliła to synuś nic nie poradzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudi353 Napisano 28 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 Jak byś kupił drugą to nie miał byś problemu z rozbieraniem i ważeniem. Ja cię z niczego nie rozliczam, zaoferowałeś ją do sprzedaży po czym w gówniarski sposób się z tego wycofałeś, trudno, jak mama nie pozwoliła to synuś nic nie poradzi daruj sobie te durne komentarze i się nie poniżaj. A to że jej wtedy nie zważyłem to tylko dlatego, że zanim zaciekawiła mnie waga tej ramy rower był złożony. A tak wogóle kupiłeś już coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miloszrr Napisano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 (edytowane) daruj sobie te durne komentarze i się nie poniżaj. A to że jej wtedy nie zważyłem to tylko dlatego, że zanim zaciekawiła mnie waga tej ramy rower był złożony. A tak wogóle kupiłeś już coś? Ok, ok Owszem, kupiłem TREK 8 series 2011 Edytowane 28 Grudnia 2012 przez miloszrr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudi353 Napisano 28 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 gratuluję zakupu i wychodzę do ciebię z propozycją zakopania toporu wojennego i dojścia do porozumienia w sprawie tego szrotu który chciałem opylić. przepraszam cię za nieprzemyślaną decyzję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medik Napisano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 A ja proponuję zamknąć ten temat bo nic nie wnosi do tematu lekkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudi353 Napisano 7 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2013 tak więc do zamknięcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi