zielony3 Napisano 23 Grudnia 2012 Napisano 23 Grudnia 2012 Cześć, zastanawiam się, gdzie można nabyć takie zestawy naklejek z foli ochronnej na ramiona korby, wie ktoś, coś na ten temat? Przypadkiem oglądając ju tuba natknąłem się na filmik pokazujący, jak kolo nakleja specjalnie przystosowane naklejki na korbę XTR-a. Ja zrobiłem sobie prezent pod choinkę, i zafundowałem sobie prawdziwego samuraja w postaci kultowego LX-a 582 na którą chorowałem od 24 miesięcy. Jako, że jest to jedna z bardziej narażonych na złachanie części, chciałbym temu jakoś zaradzić, jak by były takie naklejki na model mojej korby, to było by super, pozdrawiam, i czekam na jakieś info.
Piksel Napisano 23 Grudnia 2012 Napisano 23 Grudnia 2012 kultowego LX-a 582 No to poszedłeś po bandzie Jest trochę kultowych korb, ale ostatnia generacja górskiego LX-a na pewno się do nich nie zalicza. No, ale do rzeczy, ze względu na wypukłość ramion może być problem z jej oklejeniem jej zwykłą folią przeźroczystą, więc proponuję użyć foli modelowanej za pomocą ciepła, powinno to pozwolić na precyzyjne oklejenie ramion. Moim zdaniem jednak ta cała zabawa nie ma sensu, rower jest do jeżdżenia i nie powinno się przejmować małymi ryskami, tym bardziej w rowerze górskim.
szybkilopez Napisano 23 Grudnia 2012 Napisano 23 Grudnia 2012 Mówisz i masz http://vincere.nazwa.pl/sklep/index.php?p1050,shelter-kit-ochrona-ramy
Dworniok Napisano 23 Grudnia 2012 Napisano 23 Grudnia 2012 Ale czasami fajnie czyta się wasze posty Znowu sie czegoś ciekawego dowiedziałem. Do tego czasu nie wiedziałem, że LX jest w ogóle. kultowy.
tobo Napisano 23 Grudnia 2012 Napisano 23 Grudnia 2012 No to poszedłeś po bandzie Jest trochę kultowych korb, ale ostatnia generacja górskiego LX-a na pewno się do nich nie zalicza. No, ale do rzeczy, ze względu na wypukłość ramion może być problem z jej oklejeniem jej zwykłą folią przeźroczystą, więc proponuję użyć foli modelowanej za pomocą ciepła, powinno to pozwolić na precyzyjne oklejenie ramion. Moim zdaniem jednak ta cała zabawa nie ma sensu, rower jest do jeżdżenia i nie powinno się przejmować małymi ryskami, tym bardziej w rowerze górskim. Wiesz, kolega chorował na nią od dwóch lat, więc gdybam że jednak ma dla niego znaczenie jak będzie wyglądać. Używałem foli Bikieshield, sprawdza się dobrze.
kamfan Napisano 23 Grudnia 2012 Napisano 23 Grudnia 2012 to teraz jakaś moda, żeby stare modele, nazywać kultowymi IMO w częściach rowerowych nie ma w ogóle rzeczy kultowych, są tylko jakieś rzeczy o których krąży wyjątkowo dużo "miejskich legend" Kup Bikeshielda, SHELTER będzie z wysyłką kosztował tyle ile połowa Twojej korby więc trochę bez sensu go kupować
marcinek1992 Napisano 23 Grudnia 2012 Napisano 23 Grudnia 2012 A nie lepiej folię samoprzylepną nałożysz 4-5 warstw i nie ma szans żeby ci sie szybko starło, Ale to już do ciebie należy decyzja.
tobo Napisano 23 Grudnia 2012 Napisano 23 Grudnia 2012 NIe wiem o jakiej samoprzylepnej mówisz, bo jednak wszelkie wynalazki nieprzystosowane do roweru różnie się sprawdzają, źle trzymają się na łukowatych powierzchniach, odklejają się na krawędziach (próbowałem folii ochronnej stosowanej w motoryzacji, była za sztywna). W pracy mam zestawy naklejek przeznaczonych specjalnie do roweru, ramy treka, model madone, i niestety jest podobnie, kiepski klej i mała podatność na wyginanie. Bikeshielda nakleiłem i trzyma.
ukaniex Napisano 23 Grudnia 2012 Napisano 23 Grudnia 2012 Z profesjonalnych rozwiązań polecam shelter. Nawet gwoździe nie będą straszne. Z amatorskich polecam kupic cała rolke folii reklamowej. Tania, wielka, w różnych kolorach, trwała, nie jest sztywna, klej calkiem dobry. Wysyłane z mojego HTC Sensation Z710e za pomocą Tapatalk 2
Dworniok Napisano 23 Grudnia 2012 Napisano 23 Grudnia 2012 Ja kupiłem na allegro folie ochronną, nie pamiętam za ile coś kolo 20zł i bardzo ładnie leży na nierównościach, i przedewszystkim dobrze chroni.
zielony3 Napisano 23 Grudnia 2012 Autor Napisano 23 Grudnia 2012 Myślałem, że są jakieś gotowce, ale jak nima, to skorzystam z Waszych rad. Ide obalić flaszkie, kurde wydałem pare stówek, a okazało się, że nie jest kultowa
szybkilopez Napisano 23 Grudnia 2012 Napisano 23 Grudnia 2012 Nie bierz do głowy kultowa czy nie ważne aby się kręciła równo
zielony3 Napisano 23 Grudnia 2012 Autor Napisano 23 Grudnia 2012 Toć ba, mi się bardzo podoba, biorąc pod uwagę, że sprzęta mam na pełnym lx-ie, do którego nie mam żaaadnych zastrzeżeń, dostępnośc korby lx-a jest bardzo trudna na tą chwilę, no to jak nie jest kultowa, jak jest kultowa . Kolego Piksel, też się z tobą zgadzam, że rower to nie relikwia, ale akurat korbę jest najłatwiej zjechać, a jak ktoś jest pedantem, i można jakimś tanim patentem poprawić sobie samopoczucie, to łaj not
ukaniex Napisano 24 Grudnia 2012 Napisano 24 Grudnia 2012 Wygoogluj sobie jeszcze, crank skins, może Cię zainteresuje. Wysyłane z mojego HTC Sensation Z710e za pomocą Tapatalk 2
mansua Napisano 24 Grudnia 2012 Napisano 24 Grudnia 2012 Nikt się na niej nie ścigał z mistrzów świata więc kultowa nie jest. Ale też się dołączam do fanów i posiadaczy LX-a M582, i uważam że ta korba jest "fajna" w całej zawiłości znaczenia tego hasła. Po pierwsze jest japońska z nie malezyjska, chińska czy pakistańska a to +10 do fajności, po drugie jest ładna, zdecydowanie ładniejsza od SLX-a, który moim zdaniem wygląda strasznie zabawkowo jak się porysuje to wyglada jak straszna tandeta, a jest droższy i co najważniejsze nie jest japoński Co do tematu wątku, ja swojego LX-a niczym nie zabezpieczam , jak mi się ramiona powycierają i porysują to mam zamiar je spolerować na lustro żeby przypominała XTR M960, będzie mi fajnie współgrało z przerzutkami
zielony3 Napisano 24 Grudnia 2012 Autor Napisano 24 Grudnia 2012 Witam z rana, dzieki ziomek (ukaniex ) za ciekawy link, ale wciąż nie mogę znalezć gotowca, a przypadkiem przeglądając fora za miedzą widze, że nie tylko ja szukam naklejek do kultowego LX-a. Bardzo ciekawa alternatywa ( mansua ) z tą polerką, to tak, jak by mieć problem z łysieniem, i zgolić się na zero .
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.