Skocz do zawartości

[rower] który wybrać?

MateuszIce

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

ogólnie jeżdze na rowerze brata, więc pasowało by kupić coś dla siebie.nie stać mnie na coś takiego jak specialized czy kona, trek , giant.pytam was który będzie lepszy do freeride/downhil(skoki z wysokości nawet 2m)ogólnie jeździłem na delcie lekko zmodyfikowanej, na allegro kosztuje 500zł i dawała rady ;)ROWER GÓRSKI DELTA VIP 505 AMT 18-BIEG - PROMOCJA (2879325160) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.Rower Olpran Laser 2 HT Gratis Transport kurierem (2881738786) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.a czy : MAM NA SPRZEDAŻ ROWER MOUNTAIN (2866265880) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.właśnie niewiem czy kupować nowy, bo tak czy tak zaraz pół roweru dam na półke, przerzutki zbędne, hamulce zbędne, tylko kierownica 80cm i amorki do przodu 120skoku :)nie wyśmiewajcie, bo poważnie pytam :)pozdrawiam</p>

Napisano

Najpierw przeczytaj to i to, żaden z podanych przez ciebie rowerów nie jest dobry nawet do... Właściwie do niczego nie są dobre, a w DH czy FR się na nich zabijesz, szukaj użwywek jak np. ten

Napisano

no tak tyle że one mają sztywną rame, a to mnie nie fascynujeno tak wiem że niktóry sie nie nadaje, ale jakoś na delcie jeździłem, to i na innym dam rade, jeszcze z lekką modyfikacją..mam zamiar zmienić koła, przednie/tylnie amory, kierownice,pedały.no ale który z tych sie najbardziej nadaje..no na czymś musze jeździć, a zima słaba więc można szaleć :)

Napisano

Hah :D W tym fullu to tak guma na damperze więcej amorytzyuje, niż sam damper ;). Taki rower się zaraz poskłada. Lepiej brać coś prostego, ale wytrzymałego i w miarę bezpiecznego ;).

Napisano

no tak kochani, tyle że nie mam dużo pieniążków więc mnie zrozumcie.

musze sie jakoś ustawić za to co mam :)

nie będę chyba w domu siedział ciągle ;P

Napisano

Jeśli chcesz żyć to nie kupuj nic z tego, skoczysz i rama Ci się połamie. Dozbieraj kilka stówek i kup jakąś lepszą używkę. Tak jak kolega wyżej proponował.

Napisano

mieliście okazje jeździć takim rowerem za 500zł i za 5000zl ?

ja tak, niema porównania .

lecz dużo km przejeździłem na takich złomach razem z kuzynem i jakoś rama nie pękła, jedynie kuzynowi przednie widelce ;)

ale przy odrobinie modyfikacji myśle że dawał by rady taki rowerek za pare zł

Napisano

pisząc niema porównania mam na myśli że ten za 500zł nie może ani troche dorównać temu za 5k

budżet wynosi nie więcej niż 1000zł

a ja chce kupić rower i jeszcze zrobić go pod siebie.

Napisano

Rok temu też nie miałam za dużo forsy na rower. Kupiłam za 1000 zł żaden wspaniały, ale już nie z marketu tylko jeden z tych lepszych. Uzbierałam troche kasy i teraz sobie go po woli chce ulepszać. Nie bądź w gorącej wodzie kąpany, opłaci Ci się to :)

Napisano

nie jestem w gorącej wodzie kąpany.

niemam do dyspozycji żadnego roweru od 2 tyg i nie będę miał jak nie kupie.

postawcie sie w mojej sytuacji

Napisano

Poczytaj sobie trche na forum o takich markokeszach /tescobajkach, i wtedy zastanów się drugi raz czy warto kupować ,,takie coś", bo porządnym rowerem tego nie nazwę.

Napisano

Poczytaj sobie trche na forum o takich markokeszach /tescobajkach, i wtedy zastanów się drugi raz czy warto kupować ,,takie coś", bo porządnym rowerem tego nie nazwę.

Na zmodifikowanej Delcie przejachalem dużo kilometrów. Jeździ całkiem sprawnie niejeden "kozak" na Giant-cie czy Treku sie zdziwil jaka szybka jest.

Dla mnie arkus to po prostu niska pólka a nie makrokesaz.

Jednak taki rower nie nadaje się do dh i innych wyczynowych sportow.

Jeśli chesz koniecznie rowe do dh to kup używany

Napisano

Jak chcesz się zabić to kup fulla, prawda jest taka, że za 1000 zł możesz kupić sobie najwyżej samą używaną ramę full, albo amora do DH, jak koniecznie chcesz cały rower to bierz HT, bo fulla dobrego nie dostaniesz.

Napisano

a warto brać te z tarczami ?

bo czytałem dużo ostatnio forum i pisali że w rowerze za 1500zł nie warto oglądać sie za tarczami bo będą nawet gorsze od vbreków. prawda??

Napisano

Koledzy powyżej mają rację.

Wiesz to, że do tej pory zrobiłeś na Delcie ileś tam kilometrów i nic się nie stało, mówi wyłącznie o Twoim szczęściu.

Jak nie możesz wytrzymać to kupuj nawet używkę HT i będzie lepiej. Full - nic sensownego za 1 k pln nie będzie. Albo po prostu zbieraj kasę ...

Sorry, życie.

Tarcze najlepiej hydrauliki, ale w okolicach 1,5k najtaniej się zaczyna obecnie w HT nowych.

18"? http://allegro.pl/40-nowa-merida-k-7-seven-alu-acera-24-b-lockout-i2882696585.html kiedyś amor wymienisz ;)

Napisano

Kaseta zamiast wolnobiegu, dobrze zrobiona rama, mniejsze szanse, że się rozleci ;)

Rower i tak ze średniej półki (nawet bardzo średniej), ale jak myślałeś o wydatku 500 PLN to dołóż trochę i będziesz tu miał bardziej markowy sprzęt - a co za tym idzie pewny. Podzespoły z czasem sobie możesz zmieniać.

Napisano

A no tym że rama nie połamie się przy byle dziurze , będziesz mógł czuć się bezpiecznie , niższa waga , brak bujania , nie zabijesz się , niezły osprzęt mam wymieniać dalej ? Rób co chcesz ale nie obwiniaj potem nas że wylądowałeś w szpitalu

Napisano

to że wyląduje w szpitalu to tylko i wyłącznie bedzie moja wina.

rozglądnąłem sie dziś za takimi rowerami (street)

http://tablica.pl/oferta/leader-fox-dragstar-ns-dartmoor-rst-concept-alexrims-dirt-street-ID1UWfn.html#e95a5d898d;r:;s:

jest ich dużo od 400-600 można kupić taki bez problemu

lecz niemają amorka tylniego ;(

więc taki rowerek bym miał ale do stuntu, a wole dh

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...