Skocz do zawartości

[Pancerz] hamulcowy

bambus81

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie,

chciałbym wymienić "na nowy sezon" miedzy innymi pancerz hamulcowy (do V-ek) i szukam odpowiedniego, naczytałem sie że jak najtwardszy (do tej pory stosowałem accenta, ale krytycznie go oceniono), a po za tym wymyśliłem sobie srebrny.

znalazłęm coś takiego na allegro:

http://www.allegro.pl/item97553714_super_p...taniej_sng.html

oraz

http://www.allegro.pl/item97554700_super_p...taniej_sng.html

różnica w cenie stosunkowo duża, który byście wybrali?

może macie jakieś inne propzycje.

mam jeszcze jedno pytanie związane z "połozeniem" linki na ramie (accent C003), mianowicie ktoś "mądry" wymyślił "uszy" do linki hamulcowej z prawej sstrony górnej rury ramy, co z tym zrobić i jak puścić linkę z pancerzem?

dodatylko że to są na pewno uszy do hamulca bo do przerzutek "idą dołem".

z gory dziękuję.

Napisano

Po pierwsze takie kolorowe pancerze są też na www.mbike.pl gdzie forumowicze mają zniżkę 5%.

Po drugie co to są te "uszy"?

Po trzecie różnica w cenie wynika z tego(jesli dobrze czytam), że jedna ma metalowy oplot.

Pozdrawiam.

Napisano

Ja zainwestował bym jednak w te droższe pancerze lepiej wygladaja i wydaje mi sie ze sa mocniejsze. Ja tez musze wymienic u sibie bo juz licho z nimi:/

• Mod Team
Napisano

Pancerze od Mbike mi się nie podobają - takie tandetne błyskotki. Te z pierwszego linka sam posiadam tzn. nie te ale identycznie wyglądające i jestem z nich zadowolona, a poza tym rewelacyjnie wyglądają. Te z drugiego linka widziałem kiedyś w rowerku i też wyglądaja super. Weź te, które będą Ci bardziej pasować kolorystycznie do ramy :D

Napisano

... jestem z nich zadowolona, a poza tym rewelacyjnie wyglądają. Te z drugiego linka widziałem kiedyś ...

to ty chlopak czy dzxiewczyna jestes wkoncu ? :D:D

• Mod Team
Napisano

Hje hje hje no bo wiesz Ogór ja mam taką małą tajemnicę... :D Nie no dobra żartuję więc żeby ktoś sobie coś nie pomyślał. Walnęła mi się literka po prostu :D

Napisano

te "uszy" to są prowadniece, tylko zabrakło mi słowa:-)

zastanawia mnie co za inteligent wymyslił je z prawaej strny ramy?

i jak teraz poprowadzxić linkę żeby zabardzo jej nie powyginać i żeby hamulec lekko i płynnie chodził?

dzięki za rady z pancerzmi, chyba będą te z linku nr 2

• 3 tygodnie później...
Napisano

Też mam taką ramę, kupiłem fajkę do tylnego hamulca wygiętą pod większym kątem i wszystko gra.

Napisano

Też mam taką ramę, kupiłem fajkę do tylnego hamulca wygiętą pod większym kątem i wszystko gra.

mógłbys troche bardziej opisać twoja koncepcję, bo strasznie mnie zaciekawiła

Napisano

Przeważnie fajki do hamulców są wygięte pod kątem prostym, czyli 90 stopni, fajka, o, której pisałem wygięta jest pod kątem około 50 stopni, czyli kąt ostry. Linka biegnie po prawej stronie ramy w oryginalnych uchwytach i za rurą podsiodłową łagodnym łukiem skręca w lewo do fajki.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...