razorjack Napisano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 mam xt2012 i od jakiegoś czasu zaczęły słabo pracować, na oko wyglądało że klocki się skończyły. dziś wyjąłem stare i porównałem do nowych (superstar sintered), ze zdjęcia wygląda że dopiero połowa okładziny została zużyta. to normalne w tych hamulcach? latem przy okazji były przelewane (skrócony przewód) i już wtedy jakoś trochę słabiej działały niż przy nowości, przelanie nie pomogło) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szliri Napisano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 A wycieki jakieś dostrzegłeś ? Sprawdź bo może hamulce się zapowietrzyły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maroko777 Napisano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 ja bym włożył nowe klocki i odpowietrzył układ, powinno być ok po tym zabiegu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razorjack Napisano 23 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 no własnie dziwnie w ogole dzialaja, chyba oddam na gwarancji :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 25 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 nie zużyła się połowa a 90% okładziny. Załóż na klocek sprężynkę i wtedy popatrz z boku ile okładziny wystaje ponad sprężynę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 25 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 Te klocki się skończyły. Na nowych jest tak samo? Bo nie bardzo rozumiem ocb w tym temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
razorjack Napisano 25 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2012 jutro się przejadę, ale bez przelania się chyba nie obejdzie, bo klamki jak brzytwa twarde nie są. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.