Skocz do zawartości

[zabezpieczenie] Jak założyć alarm?

Dudi353

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co użytkownicy piszą często rowery są kradzione z klatek, piwnic, lub innych pomieszczeń, wiec lepiej zainwestować w dobry zamek i kłódkę atestowaną do drzwi. Z zabezpieczeń to łańcuch albo u-lock.

Jest wiele tematów związanych z tym zagadnieniem, także zapraszam do lektury bo każdy ma swój gust. :icon_cool: Kłódka z alarmem do drzwi też jest ciekawym rozwiązaniem, pytanie tylko na ile jest czuły alarm. (swego czasu kłódki były w biedronce, na allegro też widziałem ale droższe)

Dobry U-lock i zdrowy rozsądek. Co ci po U-locku za 200zł. jak przypniesz rower do słupka, przez który idzie górą przełożyć U-locka ;)

Zawsze można spróbować wsadzić telefon od Samsunga (android) - mają oryginalną funkcję lokalizowania telefonu. Do tego pakiet danych, a telefon można umieścić w bidonie :)

Pozdrawiam!

Albo laserowe wypalanie,słyszałem od kumpla ,że wypalił na spodzie ramy oraz amortyzatorze i paru innych częściach xt Swój i pesel :) a ze kazdy ma indywidualny to zawsze moze udowodnić ,że jego.Zapłacił chyba 100zł.

A teraz może spać spokojnie a jak rower zniknie to szukać całego lub części swoich z swoim peselem na allegro lub pytać osoby które kupiły części xt czy nie posiadają jego peselu :):D,ciekawa sprawa.sam myślałem nad nią...

Elektronika to wyrzucenie pieniędzy w błoto. Budżet lepiej przeznaczyć na solidne zabezpieczenie klasyczne i przede wszystkim zwracać uwagę, gdzie zostawia się rower i na jak długo. Jeżeli złodziej będzie miał odpowiednią ilość czasu, żadne zabezpieczenie go nie zatrzyma. Dodając do tego znieczulicę społeczną, brzęczący alarm nie zainteresuje nikogo, podobnie jak nikt nie zainteresuje się kimś, kto dobiera się do zabezpieczenia z wielkimi nożycami do cięcia stali.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...