Dudi353 Napisano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 Witam, niedawno kupiłem sobie rower za 2,5k i chciałbym mieć pewność że nikt mi go nie zwinie. Czy polecacie jakieś zabezpieczenia? Grube linki albo alarmy? Piszcie w co warto zainwestować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 Witam, niedawno kupiłem sobie rower za 2,5k i chciałbym mieć pewność że nikt mi go nie zwinie. Czy polecacie jakieś zabezpieczenia? Grube linki albo alarmy? Piszcie w co warto zainwestować w mieszkanie z 1m kwadratowym na rower-najtaniej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario1979 Napisano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 No to fakt Poza tym na zewnątrz najlepiej pilnować + dobry U-lock za ok. 200 PLN. Jeśli chodzi o trzymanie to najlepiej rzeczywiście w domku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dworniok Napisano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 Ja na twoim miejscu założyłbym alarm, taki z "pikadełkiem" Jeżeli ktoś będzie chciał ukraść niech pipie. Są teraz takie co nawet na poziom przechylenia działają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 Nie warto się nawić w gadżety typu alarm czy lokalizator. Trzeba kupić solidne zabezpieczenie typu u-lock lub łańcuch i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dworniok Napisano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 Nie wiem jak chcesz, ja bym i tak założył gps i alarm. Bo bym się o niego bał. I najlepiej trzymać go w domu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 GPS, któru jeszcze się może nadawać to Spybike, ale jest bardzo drogi. Około 150$. Do tego trzeba kupić normalne zabezpieczenie... To już się robi całkiem niezła sumka. Jakieś 25% ceny roweru... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rowerzysta01 Napisano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 Z tego co użytkownicy piszą często rowery są kradzione z klatek, piwnic, lub innych pomieszczeń, wiec lepiej zainwestować w dobry zamek i kłódkę atestowaną do drzwi. Z zabezpieczeń to łańcuch albo u-lock. Jest wiele tematów związanych z tym zagadnieniem, także zapraszam do lektury bo każdy ma swój gust. Kłódka z alarmem do drzwi też jest ciekawym rozwiązaniem, pytanie tylko na ile jest czuły alarm. (swego czasu kłódki były w biedronce, na allegro też widziałem ale droższe) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morin Napisano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 Dobry U-lock i zdrowy rozsądek. Co ci po U-locku za 200zł. jak przypniesz rower do słupka, przez który idzie górą przełożyć U-locka Zawsze można spróbować wsadzić telefon od Samsunga (android) - mają oryginalną funkcję lokalizowania telefonu. Do tego pakiet danych, a telefon można umieścić w bidonie Pozdrawiam! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 Albo laserowe wypalanie,słyszałem od kumpla ,że wypalił na spodzie ramy oraz amortyzatorze i paru innych częściach xt Swój i pesel a ze kazdy ma indywidualny to zawsze moze udowodnić ,że jego.Zapłacił chyba 100zł. A teraz może spać spokojnie a jak rower zniknie to szukać całego lub części swoich z swoim peselem na allegro lub pytać osoby które kupiły części xt czy nie posiadają jego peselu ,ciekawa sprawa.sam myślałem nad nią... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekw Napisano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 jak jest ubezpieczony, to będzie można podać jego pesel w rejestracji i leczyć się za darmo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 jak jest ubezpieczony, to będzie można podać jego pesel w rejestracji i leczyć się za darmo A nie zapomniałeś ,ze wszędzie przy takim czymś każa okazać dowód lub ksiązeczke zdrowia ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marekw Napisano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 skoro marchew to owoc, a banan musi mieć odpowiednią krzywiznę, to już niewiele mnie zdziwi swoją drogą, w książeczce zdrowia o którą prawdopodobnie Ci chodzi zwaną potocznie legitymacją ubezpieczeniową nie ma czegoś takiego jak pesel Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
llancer Napisano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 swoją drogą, w książeczce zdrowia o którą prawdopodobnie Ci chodzi zwaną potocznie legitymacją ubezpieczeniową nie ma czegoś takiego jak pesel pewny jestes ? hehe chcesz fotke ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arek_wro Napisano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 Być może w nowszych jest, w starszych nie ma peselu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dudi353 Napisano 28 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 koledzy wróćmy do tematu. czy warto zakładać tą elektronikę czy polegać na starym dobrym łańcuchu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mklos1 Napisano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 Elektronika to wyrzucenie pieniędzy w błoto. Budżet lepiej przeznaczyć na solidne zabezpieczenie klasyczne i przede wszystkim zwracać uwagę, gdzie zostawia się rower i na jak długo. Jeżeli złodziej będzie miał odpowiednią ilość czasu, żadne zabezpieczenie go nie zatrzyma. Dodając do tego znieczulicę społeczną, brzęczący alarm nie zainteresuje nikogo, podobnie jak nikt nie zainteresuje się kimś, kto dobiera się do zabezpieczenia z wielkimi nożycami do cięcia stali. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.