Skocz do zawartości

[manetki] Czy mozna rozdzielić klamkomanetki Alivio?

CR7 Prezes

Rekomendowane odpowiedzi

Moje pytanie jest takie: Czy mozna rodzielić klamkomanetki alivio 2004. Pytanie moze wydawac sie idiotyczne ale jesli zobaczymy budowe tych manetek to widąc że manetka jest przykrecona wyraźnie śrubą imbusowa do klamki. Czy jest uchwyt w króty mozna wkrecić manetke tym samym wyrzucając klamke??

Potrzebne jest mi to poniewaz mam hampla olejowego i nie podlacze go do mechanicznej klamki a mało mi sie chce kupowac nową manetke. Czy moze dałoby sie to zrobić "na chama" moze jest ktoś kto próbował i jak to wychodzi?? Z góry dzięki!

No pewnie ze mozna, tylko mam wrazenie ze mozesz miec problem ze znalezieniem samych uchwytow. Ja tez zmienilem z przodu na hydraulika i musialem cos zrobic z tymi klamkomanetkami alivio. Udalo mi sie znalezc na allegro uzywane uchwyty do tych manetek ale zapomnialem o konczacej sie licytacji i przegapilem je a poszly za 5zl....

Kupilem wiec tez manetke przednia nowa za 35zl wezme sobie uchwyt (bo nie chce mi sie znowu przerzutki ustawiac) a sama manetke bez uchwyty moze postaram sie sprzedac na allegro. Moze znajdziesz jakas zepsuta i kupisz sobie dla samego uchwytu, musisz pokombinowac. No chyba ze umiesz rzezbic w metalu to sobie sam zrobisz :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...