CR7 Prezes Napisano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 Moje pytanie jest takie: Czy mozna rodzielić klamkomanetki alivio 2004. Pytanie moze wydawac sie idiotyczne ale jesli zobaczymy budowe tych manetek to widąc że manetka jest przykrecona wyraźnie śrubą imbusowa do klamki. Czy jest uchwyt w króty mozna wkrecić manetke tym samym wyrzucając klamke?? Potrzebne jest mi to poniewaz mam hampla olejowego i nie podlacze go do mechanicznej klamki a mało mi sie chce kupowac nową manetke. Czy moze dałoby sie to zrobić "na chama" moze jest ktoś kto próbował i jak to wychodzi?? Z góry dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leyek Napisano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 No pewnie ze mozna, tylko mam wrazenie ze mozesz miec problem ze znalezieniem samych uchwytow. Ja tez zmienilem z przodu na hydraulika i musialem cos zrobic z tymi klamkomanetkami alivio. Udalo mi sie znalezc na allegro uzywane uchwyty do tych manetek ale zapomnialem o konczacej sie licytacji i przegapilem je a poszly za 5zl.... Kupilem wiec tez manetke przednia nowa za 35zl wezme sobie uchwyt (bo nie chce mi sie znowu przerzutki ustawiac) a sama manetke bez uchwyty moze postaram sie sprzedac na allegro. Moze znajdziesz jakas zepsuta i kupisz sobie dla samego uchwytu, musisz pokombinowac. No chyba ze umiesz rzezbic w metalu to sobie sam zrobisz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CR7 Prezes Napisano 16 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 E tam w metalu..... Wysrugam sobie z drewna. Już biore kozik i do roboty A teraz na serio czyli manetka Alivio jest zbudowana tak samo jak klmakomanetka tylko ze klamka jest zastapiona uchwytem?? to super, w sklepie chcieli ode mnie wysepic kase w takim razie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leyek Napisano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 Nie wiem jak te nowe z 2006 roku ale te starsze to na pewno, wiem bo mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bambus81 Napisano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 witam, a nie wiecie czy z acerą też można coś takiego zrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leyek Napisano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 Nie mialem jej nigdy w reku ale z tego co widze ze zdjec to raczej nie bo tutaj manetka jest jakby w uchwycie klamki wiec tutaj raczej nie da sie z tym nic zrobic... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 acery nie da rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bambus81 Napisano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 dzięki jak mnie poniesie to najwyżej brzeszczotem ja potraktuję i się da:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.