Skocz do zawartości

[rama] wada konstrukcji

Rekomendowane odpowiedzi

Witam kupilem nowa rame w sklepie internetowymi po pierwszych ogledzinach cos mi nie gra w główce sterowej, zastanawiam się czy kiedyś mieliście taki problem,na ta chwile nie da sie raczej tam wepchnac sterowpo calym obwodzie 44mm w miejscu zaznaczonym ok 43,1mm.

Chyba ze to normalne i to 0,9 mm mozna zdjac nie wiem jednak czy to drastycznie nie osłabi główki ramy?

post-105018-0-97080900-1356147668_thumb.jpg

To nie wada konstrukcji lecz kogoś nieuwaga.Rama definitywnie komuś spadła lub w czasie transportu była żle traktowana/zabezpieczona.Reklamować możesz lecz odpowiedz najprawdopodobniej będzie typu " Ramę kurier odbierał w nienagannym stanie,wszelkie roszczenia kierować do firmy kurierskiej/poczty"

Znajdz gdzies starą miske 44mm i z jej pomocą wyprostuj wadę.Innej opcji nie znam.

Możesz mieć duuży problem żeby osadzić miskę a do tego prosto.

Fajnie napisałeś posta, bo z jego treści wygląda jakbyś uznał że to zupełnie normalne, no ewentualnie trochę anormalne, bo tak być może ma być. :)

KIlka razy w pracy składając rower znalazłem kompletnie jajowate koło z uszkodzoną obręczą. Zachodzę w głowę jak to możliwe, bo: rower musiał być jakoś złożony, karton nie nosi żadnych śladów złego potraktowania, a jednak...

Sprawdź jak w miejscu gdzie w kartonie znajdowała się główka ramy wygląda pudło. To wygląda jak cały łańcuszek "przeoczeń", od fabryki do sklepu który sprzedał ramę....

Pytanie najważniejsze jak była zapakowana rama? Jeśli w kartonie a ten nie nosił śladów uszkodzenia to firme transportową nie obchodzi co jest w kartonie, generalnie towar musi być tak zapakowany żeby nie mógł zostać uszkodzony podczas transportu. Obowiązek ten spoczywa na nadawcy. Już wiele razy spotkałem się wśród znajomych z tym problemem, i prawo przewozowe mówi wyraźnie, jeśli opakowanie przesyłki nie nosi śladów uszkodzenia to przewoźnikowi nic do tego, nie ma on obowiązku czekać aż sobie sprawdzicie zawartość przesyłki, itd. On ma dostarczyć przesyłkę nie uszkodzoną, a to czy w środku będą cegły czy pogięta rama, przewoźnika nie obchodzi. Chyba, że została zawarta specjalna umowa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...