David93 Napisano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 Witam wszystkich forumowiczów Nadszedł czas na pierwszą dłuższą wycieczkę rowerową życia. Aby wszystko było zapięte na ostatni guzik zaczynam z kolegą kupować potrzebne rzeczy i wyznaczyć trasę. Niestety z trasą jest gorzej :/ . Mam problem w wytypowaniu trasy EV9 / R9 zwanej szlakiem bursztynowym. Jak na razie znalazłem tylko taką mapę: Overview Route Database - EuroVelo - the European cycle route network (EuroVelo 9) ... i przeniosłem ją na mapę google (dołącz dużą mapę): Mapy Google Problem jest taki że nie mam pojęcia jak dokładnie idzie ta trasa a wyznaczyłem ją tylko w taki sposób aby przechodziła ona przez miasta, które są wyznaczone na eurovelo.org. Mógłbym również skorzystać z mapy samego szlaku bursztynowego: SzlakBusztynowy.pl - Bursztynowy Szlak Greenways Znalazłem również mapę ale wszystkich tras EuroVelo ale nie wiem czy warto ją kupić: Die ECF EuroVelo Karte. The ECF EuroVelo Map: Das europäische Fahrradnetzw - krainaksiazek.pl I w tym momencie proszę was o jakąś podpowiedź, czy może ktoś tą trasą już jechał i wie jak prowadzi trasa EuroVelo 9. Każda informacja będzie dla mnie cenna bo na razie wiem tyle ile wam napisałem. Planujemy jechać w lipcu. Pozdrawiam Dawid Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IVANVII Napisano 22 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 Jeśli ma to być parodniowa wyprawa to warto tak dobrać trasę aby po drodze zobaczyć wiele ciekawych miejsc. Na trasie z Poznania do Gdańska jest bardzo dużo atrakcyjnych miejsc.Wystarczy zwykła mapa drogowa. Wymienię tylko najbardziej atrakcyjne miejsca po drodze z Poznania do Gdańska / Trójmiasta /. W internecie znajdziesz informacje co warto zwiedzić ,jak jechać /lokalne szlaki / gdzie spać. Poznań- Lednica, wyspa Ostrów Lednicki Skansen Pierwszych Piastów-Gniezno- Żnin , Biskupin Skansen-Wenecja zamek, słynna kolejka,Bydgoszcz mijasz bokiem- Koronowo,zalew Koronowski /szlak nad Brdą /-Tuchola-Karsin- Park Narodowy Bory Tucholskie, jezioro Wdzydze /skansen wsi kaszubskiej / -Kościerzyna /skansen kolejnictwa/-Kaszuby szlak nad jeziorami Raduńskimi-Kartuzy-Gdańsk- Sopot - Gdynia . Można wybrać równie atrakcyjną trasę przez Toruń -Golub Dobrzyń-Żuławy-Malbork , będzie trochę dalej. Trasy te przejechałem z kilkunastoletnim synem , są w miarę bezpieczne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
epza Napisano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2012 Czesc Bardzo ciekawa planowana trasa ,ja obserwuje Twoj temat a jesli moglbys przed wyprawa podzielic sie gotowa trasa :-) tu na forum,lub seroka@live.com Ja chetnie podziele sie praktycznym info z Nowej Zelandii,Islandii,Japonii,Afganistanu ,Nepalu ,Chile itp Poz J Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.