tobo Napisano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 Zamierzam się na zakup oświetlenia na stronie AliExpress. System płatności nie przewiduje płatności PayPalem, podane są opcje tradycynych przelewów albo płatności kartami kredytowymi. Poczytałem sobie regulamin transakcji, w szczególności system ochrony nabywcy. Wg zawartych tam informacji: - nabywca wpłaca środki pieniężne na podane konto - sprzedawca wysyła produkt w podanym w ofercie terminie i z podanym terminem dostarczenia zależnym od wybranej opcji przesyłki - po otrzymanu towaru kupujący sprawdza go i w przypadku jeśli przesyłka nie wzbudza zastrzeżeń potwierdza zadowolenie z zakupu, które jest równoznaczne z przekazaniem należności za zakup sprzedawcy - jeśli zadowolenie z zakupu nie zostanie potwierdzone to serwis po upływie określonego dla danej transakcji czasu dokonuje automatycznie przelania płatności sprzedawcy. System wydaje się więc sensowny, oferuje - mam takie wrażenie - niezły system ochrony kupującego. Ktoś korzystał z ofert na tej stronie lub z zakupów z podobnym systemem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 21 Grudnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 Nie lepiej PayPalem? Generalnie ilekroć gadałem z Chińczykami na AliExpress (łącznie pewnie kilkunastu było) to każdy umożliwia płatność PP Z tego co piszesz to faktycznie system wydaje się sensowny, do tego chyba np. Visa oferuje dodatkową ochronę, ale nie wiem dokładnie jak z tym jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 21 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 Tylko nie wiem czy PP nie jest ominięciem systemu AliExpress (trochę w regulaminie na ten temat). Ja bym skorzystał z tego systemu, ale chciałbym wiedzieć może ktoś już tak kupował. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.