YgreK Napisano 21 Grudnia 2012 Napisano 21 Grudnia 2012 Cześć! Tak dzisiaj podczas biegu na bieżni zacząłem powoli myśleć o upgarde roweru... A tak właściwie zmianie roweru na 29era. Plany mam dalekie, bo stanie się to prawdopodobnie dopiero na sezon 2014. W tym roku kasa nie pozwala... Chociaż kto wie? Tak czy siak, mam teraz rower z którego jestem zadowolony, ale chciałbym spróbować 29. Otóż od samego początku biorę pod uwagę tylko składanie roweru. Część części (masło maślane?) chcę przełożyć z Radona do nowego roweru. Dlatego też zacząłem myśleć o mojej przyszłej ramie. I pojawia się temat węgla z Chin czy innego Singapuru. Co wy o tym myślicie? Kilka osób ma takie rowery. Spisują się? Jak wygląda to cenowo? Jak z przesyłką itp itd. Byłbym też wdzięczny za linki do danych sklepów. Dodam, że mam 190cm wzrostu, więc rama w granicach 20"-21". Rowerek oczywiście HT pod maratony i XC Pozdrawiam Tomek
grzegorz1974paszek Napisano 21 Grudnia 2012 Napisano 21 Grudnia 2012 "Część części " , "masło maślane" " carbonowy węgiel " - hehe - hihi .
bruce95 Napisano 21 Grudnia 2012 Napisano 21 Grudnia 2012 Chiński carbon znajdziesz na alibaba.com i ebay.com. Sam też się zastanawiałem nad takimi ramami lecz mi także fundusze nie pozwalają...
panSocjolog Napisano 21 Grudnia 2012 Napisano 21 Grudnia 2012 Te ramy są do kupienia na allegro jako RDX, cena 1500-1700, czyli trochę więcej niż na ebayu/hongfu, ale odchodzą zmartwienia związane z urzędem celnym
Mod Team IvanMTB Napisano 21 Grudnia 2012 Mod Team Napisano 21 Grudnia 2012 Kaniam, Było i to stosunkowo niedawno... http://www.forumrowerowe.org/topic/125083-rama-wybor-ramy-prosto-z-chin/ Szacunek... I.
1415chris Napisano 21 Grudnia 2012 Napisano 21 Grudnia 2012 na jakie bieżni biegałeś? pewnie na tej co ma zle ustawiony rocznik.... Post nr 2 zasluguje na +!
tobo Napisano 21 Grudnia 2012 Napisano 21 Grudnia 2012 Chińskie karbony są od 250 dolców za sztukę. Sprzedawcy oferują często wysyłkę gratis chińską pocztą, jednak z najdłuższym czasem oczekiwania. Oferowane są różne systemy płatności, przelew tradydycjny, karty kredytowe, Western Union czy też PayPal. AliExpress oferuje niegłupi system ubezpieczenia transakcji (zapytuję o jego funkcjonowanie w moim temacie) jeśli jest tak rzeczywście to warto skorzystać. Chińske ramy są oferowane w wielu wersjach wykończenia, 3k, 12k i ud, ramy rdx chyba tylko w wersjach kraciastych. Patrząc na oferty trzeba dokładnie sprawdzać geometrię ram. Ramy są najczęściej oferowane w dwóch typach rozmiarówek: 16/18/20 lub 17/19/21 cali, zależnie od manufaktury lub pośrednika. Geo wększości jest bardzo zrelaksowane, szczególnie tych tańszych, droższe można zlaneźć bardziej usportowione. Chińczycy oferują takie ramy w pakietach z częściami (siodło, sztyca, mostek, kierownica) lub bez, wielu w gratisie dodaje np stery, ALE trzeba o to zapytać. Jeśli masz widelec ze standardową sterówką a rama ma główkę tapered to często sprzedawca ramy ma w ofercie redukcje oraz kompatybilne z tym standardem stery. Moja rama ważyła tyle ile podał sprzedawca, co do komponentów to waga powinna pokrywać się z ofertą. Co do jakości wykonania i trwałości ramy - nie mam żadnych zastrzeżeń.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.