Dexter127 Napisano 21 Grudnia 2012 Napisano 21 Grudnia 2012 Witam, idą święta i rodzice mi zapropoowali abym sobie wybrał prezent do 300zł na gwiazdkę i pomyślałem aby wymienić moje pocentrowane tylne koło na nowe i mocniejsze. Rozglądnąłem się trochę po allegro i wpadłem na ciekawą ofertę koła za 300zł: uczę się w freeride'u ważę nie całe 58kg. Koło 26 tył Alexrims Supra bh octane one dt(DH,FR) (2880743260) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Byłbym też o kasetę szosową do przodu o ile by się przyjęła i oponę Macie może jakieś inne lepsze propozycje w tym przedziale cenowym? Czy może lepiej będzie u jakiegoś sprzedawcy złożyć to koło z nowych części? --------------------- Ogółem by nie zakładać nowego tematu chciałbym się też spytać o jakieś hamulce (bo również potrzebuje) i nie wiem co będzie lepiej wybrać(również możecie doradzić ). ale jak na razie zbieram propozycje. Hydraulika była by dobra ale z tego przedziału widziałem coś takiego używanego: hamulce formula oro 24 okazja cały komplet (2875315978) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. Nie wiem co to jest za hamulec i nie wiem czy dobry i czy opłaca się brać używany. Myślałem też aby wziąć nówki mechaniczne i tarcze z czasem dokupić(mam jedną w dobrym stanie) np. takie: HAMULCE TEKTRO NOVELA ALUMINIOWE KOMPLET 2 KOLORY (2856676830) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. W każdym bądź razie czego nie kupie to i tak będzie leżało i czekało na resztę części aby odnowić rower. Wspomnę też o tym, że mam duży problem z uzbieraniem pieniędzy bo szybko je wydaję :/ Jeżeli zły dział to proszę o przeniesienie
SSG90 Napisano 22 Grudnia 2012 Napisano 22 Grudnia 2012 Tez mialem dylemat amorek-kola a wybralem hamulce i amorek ja posiadam teraz formula oro puro carbon , ale polecam ci za 229zl na allegro formula rx 2012 rok z tarcza , albo komplet juicy carbon , polecan sprzedawce firmalized poszukaj sobie . Kolo jak kolo byle sie krecily a hamulce to podstawa a ja posiadam od siebie novelki na sprzedaz za komplet 60zl + Wysylka jezeli chcesz , z tarczami i adapterem , ale mysle ze lepiej tobie wziasc hydrauliki
Fenthin Napisano 22 Grudnia 2012 Napisano 22 Grudnia 2012 W tych "Formulach" jest tyle z Formuli, co kot napłakał. Wytyrane klamki sparowane z zaciskami Tektro. A Novela, jak to Novela, "szału ni ma"
Dexter127 Napisano 22 Grudnia 2012 Autor Napisano 22 Grudnia 2012 Gdybym miał brać jednego hydraulika to jak już to na przód. Ten RX niestety ale jest na tył Polecicie coś innego? Chyba, że w tej cenie jeden nowy uda się dorwać jakiś w miarę, używanego boje się kupić bo obawiam się, że będzie zapowietrzony
SSG90 Napisano 22 Grudnia 2012 Napisano 22 Grudnia 2012 Zapowietrzenie to nie jest cos czego zrobic sie nie da wystarczy miec kit , martwil bym sie przeciekami, z nowych na przód polecam ci elixiry albo cos ze stajni shimano , slx czy uzywke xt , no albo czekac na okazje , ja kupilem hample oro puro carbon + tarcze 180,160 i adaptery tytan za 450 , tylko klocki do wymiany ale chodza jak brzytwy , sprawdz pw powiem ci u kogo warto brac
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.