Skocz do zawartości

[Pomoc w wyborze] Koło na święta, max 300zł

Dexter127

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, idą święta i rodzice mi zapropoowali abym sobie wybrał prezent do 300zł na gwiazdkę i pomyślałem aby wymienić moje pocentrowane tylne koło na nowe i mocniejsze. Rozglądnąłem się trochę po allegro i wpadłem na ciekawą ofertę koła za 300zł:

uczę się w freeride'u ważę nie całe 58kg.

Koło 26 tył Alexrims Supra bh octane one dt(DH,FR) (2880743260) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Byłbym też o kasetę szosową do przodu o ile by się przyjęła i oponę :D Macie może jakieś inne lepsze propozycje w tym przedziale cenowym? Czy może lepiej będzie u jakiegoś sprzedawcy złożyć to koło z nowych części?

---------------------

Ogółem by nie zakładać nowego tematu chciałbym się też spytać o jakieś hamulce (bo również potrzebuje) i nie wiem co będzie lepiej wybrać(również możecie doradzić :D). ale jak na razie zbieram propozycje. Hydraulika była by dobra ale z tego przedziału widziałem coś takiego używanego:

hamulce formula oro 24 okazja cały komplet (2875315978) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Nie wiem co to jest za hamulec i nie wiem czy dobry i czy opłaca się brać używany. Myślałem też aby wziąć nówki mechaniczne i tarcze z czasem dokupić(mam jedną w dobrym stanie) np. takie:

HAMULCE TEKTRO NOVELA ALUMINIOWE KOMPLET 2 KOLORY (2856676830) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

W każdym bądź razie czego nie kupie to i tak będzie leżało i czekało na resztę części aby odnowić rower. Wspomnę też o tym, że mam duży problem z uzbieraniem pieniędzy bo szybko je wydaję :/

Jeżeli zły dział to proszę o przeniesienie

Napisano

Tez mialem dylemat amorek-kola a wybralem hamulce i amorek ja posiadam teraz formula oro puro carbon , ale polecam ci za 229zl na allegro formula rx 2012 rok z tarcza , albo komplet juicy carbon , polecan sprzedawce firmalized ;) poszukaj sobie . Kolo jak kolo byle sie krecily :D a hamulce to podstawa a ja posiadam od siebie novelki na sprzedaz za komplet 60zl + Wysylka jezeli chcesz , z tarczami i adapterem , ale mysle ze lepiej tobie wziasc hydrauliki :D

Napisano

Gdybym miał brać jednego hydraulika to jak już to na przód. Ten RX niestety ale jest na tył :( Polecicie coś innego?

Chyba, że w tej cenie jeden nowy uda się dorwać jakiś w miarę, używanego boje się kupić bo obawiam się, że będzie zapowietrzony

Napisano

Zapowietrzenie to nie jest cos czego zrobic sie nie da :D wystarczy miec kit , martwil bym sie przeciekami, z nowych na przód polecam ci elixiry albo cos ze stajni shimano , slx czy uzywke xt , no albo czekac na okazje , ja kupilem hample oro puro carbon + tarcze 180,160 i adaptery tytan za 450 , tylko klocki do wymiany ale chodza jak brzytwy :D , sprawdz pw powiem ci u kogo warto brac

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...