Skocz do zawartości

[do1600 zł] MTB las asfalt drogi polne

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Wtym roku po świetach mam zamiar kupićrower mtb. Bede nim jezdził glownie po drogach polnych asfalcie i lasach. Stawiam na wytrzymałość. Zależy mi na tym by był nowy i miał hydrauliczne tarcze. Wiem że to bardzo zawęza krąg poszukiwań najodpowiedniejszego roweru ale mam nadzieję że bedziecie mi w stanie pomodz w wyborze. myślałem o :

Rower górski Kellys Spider Blue 2012 - sklep rowerowy bikko.pl

ROWER MERIDA MATTS 40-D HYDRAULIC ALIVIO GRATISY (2866937271) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej. (z lekkim nagięciem budzetu)

Pyt.1 Który z tych rowerów ma najwytrzymalszy/najlepszy osprzęt?

Pyt.2 Może dorzucicie cośod siebie?

Z góry dzięki.

Osobiście mam Levela A2 na M445 i polecam :) rowerek bez zarzutów a hample jak dla mnie (ważę 65kg) naprawdę żylety, modulacja na przyzwoitym poziomie, na razie bezobsługowe. Myślę że jak szukasz roweru na hydraulikach w ok 1600zł to celuj raczej w hamulce Shimano. To będzie chyba najlepszy wybór. Szczerze powiem że jeszcze rok temu byłem w bardzo podobnej sytuacji, bo również rozglądałem się za MTB w podobnej cenie i bardzo zależało mi na hydraulikach. Nie zawiodłem się :) Pozdro.

To będzie dobry wybór moim zdaniem. Może przerzutka alivio D*** nie urywa ale dla rkreacji jest jak najbardziej dobrym wyborem. Amor XCR już jest całkiem dobry i powinieneś z niego być zadowolony, tak samo jak z hamulców. Dobrym również elementem dla ciebie będą opony Smart sam bo sa idealne dla zróżnicowanego terenu (dobre na asfalt i w teren), Fajnie też że sztyca 30,8. Moim zdaniem to jest dobry wybór, z właszcza że większy brat zbiera bardzo dobre opinie.

PS.

Może ogarnij tego jest trochę lepszy (przezutki i kaseta) a w budżecie się mieści:)

http://allegro.pl/rower-mtb-northtec-cayon-deore-hydraulika-sale-i2853356025.html

No dzięki za pomoc wszystkim. zdecyduje sięchyba na tego http://allegro.pl/rower-mtb-northtec-cayon-deore-hydraulika-sale-i2853356025.html

Ewentualnie gdyby ktoś z was miał jeszcze jakieś propozycje co do roweru mieszczacego sie w bodzecie z lepszym osprzetem to pisać. I jeszcze może ktośma rower firmy northtec? Jakieś wrazenia? Jak się sprawuje?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...