Skocz do zawartości

[plecak]

grundi5

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mam pytanie do tych ktorzy uzywaja plecakow rowerowych z tzw systemem airflow? czy to cos dziala? czy dzieki temi ma sie mniej mokra koszulke? jakos nie wierze, ze mozna miec cos na plecach i jednoczesnie nie miec mokrej koszulki. a jesli sie myle to moze ktos ma do polecenia jakis plecaczek.

Napisano

Witam. Sam posiadam od 2 tygodni plecaczek Campusa model Dynamik z takim systemem. Nie testowałem go z samą koszulką ale jak sie ma wiecej ubrań to plecy mokre (ale to chyba normalka). Podejrzewam ze taki system tylko zmniejsza pocenie a nie likwiduje.

Napisano

Lepszy system to taki co specjalna siatka oddziela plecy od plecaka :033: co do airflow to za wczesnie na sprawdzanie bo jeszcze nie smigałem samej koszulce, a plecaczek mam od grudnia........

Napisano

Niestety nie znam systemu Airflow z osobistego doświadczenia. Od trzech lat natomiast uzywam plecaka Deuter Race-X-Air z siatką na plecach rozpiętą na stelażu. Absolutna rewelacja jeżeli używa się ciuchów dobrze odprowadzających wilgoć. Jeździłem nawet w zestawie: koszulka, lekki polar-100, bluza zWinstoppera i było OK. Z samą koszuką - super. Plecak ten jest drogi (za drogi) ale Czesi produkują jego kopię. Mój kolega, który go używa jest zadowolony. Coś takiego:

http://www.huskycz.cz/katalog/detail.php?id=moral

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Niestety nie znam systemu Airflow z osobistego doświadczenia. Od trzech lat natomiast uzywam plecaka Deuter Race-X-Air z siatką na plecach rozpiętą na stelażu. Absolutna rewelacja jeżeli używa się ciuchów dobrze odprowadzających wilgoć. Jeździłem nawet w zestawie: koszulka, lekki polar-100, bluza zWinstoppera i było OK. Z samą koszuką - super. Plecak ten jest drogi (za drogi) ale Czesi produkują jego kopię. Mój kolega, który go używa jest zadowolony. Coś takiego:

http://www.huskycz.cz/katalog/detail.php?id=moral

Właśnie o taki mi chodzi - jakie jeszcze firmy poza Deuterem produkują takie plecaki z siatką ?

Napisano

Ostatnio oglądałem plecaki w Decathlonie

zainteresowały mnie te dwa:

Forclaz 25 air - pojemnośc 22 litry - kosz około 150 zł

asset_1338567.jpg

Diosaz raid 27 - koszt 199

asset_1341309.jpg

mimo ze producent podaje że ma aż 27 litrów nie widac tego zupełnie po tym plecaku .. nie ma co prawda systemu air ale doskonale leży na plecach

Napisano

Zapomniałem że miałem wcześniej plecak authora i był tam airflow :/ i w końcu posmigałem w F7 biker z innym air flow mogę powiedziec tyle każdy system air flow jest do d... plecy i tak sie pocą, jestem ciekawy systemiku z siatką na plecach rozpiętą na stelażu ...............

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...