ice81 Napisano 19 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Nazwa: Corratec Superbow Team (2008) Data dodania: 19 grudzień 2012 - 23:49 Witajcie, rower składałem już od jakiegoś czasu, raz wsiadłem na rower poskładany na ramie Corratec Superbow i już mi tak zostało w większości jeżdżę XC więc 2x9 w tym przód 22z i 36z w zupełności mi wystarcza :)pozdrawiam Zobacz rower Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
supersam Napisano 20 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 Bardzo fajny rower wyszedł. Amor bez naklejek dziwnie wygląda. Pancerze na linki przerzutek w tym kolorze średnio pasują. Może niebieskie lub białe by lepiej się komponowały z resztą roweru. Masa całego roweru znana? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ice81 Napisano 20 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 20 Grudnia 2012 rower składa się z: Bar Plugs: (Korki do kierownicy)- no name Bottle Cage: (Koszyk na bidon)- brak Brake (Front): (Hamulec przedni)- Formula RX + Tarcze Kcnc Brake (Rear): (Hamulec tylny)- Formula RX + Tarcze Kcnc Cables: (Pancerze i linki)- no name Cassette: (Kaseta)- Shimano XT Chain: (łańuch)- Shimano XT Crankset: (Korby)- Shimano SLX Derlr (Front): (Przerzutka przednia)- Shimano SLX Derlr (Rear): (Przerzutka tylna)- Shimano XT Fork: (Widelec)- MAnitou Skareb 80mm Frame: (Rama)- Corratec Superbow Team 17cali Grips: (Gripy)- Kcnc Handlebar: (Kierownica)-Truvativ Stylo World Cup Headset: (Stery)- PRO Pedals: (Pedały)- Crank Bros EggBeater C Seat: (Siodło)- Prologo c.one50 Seatpost: (Sztyca)- KCNC Ti-Prolite Scandium 30.9, 200mm Seatpost clamp: (Zacisk sztycy)- RAVX Shifters: (Manetki)- Shimano XT Skewers: (Zaciski koł) - Mavic Spacers: (Podkładki pod mostek)- Turner Stem: (Mostek)- UNO Tire (Front): (Opona przednia)- Maxxis Crossnark eXceptiona 2,1 Kevlar Tire (Rear): (Opona tylna)- Maxxis Crossnark eXceptiona 2,1 Kevlar Top Cap: (Top cap)- PRO Tubes: (Dętki)- Maxxis Wheel Front: (Koło przednie)- Mavic CrossRide disc Wheel Rear: (Koło tylne)- Mavic CrossRide disc waga około 10500g jak dla mnie bardzo dobra lżejszy rower mi nie potrzebny zresztą waga to nie wszystko na dniach podam dokładne wagi tak myślałem nad pancerzami miałem czerwone które zostały po starym rowerze ale w przyszłości myślę nad niebieskimi a lepki do amorka na dniach mają być gotowe wiec się pojawią na amorku bo czegoś mu brakuje zobaczymy jak rower będzie się spisywał na zawodach boje się o dużą zebatkę że łańcuch będzie wypadał teraz jest wszystko ok ale zawody to coś innego niż taka jazda jak teraz. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
supersam Napisano 21 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2012 To czekam na dokładne wagi wszystkich części Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ice81 Napisano 22 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2012 więc tak zmieniłem zaciski na inne i wagowo wyszło tak: Bar Plugs: (Korki do kierownicy)- no name - 2g Bottle Cage: (Koszyk na bidon)- brak Brake (Front): (Hamulec przedni)- Formula RX + Tarcze Kcnc + śruby - 350g Brake (Rear): (Hamulec tylny)- Formula RX + Tarcze Kcnc + śruby - 345g Cables: (Pancerze i linki)- no name - 64g Cassette: (Kaseta)- Shimano XT - 281g Chain: (łańuch)- Shimano XT - 266g Crankset: (Korby)- Shimano SLX - 807g Derlr (Front): (Przerzutka przednia)- Shimano SLX - 141g Derlr (Rear): (Przerzutka tylna)- Shimano XT - 233g Fork: (Widelec)- MAnitou Skareb 80mm - 1547g Frame: (Rama)- Corratec Superbow Team 17cali + miski sterów - 1872g Grips: (Gripy)- no name - 26g Handlebar: (Kierownica)-Truvativ Stylo World Cup - 143g Headset: (Stery)- PRO - 58g Pedals: (Pedały)- Crank Bros EggBeater C - 295g Seat: (Siodło)- Prologo c.one50 - 184g Seatpost: (Sztyca)- KCNC Ti-Prolite Scandium 30.9, 200mm - 108g Seatpost clamp: (Zacisk sztycy)- RAVX - 14g Shifters: (Manetki)- Shimano XT - 258 Skewers: (Zaciski koł) - Dartmoor Bolt - 70g Spacers: (Podkładki pod mostek)- Turner - 8g Stem: (Mostek)- UNO - 117g Tire (Front): (Opona przednia)- Maxxis Crossnark eXceptiona 2,1 Kevlar- 503g Tire (Rear): (Opona tylna)- Maxxis Crossnark eXceptiona 2,1 Kevlar - 503g Top Cap: (Top cap)- PRO - 11g Tubes: (Dętki)- Maxxis - 244g Wheel Front: (Koło przednie)- Mavic CrossRide disc - 898g Wheel Rear: (Koło tylne)- Mavic CrossRide disc - 1043g łącznie jak dobrze policzyłem 10391g no jeszcze dochodzi koszyk na bidon około 30g no i pulsometr wiec trochę jeszcze do wagi doskoczy z dzisiejszej małej wyprawki rowerowej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
supersam Napisano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2012 Waga dobra wyszła Ta czerwona osłonka z tyłu średnio pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vader Napisano 27 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 27 Grudnia 2012 mam pytanko odnośnie zacisku sztycy ravx czy dobrze trzyma sztyce, zastanawiam się nad zakupem bo jak na taka masę to jest to chyba najtańszy zacisk na rynku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ice81 Napisano 28 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2012 mam pytanko odnośnie zacisku sztycy ravx czy dobrze trzyma sztyce, zastanawiam się nad zakupem bo jak na taka masę to jest to chyba najtańszy zacisk na rynku powiem tak rower ma przejechane dopiero około 200km więc praktycznie nic, moja waga to 65kg, sztyca zamontowana jest 30.9 a wg producenta powinna być 30.8, do tej pory zacisk trzyma dobrze, na jedno trzeba uważać by nie przekręcić gwintu znajomy właśnie tak uszkodził zacisk ale przegwintowaliśmy daliśmy dłuższą śrubę i w tej chwili ma około 2tyś przebiegu i też trzyma bardzo dobrze waga z tą dłuższą śrubą 16g wiec przy tej cenie jak piszesz chyba najtańszy na rynku ja osobiście jestem zadowolony ale co bedzie przy przebiegu 5tyś jeszcze nie wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
ice81
Nazwa: Corratec Superbow Team (2008)
Data dodania: 19 grudzień 2012 - 23:49
Witajcie, rower składałem już od jakiegoś czasu, raz wsiadłem na rower poskładany na ramie Corratec Superbow i już mi tak zostało w większości jeżdżę XC więc 2x9 w tym przód 22z i 36z w zupełności mi wystarcza :)pozdrawiam
Zobacz rower
7 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.