Skocz do zawartości

[Poprawa Pracy/Tuning] Rst Launch 130

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Serdecznie .

Posiadam rower Kross Sign Ds (Kupiony w 2006 roku , 3 lata stał) w 2013 mam zamiar się nim pobawić a w tę zimę go zrobić .Jak każdy wie amorki rst to niska półka więc amorek prawie że w ogóle nie odbija chodzi mi np na dziurach . Wchodzić to ładnie wchodzi tata prawie całego ugioł . Przejdźmy do sedna , jak poprawić tą prace ? Jakiś tuning ? Proszę nie pisać 99999 razy było to na forum , ja nie mam sił ani czasu na szukanie tego .

Wesołych Świąt Michał .

Staramy się używać standardowych czcionek a wyszczególniać ważne rzeczy.

Po 1 RST to nie jest sh*t produkuje niezły amorek RST F1RST który pracą dorównuje epiconowi . Tak jak każda firma ma lepsze i gorsze ;)

Po 2 Wyciągnij elastometr z goleni górnych , wykonaj serwis armortyzatora ściągając dolne golenie od górnych i smarując odpowiednie elementy. Wyciągnij także tłumik ( prawa goleń)

Po 3 można kupić miękciejszą sprężynę

Przepraszam, ale było tylko 99998 razy. Metody są takie same, jak w przypadku każdego innego widelca opartego o sprężyny i elastomer (bo w Signach była chyba ta biedniejsza wersja?), tu nie ma czego nowego wymyślić. I uwierz, znalezienie wszystkiego zajmie Ci mniej niż napisanie kolejnego posta. Polecam mniej lenistwa.

Signach była chyba ta biedniejsza wersja?

Zależy którym i gdzie kupionym, bo rozstrzał bym niezły :D Pamiętam że jak kolega jeszcze miał swojego, to elastomer wyjął jakieś 2 tyg. po kupieniu, zalał olejem w pierwszą zimę ( szybciej chyba wylał z niego ten olej, bo mu nieźle ciekło ze wszystkich stron :P ) i z tego co pamiętam, przez przypadek uszkodził korek. I przez ten uszkodzony korek RST`ek zaczął pracować jak przystało (co prawda nie tłumił ale pracował pod 50kg jeźdźcem ;) )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...