Skocz do zawartości

[Stery] Bieźnia

Mlody2224

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Was. Mam pytanie i prośbę. Posiadam stery zintegrowane model VP A45AC, wymieniałem niedawno amortyzator i pech chciał że kompletnie zapomniałem o bieżni która była na nim zamontowana. Nie chciałbym kupować teraz nowych sterów i wydawać prawię stówki. Może macie jakieś pomysły skąd taką bieżnię można mieć. ? A może ktoś z Was miał takie stery i odsprzeda bieżnie.

Napisano

No właśnie już byłem pytałem się ale każda bieżnia ma inne wymiary kąty itp.

A kupno nowych to ostateczność. Liczę na to, że ktoś ma takie stery gdzieś stare nie kompletne

Napisano

Większość sterów z wymiennymi kulkami na jeden rozmiar owych kulek, a z powodów takich a nie innych wymiarów główki i sterów są one umieszczone mniej więcej w tym samym miejscu względem gniazda w główce oraz sterówki. Dlatego jeśli dobrze myślę i to są stery kulkowe za około 45 PLN, to ja bym się jeszcze raz przeszedł po sklepach rowerowych i popytał o bieżnię od sterów kulkowych. Albo wrzuć posta do działu "kupię" z zaznaczeniem, że chodzi Ci o osobę z Wrocka. Możliwe też, że ktoś taką bieżnię wystawi na allegro.

Napisano

Nie potrzeba Ci bieżni tylko podkładkę stabilizującą, takie podkładki możesz znaleźć w jakimś serwisie,lub może komuś na forum zostały, łożyska ACB maja dwa rodzaje kątów 45* lub 36* ( w większości wypadków 45* ) więc na pewno znalazła by się jakaś pasująca podkładka.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...
Forumrowerowe.org korzysta z plików cookies
Prosimy o zapoznanie się z naszą polityka prywatności, w której informujemy o naszych zaufanych partnerach oraz o tym, czym są pliki cookies, pamięć podręczna przeglądarki, w jakich celach i jak je wykorzystujemy, a także jak nimi zarządzać i czyścić. Klikając 'Zaakceptuj' - wyrażasz zgodzę na korzystanie z pamięci podręcznej przeglądarki - plików cookies i podobnych technologii m.in. w celach marketingowych, umożliwiając jednocześnie wyświetlanie na Twoim urządzeniu reklam dostosowanych do Twoich potrzeb oraz zainteresowań. Zapoznaj się z pełną treścią zgody klikając w link Ustawienia.