bryla33 Napisano 19 Grudnia 2012 Napisano 19 Grudnia 2012 Witam, wziąłem się za zimowy serwis piasty. Wszystko rozebrałem, wyczyściłem i już jestem bliski składania. Na kulkach od strony bębenka mam małe uszkodzenia (najlepiej widać na ostatnim zdjęciu). Picasa Web Albums - bryla33 - kulki Wymieniać je czy mogą zostać?
Carbon Napisano 19 Grudnia 2012 Napisano 19 Grudnia 2012 Takie kulki nowe kosztują nie wiecej niż kilka złotych, jesli maja popularną średnicę. Jesli masz do nich dostęp to wymień
CzikO Napisano 19 Grudnia 2012 Napisano 19 Grudnia 2012 Jeśli masz choć minimum niepewności ( a chyba tak) to wymień te kulki. Ja raz też tak zrobiłem okazało się że kulki są jajowate i musiałem wszystko jeszcze raz rozbierać.
bryla33 Napisano 19 Grudnia 2012 Autor Napisano 19 Grudnia 2012 W takim razie wymienię żeby dwa razy nie bawić się z tym samym. Z zakupem kulek nie powinno być problemu (mam sklep z takimi rzeczami koło domu). Dzięki za pomoc
Cuberider Napisano 19 Grudnia 2012 Napisano 19 Grudnia 2012 Skoro masz takie kulki to zapewne konusy też są w stanie tragicznym więc im również bym się dokładnie przyjrzał
bryla33 Napisano 19 Grudnia 2012 Autor Napisano 19 Grudnia 2012 Konusy wyglądają na idealnie płaskie. Nie ma na nich żadnych rys, wgłębień. Nie wiem czy kulki nie zostały uszkodzone podczas wymiany bębenka.
Cuberider Napisano 19 Grudnia 2012 Napisano 19 Grudnia 2012 Skoro konusy są OK wymień wszystkie kulki na nowe ( najlepiej polskie, chińskie bywają kwadratowe) zapomnij o problemie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.