Skocz do zawartości

[bagażnik skoda roomster bez relingów] pomocy - jaki wybrać

kolcichy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Pilnie potrzebuję bagażnika na rowery do auta Skoda Roomster bez relingów i bez haku. naprawdę ciężko coś znaleźć, a jeśli jest, to nie mam pewności, czy na pewno będzie ok.

Macie Drodzy Koleżanki i Koledzy jakieś doświadczenia w bagażnikach do takiego autka...

Z góry dziękuję.

Piotrek

Napisano

Cześć miałem ten problem z skoda fabia II.

Są systemy thule lub mountblanc jako kit montażowy do poprzeczek i do tego mocowania dachowe do roweru.

W salonie też mają nawet org skody w ofercie.

Oczywiście nie wiem ile chcesz wydać i czy stal czy alu jeśli chodzi o elementy dachowe.

Napisano

No właśnie Kolego zależy mi na jak najniższych kosztach, ponieważ auto jest służbowe i wolałbym w niego nie wiadomo ile nie wkładać.

Czy Twoje rozwiązanie jest kosztowne? Poza tym nie za bardzo Cię rozumiem, o co chodzi z tym kitem montażowym... Tutaj na dachu Skody nie ma w ogóle żadnych otworów w miejscach, gdzie powinny być relingi. Jak miałem Opla Astrę, były otwory, w które montowałem po prostu belki poprzeczne.

Dzięki za odpowiedź.

Napisano

Ja tez mam firmowe i koszt to okolo pewnie 600-1200zl zależy czy alu czy stal.

Kit montażowy to takie łapy co wchodzą w przestrzeń karoseria-drzwi do których montowana jest belka poprzeczna a do niej mocowanie rowerowe. Przykład http://www.hossa.pl/mont-blanc-kit-fk-204.html

http://www.krisko.lublin.pl/bagazniki/bagazniki-bazowe-systemy-nosne/na-samochody-osobowe/mont-blanc/mont-blanc-3000-alu-bu1-fk71-t106alu-fabia-kombi-bez-rel.html trzeba dobrać do modelu i rocznika auta. Ja dałem około 1200zł za 2x kit montażowy mount blanc, 2x relingi poprzeczne mount blanc alu, 2x mocowania thule do rowerów alu.

Napisano

Belki są bardziej uniwersalne można zamontować trumne, narty, kajak, jakiś towar oczywiście jak z każdym rozwiązaniem są +/-. Ważne ż jest wybór i różne rozwiązania.

Napisano

Dzięki serdeczne!!!! A czy jesteście pewni, że podane przez Was modele nadają się do przewożenia 29erów? Bo takowy posiadam i boję się, że się nie będzie mieścił na te bagażniczki... A drugi rower mojej kobitki to z kolei damka Specialized, która ma też bardzo specyficzną ramę...

Ale dzięki za propozycje!! No i pytanie, czy na pewno te bagażniki będą pasowały do Roomstera...

Napisano

Posiadałem bagażnik na klapę (podobny, nawiasem mówiąc polecam - http://allegro.pl/thule-clip-on-9104-bagaznik-rowerowy-na-klape-ct-i2844394395.html) i jeśli chodzi o ramy nietypowe to ja musiałem mieć specjalne poprzeczki montowane na sztycy i pod mostkiem (tak żeby tworzyły prostą górną rurę), np. takie:

Thule�-�Thule Bike Frame Adapter 982

Co do auta - musisz dokładnie pytać sprzedającego, albo sprawdzać na stronie producenta bo pasują tylko do określonych modeli.

Jeszcze się zareklamuję, że gdybyś poszukiwał to mam jeszcze gdzieś takie poprzeczki na sprzedaż :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...