Skocz do zawartości

[pedały] Shimano XTR vs Time Atac XS- co wybrać?

Player77

Rekomendowane odpowiedzi

sie ma..

Time Atac XS Carbon- to jest mój wybór(Carbon- dlatego , że kolorystycznie bardziej mi odpowiadają- niestety sa droższe)

kupie sobie je na wiosnę- jak pośmigam to napiszę jak sie spawują

muszę jeszcze moje 540 pogonić(gwarancja na rok, przebieg 500km są po przeglądzie serwisowym-może ktos chętny będzie- to na PW)

pozdro

Też podpisuje się pod pozytywnymi opiniami o pedałach Time. Od prawie 15 tyś. km używam modelu Alium. Luz znikomy, praktycznie taki sam jak od początku, nic się nie powiększało. Kręcą się bardzo dobrze, a nic nigdy przy nich nie grzebałem, nawet nie smarowalem. Można powiedzieć, że są praktycznie bezobslugowe. Już mam zakupionego następcę - Time Roc. aliumy bym zostawił ale już bloki mam do wymiany plus trochę korpus się wytarł więc zainwestowałem w model wyższe:)

Luz roboczy dla kolan to dla mnie konieczność.

Bardzo polecam! :)

Wysłane za pomocą Tapatalk.

Też właśnie je widziałem, wyglądają bardzo ciekawie. Znacznie zmienili konstrukcje - i w sumie bardzo dobrze.

Tylko właśnie jak to nowość nie wiadomo jak będą się sprawować na dłuższą metę. Zawsze możesz zaryzykować i sprawdzić :)

Wysłane za pomocą Tapatalk.

• 1 miesiąc temu...

ROC'ki nazywają się teraz ATAC XC2, lub XC4 ---> czyli po staremu ROC S.

Nie wyglada mi zeby miały regulację twardości sprężyny. Regulacja to jest chyba tylko w Z-Control i serii ATAC XS.

Wydaje mi się, że jednak mają ją - http://www.bikekatalog.pl/2013//komponenty/1452/Time.ATAC.XC.4...ROC.ATAC.S/

Opis: Materiał KOMPOZYT, Oś STAL, Łożyskowanie, Luz Roboczy +/- 5 STOPNI, Siła/Kąt wypięcia 13 LUB 17 STOPNI, (REGULACJA SPRĘŻYNY)

Ciekawe czy różnią się czymkolwiek od poprzedników ATAC ROC S :)

Pozdrawiam,

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...