- 0
Pierwszy rower - 29er?
-
Podobna zawartość
-
- 0 odpowiedzi
- 589 wyświetleń
-
- 4 odpowiedzi
- 759 wyświetleń
-
- 8 odpowiedzi
- 1 462 wyświetleń
-
- 4 odpowiedzi
- 1 379 wyświetleń
-
[koła 700c/29er] Exposure Dynamo 15x100mm i NS Rotary zaplecione Sapim Laser do Velocity Blunt SS. 2020g
Przez kazafaza,
- 2 odpowiedzi
- 1 805 wyświetleń
-
Pytanie
Gość Tom
Przymierzam się do kupna roweru (pierwszego). Swoje lata już mam, a nie umiem jeździć na rowerze. Ok, gdzieś tam przy okazji próbowałem się przejechać. Kawałek drogi potrafię przejechać, z utrzymaniem równowagi bywa różnie, skóry już trochę zdarłem
Biorąc to pod uwagę: czy 29er jako pierwszy rower to dobry pomysł? Dlaczego 29er? Bo taki nieco większy rower bardziej mi się podoba, a dodatkowe cm w stosunku do 28" mogą być przydatne - mam prawie 200cm wzrostu i prawie 100kg wagi. Rower ma służyć głównie rekreacji, jazda po mieście itp. Niemniej jeśli do drodze trafi się ścieżka albo las, to fajnie byłoby przez to przejechać bez problemów. Nie znam się na przerzutkach, amortyzatorach, siodełkach i całym tym osprzęcie. Budżet dosyć ograniczony - do 2.5kPLN, ale w uzasadnionych przypadkach można podnieść do 3kPLN.
Możecie mi polecić coś co sprawdzi się w moim przypadku?
8 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.