MrKonrad Napisano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Chciałbym zakupić hamulec na tył.Najchętniej shimano slx tylko nwm który model czy slx BR-M675 różni się od BR-M666 ? Czy w podobnej cenie dostane lepszy hamulec ? http://allegro.pl/shimano-slx-br-m675-bl-m675-hamulec-tarczowy-tyl-i2823010679.html Cena to około 350 zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piszaman Napisano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 A co masz na przodzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MrKonrad Napisano 16 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 KLS helix 3 ale na wiosne on też został bym wymieniony na slx : ) na razie mam kase tylko na tył. I akurat tył mi się w piątek zepsuł. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OrzelPiotr Napisano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Z tego co mi wiadomo, różnicą między 666 a 675 jest tylko nowe logo SLX. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piszaman Napisano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Jeździłeś na shimano? Wiesz jak działa servo? (Mówię z własnego doświadczenia, bo mi ten system nie przypadł do gustu) Ja na tył bym wziął np. deore m596, a na przód XT. No, chyba, że masz kasę to droga wolna. między 666, a 675 jest niby taka różnica, ze jej nie ma. Jak dla mnie przynajmniej na tyle była by niewyczuwalna z tego co czytałem. Z ang. nie jestem zbyt dobry, więc możliwe, że czegoś nie doczytałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OrzelPiotr Napisano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Nie wiem co koledze przeszkadza w Servo Wave - ale nie będę dyskutował z gustami, natomiast wtrącę tylko, że m596 również ma Servo, poprzedni model m595 nie miał i jak dla mnie ten hamulec (m595) wypadał naprawdę blado z m666. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piszaman Napisano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Większości pewnie będzie odpowiadało, ale mi przeszkadza szybkie pominięcie jałowego skoku klamki, przez co przy mocniejszym, nagłym hamowaniu mnie katapultuje i nie mam możliwości wyczucia momentu blokowania koła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OrzelPiotr Napisano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Napisze tylko tyle, że albo miałeś mała styczność z tymi hamulcami, albo problemem była stanowczo za mala waga, te hamulce naprawdę dają spory zakres siły docisku, mimo krótkiego skoku klamki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piszaman Napisano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 To nie była przejażdżka pod marketem, tylko wypad w góry, który z resztą możesz znaleźć w galerii i rower również. Pewnie, że modulacja jest duża, ale chyba nie do końca zrozumiałeś co mam na myśli. Chodzi mi o nagłe hamowanie. Ten system, gdy nagle pociągniesz za klamkę przeskakuje mimo woli cały zakres modulacji. Jest to tylko moja opinia na temat tego systemu, jeżeli komuś pasuje, proszę bardzo ! Myślę, że możemy zakończyć OT. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.