Skocz do zawartości

[Amortyzator]Do centurion backfire 40 [500zł]

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Proszę o doradzenie mi jaki amortyzator przedni kupić do mojego roweru. Powinien być bardzo miękki. Lubię szybko jeździć po nierównościach i skakać z wysokiego krawężnika :D Na nic więcej mój rower chyba nie pozwala jeśli chodzi o wykorzystanie amorka :) Powinien być nowy w cenie do ok 500zł. Skok chyba taki jak teraz mam 100mm. Oczywiście lepiej by było gdyby był tańszy. Obecnie ważę 57 kg, ale mam dopiero 15 lat, a ten rower na pewno jeszcze dłuugo będę miał

mój kolega właśnie taki kupił do swojego bike'a. Jest tam taki jakby wentyl do pompowania. Żeby amorek był mięciutki :D żeby nie było czuć praktycznie nierówności to trzeba go napompować czy spuścić z niego powietrze? A co sądzicie żebym sobie kupić 120mm? Aa, i ja mam V-brake, a epicon chyba nie ma uchwytów na V-brake

Im mniej napompujesz powietrza, tym będzie bardziej miękki. Jednak powinno się go pompować pod swoją wagę. Jest to już wyższej klasy widelec i oferuje dużo wyższą czułość nawet na małe nierówności, w porównaniu do tanich pseudo-amortyzatorów. Więc nawet, gdy ustawisz go konkretnie pod swoją wagę wybieranie nierówności znacznie się poprawi.

Z v-brake'ami faktycznie jest problem, nowy model epicona bardzo ciężko jest dostać z piwotami. Możesz szukać starszego modelu, który dużo częściej miał piwoty, a jakość pracy oferował niemal identyczną.

1. To popraw temat, używając [ i ].

A Ty chyba ostatnio stałeś się samozwańczym moderatorem :)

A problem wpisać na allegro "Suntour Epicon"? Zrobiłem to za Ciebie tym razem i niestety, ale w tej chwili nie ma na sprzedaż żadnego z piwotami. Mimo, że na zdjęciach jednej z aukcji taki właśnie się znajduje, to w opisie jest wyraźnie wspomniane, że jest to wersja bez piwotów.

Nie ważysz zbyt wiele, więc możesz kupić za 400zł Spinnera SW7 z piwotami. Dużo lżejszy od Raidona, ale golenie mają mniejszą średnicę.

Spinner amortyzator sw7 - 399,00 zł : .

Z tym byciem samozwańczym moderatorem, to nie uważam się za osobę zarządzającą forum. Ale denerwuje mnie to, iż niby jest w dziale amortyzatory, ale nie wiesz, czy chodzi o przedni czy o tylny. Jeżeli chodzi o tylne to nawet nie otwieram, bo wiem, że nie pomogę, ponieważ moja wiedza w tym temacie jest dość skromna.

Nie mam na celu nikogo obrażać, ale to po prostu ułatwia nawigację po forum i ew. szukanie tematu przez inne osoby.

Widzi ktoś sens, że 2 osoby w ciągu 2 dni zakładają praktycznie identyczne tematy?

Każdy chcę być potraktowany w sposób indywidualny to raz, a dwa nie denerwuje was czasem jak ktoś wchrzania się w wasz temat ze swoim problemem który jednak różni się trochę od waszego np. że amor musi mieć pivoty. I wtedy zazwyczaj userzy szukają/pomagają temu podczepionemu użytkownikowi, a wy zostajecie tak trochę olani :) Co do tematu to poczekaj do wiosny na Epicona z w/w pivotami i gwarantuję, że jak poczekasz i znajdziesz to twoje czekanie zostanie wynagrodzone pracą widelca. Pzdr.

Jak odręcisz mostek i TOP CAP to amorek powinien wypaść.

Jak spojrzysz do sterówki to zobaczysz takie coś z gwintem po środku - to gwiazdka. Można wybijać, ale szkoda zachodu bo nowa kosztuje grosze.

Po zdjęciu widelca jak popatrzysz na szczyt korony (miejsce stuku sterówki z koroną) będzie nabita taka okrągła część - jest potrzbna. Jak popatrzysz to w jednym miejscu od dołu jest taka szparka. Wkładasz tam śrubokrę i uderzasz (z wyczuciem, bo nie chcemy zniszczyć). Powinno odejść troszkę, następnie powtarzasz czynność na całym obwodzie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...