jasinski21444 Napisano 15 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Witam , dziś zaczął cieknąć mi Deore 596 przód z miejsca tam gdzie jest ten otwór do odpowietrzania albo przy nakrętce gdzie przewód wchodzi do zacisku . Ktoś ma pomysł jak to naprawić ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
c1ach Napisano 15 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 (edytowane) Jeśli przy nakrętce, to może warto wyjąć przewód i dać nową oliwkę Będziesz miał jedną przyczynę mniej. Generalnie odpowietrznik i wejście przewodu są dość daleko od siebie, skąd taki rozrzut ? Wytrzeć do sucha i bacznie obserwować Może uszczelki straciły jakieś swoje właściwości na mrozie ? Edytowane 15 Grudnia 2012 przez c1ach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubzys Napisano 15 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 (edytowane) Ja najpierw proponowałbym wytrzeć wszystko, tak jak kolega mówi i zlokalizować dokładnie skąd cieknie. Jeśli nie zlokalizujesz to ja wtedy wypuściłbym olej i założył nową oliwkę (koszt 7zł razem z końcówką). Jak nie wiesz jak się za to zabrać to pisz, mogę nawet fotki podesłać co i jak zrobić bo sam niedawno swoje 596 rozbierałem Nie takie to straszne. Tylko oleju troszkę musiałbyś kupić. Tak w ogóle, to hamulec całkiem nowy czy już trochę przejechał? Edytowane 15 Grudnia 2012 przez kubzys Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 15 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Przejechane 15km mam go od wtorku. Możliwe że gdy było zimno uszczelka puściła a po przejściu do domu przestało ciec? Wie ktoś czy do ramy Accent El Nino wejdzie z tyłu tarcza 180? Tak to wygląda przy 160mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Na pewno wejdzie, tylko trzeba kupić nowy adapter. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 16 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Zapomniałem wczoraj wkleić linka do foty. Tak to wygląda przy 160mm . http://zapodaj.net/1d22afc8c1cc9.jpg.html nie będzie trzeć o rame? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubzys Napisano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Jeśli chcesz założyć 180 to przybędzie ci po 1cm na średnicy z każdej strony. Przedłuż sobie linijką i zobacz, wtedy będziesz miał pewność. Ale niby czemu miałaby nie wejść? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Z tego co widzę, to na styk może wejdzie, ale lepiej napisz do VELO, tam powinieneś znaleźć odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 16 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 @kubzys No tam jest dość mało miejsca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Ja niestety nie będę miał tego problemu z moim Accentem. 160mm przy mojej wadze na tył jest w 100% wystarczające. A do autora tematu, zlokalizowałeś wyciek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubzys Napisano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 (edytowane) Mówię Ci, przedłuż sobie linijką czy czymś o 1cm w stronę ramy i się przekonasz. Jak dla mnie na styk wejdzie Właśnie, co z hamulcami? Jak nie jesteś lewy technicznie i wyciek będzie z okolic końcówki przewodu to bierz się za oliwkę. A skracał Ci ktoś przewód? Może skracał od strony zacisku i nie za dobrze dokręcił przewód. Edytowane 16 Grudnia 2012 przez kubzys Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 16 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Przewód był skracany przy kupnie w firmie www.t-bike.pl O dziwo dziś zrobione 5km i nic nie cieknie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 A dostałeś w kartoniku oliwkę? Znając oszczędności firm założyli Ci tą samą 2 raz i teraz puszcza. Najlepiej zrób jak ktoś pisał, idź do serwisu i niech jeszcze raz założą nową oliwkę. Powinno pomóc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubzys Napisano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Wytrzyj, poczekaj, obserwuj. Niekoniecznie musieli wrzucić starą oliwkę. Ja skracałem sam przewód w swoich, zakładałem nową oliwkę i było lekko wilgotno przez pierwsze 2h po skróceniu. Wytarłem, patrzę za godzinę a tu znowu wilgotno. Dokręciłem śrubę o pół obrotu i już spokój. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 16 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Nie dostałem oliwki. Po dzisiejszym wypadzie nic nie cieknie więc może to jednorazowa sytuacja . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Może po prostu spocił się na mrozie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jasinski21444 Napisano 16 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Możliwe choć przy -9 działał normalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi