jaro86 Napisano 15 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Czy ktoś ma patent jak i z czego zrobić taką tuleję jak w temacie? Próbowałem z puszki z piwa, ale jest za cienkie, dwie warstwy puszki też próbowałem, ale nawet po mocniejszym dociśnięciu aluminium z puszki jest zbyt śliskie i sztycą da sie lekko ruszyć, a nie próbowałem nawet na tym siadać okleiłem fajną taką zbrojoną taśmą sztycę i dałem jedną tulejkę puszkową i działa, ale co jak będę potrzebował schować głębiej sztycę? Nie dosć ze to karbonowa EC70 to jeszcze cała oklejona taśmą odpada. Jakiś pomysł? Bo póki co to tylko piwo wypiłem chcąc nie chcąc była to najlepsza część tego tematu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rzymo Napisano 15 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Coś w tym stylu: http://allegro.pl/listing.php/search?string=reduk*&category=16450 Tylko redukcji na 30.9mm nie widzę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro86 Napisano 15 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 No właśnie, to to ja wiem, a w mojej sytuacji rozchodzi się różnicę w średnicy zaledwie 0,7mm...nie wiem czy na wsk by coś takiego wytoczyli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziobolek Napisano 15 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Nie wiem, co tu toczyć. Zrób sobie z... puszki po piwie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro86 Napisano 15 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Nie wiem, co tu toczyć. Zrób sobie z... puszki po piwie Przecież napisałem wyraźnie w pierwszym piście dlaczego puszka po piwie to zły pomysł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 15 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Idź do jakiegoś zakładu tokarskiego, niech pomierzą sztycę i podsiodlówkę i zrobią Ci taki element na wymiar z odpowiednim pasowaniem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 15 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 taka uwaga - wiekszosc historii z redukcjami sztycy konczy sie tak samo - peknieta rama, jest sens? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 15 Grudnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Jeśli zaś uprzesz się na tę redukcję i chciałbyś zastosowac zamiennik to polecam puszkę po Redbullu - trochę jest tam więcej materiału. Najlepiej to sztycę na handel i kupic nową, pasującą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dziobolek Napisano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 16 Grudnia 2012 Przecież napisałem wyraźnie w pierwszym piście dlaczego puszka po piwie to zły pomysł... Bosz... no to spróbuj z konserwy mięsnej - tam jest grubsza blacha. Puszka po piwie, to taka przenośnia w cudzysłów powinna być ujęta - ogólnie o kawałek blachy "biega", odpowiedniej grubości i długości. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.