Skocz do zawartości

[Kierownica] 130g za 21,90 zl

Lookas 46

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team

Ostatnio ostro mi się nudzi mało pracy w robocie no i są tego skutki :)

Przeglądając allegro poraz setny znalazłem nową kierownice amoeba za 21,90 :)

oto i ta aukcja http://www.allegro.pl/item92355306_kiery_a...z_zobaczyc.html

Dużo nie główkując zamówiłem :030: Kiera przyszła i powędrowała na wage wyskoczyło 165g zamiast 180g podanych w opisie :eek: Żeby wszyscy producenci tak robili... :)

Aby było ciekawiej postanowiłem ją "lekko" pociąć... z 56cm zrobilo się 47cm :twisted: ...znowu na wage i mamy 132g, dalej małe cięcie"troszke" szlifowania pilniczkiem coby nie było ostrych krawędzi znowu na wage i mamy 130g :D

Tak przekombinowana rurka poszła do roweru... zmieściło się wszystko co było pierwotnie tzn :

- Licznik sigma bc-800

- lampka cat-eye 400

- trąbka AirZound3

- rogi smica

no i oczywiście klamki oraz manetki i 10cm gripy authora.

Wygląda to dość osobliwie ale jak się jeździ nie mam pojęcia bo nie mam korby i suportu na razie :glare:

Jak tylko to przetestuje to napisze :)

Kilka fotek :

całą kierownica dsc015594nl.th.jpg

ścięte kawałki dsc015711rz.th.jpg

kiera w rowerku oraz widoczna moja normalna kierownica

dsc015666gg.th.jpgdsc015682gg.th.jpg

Ps. Całośc robiłem bardziej dla zabicia czasu dlatego proszę potraktować temat z lekkim przymrużeniem oka :)

• Mod Team

Podkładki tam są ponieważ kombinuje z długością rury sterowej, gdybym odrazu ją uciął to bym już sobie nie mógł poregulować wysokości. Kiedy dobiore optymalną wysokość rura zostanie ucięta. Amoniak co do długości kiery to chyba mówisz o baranku... ?

Ja mam kierę długości 39 cm w rowerku do jazdy miejskiej I jest spoko

dużo bardziej nerwowy rower sie robi przy krótkim mostku :rolleyes2:

Dlatego ni lubię GF geometri Genesis. Wybitnie mi nie leży

Do XC może byc troszke mało choć przy niewysoim Bikerze może być

Moja żonka ma 165 cm i kierownica 55 cm była dla niej za szeroka . Najlepiej jej pasowała 50 cm :)

Do XC mam kierke ok 56 cm i to troche mało jak dla mnie (z rogami, na podjazdach nie jest źle, ale czesto musze trzymac rece na rogach [wiadomo szerzej] zeby mnie tak barki nie bolały)

W drugim bike'u mam 68 cm do ostrzejszej jazdy i nie pogardziłbym dodatkowymi 5 cm albo i wiecej :)

Zalezy jak komu pasuje, ale 39 cm to juz ekstremalnie mało :P

Ja miałem kiere 56 z rogami, czysty uchwyt tylko 51 cm i bardzo mnie bolały tricepsy przy wypadach powyzej 50 km, bo ręce do środka były skierowane.

Wiec jak widze, że ktoś ma 47 cm i na tym jeszcze rogi to LOL :)

ale jak zobaczyłem 39 cm - to :lol: :)

;)))))))

mo może sprawcie sobie kierownice okrągłą o szerokości 35 cm. Tam wsztsko wejdzie mimo 35 cm

:D

(ps. teraz mam 58 cm z rogami i jest git)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...