Mod Team Lookas 46 Napisano 15 Kwietnia 2006 Mod Team Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Ostatnio ostro mi się nudzi mało pracy w robocie no i są tego skutki Przeglądając allegro poraz setny znalazłem nową kierownice amoeba za 21,90 oto i ta aukcja http://www.allegro.pl/item92355306_kiery_a...z_zobaczyc.html Dużo nie główkując zamówiłem :030: Kiera przyszła i powędrowała na wage wyskoczyło 165g zamiast 180g podanych w opisie :eek: Żeby wszyscy producenci tak robili... Aby było ciekawiej postanowiłem ją "lekko" pociąć... z 56cm zrobilo się 47cm :twisted: ...znowu na wage i mamy 132g, dalej małe cięcie"troszke" szlifowania pilniczkiem coby nie było ostrych krawędzi znowu na wage i mamy 130g Tak przekombinowana rurka poszła do roweru... zmieściło się wszystko co było pierwotnie tzn : - Licznik sigma bc-800 - lampka cat-eye 400 - trąbka AirZound3 - rogi smica no i oczywiście klamki oraz manetki i 10cm gripy authora. Wygląda to dość osobliwie ale jak się jeździ nie mam pojęcia bo nie mam korby i suportu na razie :glare: Jak tylko to przetestuje to napisze Kilka fotek : całą kierownica ścięte kawałki kiera w rowerku oraz widoczna moja normalna kierownica Ps. Całośc robiłem bardziej dla zabicia czasu dlatego proszę potraktować temat z lekkim przymrużeniem oka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spider Napisano 15 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Będziesz jej używał do jazdy? Czy przy 47cm rower nie będzie zbyt "nerwowy" i nieprzewidywalny?...a moz eto jest właśnie to przymrużenie oka-kupł kierę ,wylajtował tylko dla zabawy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 15 Kwietnia 2006 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Zobacze... Jeśli da się jeździć, a ręce nie odpadną po 10km to na małe rundki po mieście może być ale najpierw musze sprawdzić to "w boju" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 15 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Całkiem całkiem Do jazdy po mieście mam jeszcze krótsza kierę BTW po co ci podkładki nad mostkiem obetnij rurę sterową to jescze parę gram zgubisz :twisted: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 15 Kwietnia 2006 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Podkładki tam są ponieważ kombinuje z długością rury sterowej, gdybym odrazu ją uciął to bym już sobie nie mógł poregulować wysokości. Kiedy dobiore optymalną wysokość rura zostanie ucięta. Amoniak co do długości kiery to chyba mówisz o baranku... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 15 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Ja mam kierę długości 39 cm w rowerku do jazdy miejskiej I jest spoko dużo bardziej nerwowy rower sie robi przy krótkim mostku :rolleyes2: Dlatego ni lubię GF geometri Genesis. Wybitnie mi nie leży Do XC może byc troszke mało choć przy niewysoim Bikerze może być Moja żonka ma 165 cm i kierownica 55 cm była dla niej za szeroka . Najlepiej jej pasowała 50 cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 15 Kwietnia 2006 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Masz może fotke kierownicy? tej 39cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 15 Kwietnia 2006 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Boba Sappa nie przypominam ale anoreksji też nie mam ;P Jak dorwe centymetr to jutro napisze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 15 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Ten mój cross giantowy to mieszczuch do jazdy między samochodami a wąziutka kiera sprawdza sie znakomicie Zresztą Lookas 46 jako Warszawiak dobrze wie jak sie jeździ między blachosmrodami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RafalB Napisano 15 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Zrob sobie zdjecia twarzy teraz i zapisz. Jak kiera peknie wrzuc zdjecia z przed i po Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 15 Kwietnia 2006 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Nie chcialbym zabardzo filozofować ale krótsza będzie chyba bardziej wytrzymała od dłuższej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Biera Napisano 15 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 bo łatwiej zmienic usytuowanie barów niż kiery podczas przeciskania sie:) mówie w teori bo nie sprawdzałem jak to tam jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 15 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 chodzi głównie o manewrowanie pomiędzy lusterkami blaszanek w korku Bary nie odgrywaja az takiej roli Co do niewygonie to kwestia przyzwyczajenia Jakoś nie mam problemów z przestawieniem sie z kiery 56 cm na 39 cm zależnie którym bikiem jadę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
thomash Napisano 15 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Sam bym się może na coś takiego skusił, mam kierownice 58cm i wydaje mi sie troche za szeroka, a ok 50cm byloby idealne jedni lubia strasznie szerokie 65cm i wiecej a inni waskie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Paviarotti Napisano 15 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Do XC mam kierke ok 56 cm i to troche mało jak dla mnie (z rogami, na podjazdach nie jest źle, ale czesto musze trzymac rece na rogach [wiadomo szerzej] zeby mnie tak barki nie bolały) W drugim bike'u mam 68 cm do ostrzejszej jazdy i nie pogardziłbym dodatkowymi 5 cm albo i wiecej Zalezy jak komu pasuje, ale 39 cm to juz ekstremalnie mało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 15 Kwietnia 2006 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2006 Ja myślałem że 47 to ekstremalnie mało, a te 39 to mnie troche zbiło :] Oczywiście mówiąc o prostych kierownicach. Amoniak zrób fotke tej kiery. Jakie manetki masz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
amoniak Napisano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 Żadnych bo to singiel na zimę Na jednej masie krytycznej widziałem jednego kuriera z kierą tak przyciętą że gość miał dłonie tuż przy mostku Ja mam jeszcze po pare cm do mostka BTW do lasu z tak przyciętą kiera to bym nie pojechał IMO za krótka na tomiast po mieście wygodna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 16 Kwietnia 2006 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 Tak ale oni nie maja manetek ani klamek :] Też ich widziałem wtedy byly rozgrywane mistrzostwa kurierów. Małe sprostowanie kierownca ma 46cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macrianus2 Napisano 16 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 Wygląda to dość osobliwie ale jak się jeździ nie mam pojęcia bo nie mam korby i suportu na razie moim zdaniem trzeba bylo najpierw przetestowac rozne warianty, a potem dopiero przycinac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Lookas 46 Napisano 16 Kwietnia 2006 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2006 Ok ale bez suportu i korby ciężko to przetestować :] Kombinowałem tylko "na sucho" tak by zmieściło się to co potrzeba... i wyszło 46cm, ściełem zostawiając po ok5mm na ewentualne poprawki piłowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macrianus2 Napisano 17 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 twoja kierownica-twoja sprawa. zreszta przy tej wartosci sprzetu mozna zaryzykowac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość wlkp Napisano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Ja miałem kiere 56 z rogami, czysty uchwyt tylko 51 cm i bardzo mnie bolały tricepsy przy wypadach powyzej 50 km, bo ręce do środka były skierowane. Wiec jak widze, że ktoś ma 47 cm i na tym jeszcze rogi to LOL ale jak zobaczyłem 39 cm - to :lol: )))))) mo może sprawcie sobie kierownice okrągłą o szerokości 35 cm. Tam wsztsko wejdzie mimo 35 cm (ps. teraz mam 58 cm z rogami i jest git) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Robert Napisano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Wagowo jest ciekawie, musze swoją zmierzyć bo przycinalem ale ile w końcu wyszło nie pamiętam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macrianus2 Napisano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 może sprawcie sobie kierownice okrągłą polecam te od żuka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MIC Napisano 18 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2006 Heh waska ta kiera waska. Ja swoja bede chyba przycinal o 4cm z 620mm na 580mm zeby dojsc do pozycji bardziej wyscigowej. kiera lekko gieta ale na razie bedzie ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.