swimfan Napisano 14 Grudnia 2012 Napisano 14 Grudnia 2012 Witam, mam pytanie czy ktoś jeździł na tej ramie, ma jakieś info o tej marce
swimfan Napisano 15 Grudnia 2012 Autor Napisano 15 Grudnia 2012 Dodaje linka coś takiego, http://allegro.pl/rdr-team-replica-nowa-rama-v-brek-disc-21-ca-i2832567730.html , gdzies przetylem ze to niby made in germany ale za taka cene to chyba made in china
Rulez Napisano 22 Grudnia 2012 Napisano 22 Grudnia 2012 Jeżeli informacja ze strony jest prawdziwa te ramy są bardzo krótkie, 595 mm horyzontalnie przy 21" to bardzo mało : http://www.rdr-bicycles.de/2.1_A_mountainbikes.php
grzesiowu Napisano 27 Grudnia 2012 Napisano 27 Grudnia 2012 Witam, mam pytanie czy ktoś jeździł na tej ramie, ma jakieś info o tej marce na mnie słowo replica robi złe wrażenie ... wolałbym kupić inną ramę
swimfan Napisano 27 Grudnia 2012 Autor Napisano 27 Grudnia 2012 Jeżeli informacja ze strony jest prawdziwa te ramy są bardzo krótkie, 595 mm horyzontalnie przy 21" to bardzo mało : RDR - bicycles Troche grometria przypominaja GF wiec jakies strasznie wielkie nie sa. Teraz jest pytanie czego to jest replika;)
swimfan Napisano 27 Grudnia 2012 Autor Napisano 27 Grudnia 2012 No moze tylko z materialu z jakich sa wykonane . Jak patrze na RDR to jest blizniaczo podobny,ale moze mis sie wydaje Na pewno rura horyzontalna idzie podobnie nawet podobny komin ma;)
Rulez Napisano 27 Grudnia 2012 Napisano 27 Grudnia 2012 Bliźniaczo podobna do tej ramy no name za 270 zł ... : http://www.ebay.de/itm/Light-Mountainbike-Rahmen-46-cm-schwarz-matt-18-Aluminium-26-Disc-/150966790516?pt=Sport_Radsport_Fahrradteile&hash=item2326526974 I nie ma nic wspólnego z żadnym Garym ... coś Ci percepcja szwankuje ...
swimfan Napisano 28 Grudnia 2012 Autor Napisano 28 Grudnia 2012 czy co nawet sie nie interesowac tym wynalazkiem?
Sol Napisano 28 Grudnia 2012 Napisano 28 Grudnia 2012 Nie, czemu? RDR to zwykła firma robiąca zwykłe rowery, miałem styczność z paroma użytkownikami i nie narzekali, wręcz przeciwnie. Trzeba tylko się upewnić z którego rocznika jest to co oferuje dh fun, bo nie wygląda na nowy. Niezależnie, Team Replica to jeden z budżetowych HT firmy, więc cena nie powinna budzić wątpliwości - jeżeli mówimy o czymś z poprzednich roczników. Co do rozmiaru, mam wrażenie że firma nie podaje rozmiaru horyzontalnego tylko rzeczywisty, ale to też można sprawdzić u sprzedawcy.
Rulez Napisano 28 Grudnia 2012 Napisano 28 Grudnia 2012 Zwykła rama, nie mająca nic wspólnego z geometrią Garego, na dodatek krótka, dosyć droga jeśli ją porównać z tą za 270 zł ...
swimfan Napisano 29 Grudnia 2012 Autor Napisano 29 Grudnia 2012 Nie, czemu? RDR to zwykła firma robiąca zwykłe rowery, miałem styczność z paroma użytkownikami i nie narzekali, wręcz przeciwnie. Trzeba tylko się upewnić z którego rocznika jest to co oferuje dh fun, bo nie wygląda na nowy. Niezależnie, Team Replica to jeden z budżetowych HT firmy, więc cena nie powinna budzić wątpliwości - jeżeli mówimy o czymś z poprzednich roczników. Co do rozmiaru, mam wrażenie że firma nie podaje rozmiaru horyzontalnego tylko rzeczywisty, ale to też można sprawdzić u sprzedawcy. Pytalem nowiutka,ale pewnie z 2008:) tak od nowosci stoi:)
CayadoyLoco Napisano 14 Stycznia 2013 Napisano 14 Stycznia 2013 Witaj, Jezdze na rowerze zlozonym na RDR Team Replica i nie moge nic zlego o niej powiedziec. Spawy sa solidnie zrobione, mam 170 cm wzrostu i rozmiar 17 jest idealna. Objechalem na niej Maroko z sakwami na przodzie i tyle. Zero jakichkolwiek problemow. W przyszlym roku mam zamiar wymienic ja ale na model wyzszy RDR Team Pro Easton tylko dlatego ze jest lzejsza o 300 gram.Jesli masz fundusze to kup Pro Easton ale jesli nie masz kasy to z Replici tez bedziesz zadowolony. Moge polecic kazdemu te ramy, na pewno sie nie zawiedzie.Pozdrawiam. Zapodaje link do swojego roweru: RDR Team Replica | rower Górski - RDR | Opis roweru, CayadoyLoco do fotek z Maroka;) Picasa Web Albums - Mateo Lore - Morocco on bi... ps. rower wazy 11,5 kg
swimfan Napisano 14 Stycznia 2013 Autor Napisano 14 Stycznia 2013 z sakwami na przodzie i tyle. tyle tylko ze pewnie z Ty z sakwami wazysz mniej niz ja bez niczego;/ Tak z ciekawości jak jesteśmy przy rowerze jaką masz średnice zacisku sztycy podsiodłowej?
CayadoyLoco Napisano 14 Stycznia 2013 Napisano 14 Stycznia 2013 tyle tylko ze pewnie z Ty z sakwami wazysz mniej niz ja bez niczego;/ Tak z ciekawości jak jesteśmy przy rowerze jaką masz średnice zacisku sztycy podsiodłowej? sztyca 31,6 mmMoja waga to 65 kg , w sakwach 22 kg, plus 5 litrow wody wiozlem;) sztyca 31,6 mmMoja waga to 65 kg , w sakwach 22 kg, plus 5 litrow wody wiozlem;) zacisk mam taki:http://allegro.pl/obejma-accent-x-country-34-9mm-grafit-i2915331190.html
swimfan Napisano 14 Stycznia 2013 Autor Napisano 14 Stycznia 2013 to dobrze obliczylem bo w sezonie to ok 100kg waze:)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.