moize Napisano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Mam pytanko, jak sprawdzić rocznik amortyzatora? Bo podobno gość który sprzedaje amortyzator z górą Dj 3 2007 i dół z dj comp 06 sprzedaje tak naprawdę górę z 2008 bo nie przypomina wcale 2007... To numer seryjny goleni górnych a na dolnych jest taki znaczek: Sprawa gorąca, proszę o szybką odpowiedź Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Michauuu Napisano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Składaki to rzadko jest dobry pomysł... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moize Napisano 14 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Dlaczego ? W tym momencie to chyba jedyny w pełni Marzocchi, jest jeszcze opcja na 07 góra i dół qlc, ale to nie wiem. Dodam wracając, że ten model nie ma skręcanych lagów więc to chyba 08 jest... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cameleon Napisano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Te numery na pierwszym zdjęciu jak masz T07D0612 to: T to kraj produkcji (Tajwan) te 2 następne, czyli 07 to rok produkcji (2007), a następne to najprawdopodobniej miesiąc i dzień produkcji. I tak jak kolega wyżej napisał nie ma sensu kupować "składanych" amorków. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moize Napisano 14 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 To też coś znaczy? Bo jak dla mnie 07 a 2007 to różnica. Dlatego pytam :)Dzięki cameleon Jeszcze tylko fajnie by było wiedzieć czemu nie ma sensu kupować składaków Słyszałem że to fajne rozwiązanie ale jeśli tu mówicie co innego... Sprzedawca pisze że ma górę od tego dj comp 04 i też ma na numerze seryjnym z przodu T... a wtedy podobno amorki byly włoskie ;)A może to OEM? Cokolwiek to znaczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cameleon Napisano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Nie opłaca się kupować składaków ponieważ nigdy nie wiesz czy on jest dobrze poskładany, czy wszystko jest w porządku, czy osoba składająca się dobrze zna na takiego typu robotach itp. O wiele lepiej kupić jakiegoś w całości używanego bądź nowego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moize Napisano 14 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Podobno robił już w wielu marzocchi, najwyżej jeszcze go sprawdzę i złoże jeszcze raz czy coś, czy nawet dałbym do serwisu. Już chyba wiem o co tu chodzi. Comp pewnie 04 rocznik ale OEM bo tajwan a 07 to może jakaś przejściówka już robiona w tajwanie czy cuś... Bo z tego co widzę to jest z 6 grudnia. Jak zgodzi się na niższą cenę to chyba kupie, bo nie katuje na tyle amorków żeby był mi potrzebny włoski Taką mam bynajmniej nadzieje, a jeździłem na gorszych... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cameleon Napisano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Rób jak uważasz. Ja Ci życzę powodzenia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 15 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 http://pl.wikipedia.org/wiki/OEM OEM to jest wersja bez pudełka i instrukcji i innych takich rzeczy. Czyli np. sam amortyzator. Czasami nawet w serii go nie można kupic tylko jest specjalne malowanie pod konkretny model roweru i ma jakąś tam poza grupowy numer. Np. poza grupowe korby. Na wikipedii podają bardziej komputerowa wersję OEM, ale myślę, że połapiesz się o co chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Schwefel Napisano 15 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 Tylko, że akurat dół jest z 2004 roku a nie jak pisze z 2006... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moize Napisano 15 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 To co wyżej, w dodatku jest T z przodu serii, a wyczytałem że marzocchi modele OEM powierzali tajwańczykom. Ale sprzedawca nie zgodził się na niższą cenę, mimo że niby był cały montowany we włoszech co jest poprostu kłamstwem/nie znajomością się na swoim sprzęcie Ale pewnie i tak nie poprawi aukcji. Więc jakiś nie znający się na rzeczy kupi i pewnie się nieco rozczaruje... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.