Darek14 Napisano 15 Grudnia 2012 Napisano 15 Grudnia 2012 Nie wiem, po zdjęciach tego nie widzę, ale w przyszłym tygodniu dosiądę oba modele to sprawdzę . Przecież jest to na stronie Cube'a.
Sol Napisano 15 Grudnia 2012 Napisano 15 Grudnia 2012 Nie chodzi o zmienioną geometrię w roku modelowym 2013, ale o to, że te dwa rowery -PRO i Race- różnią się geometrią między sobą. Jest tak w modelach 2013 i wydaje mi się, że było również tak w 2012. PRO jest dłuższy i ma niższą głowke ramy I to jest naprawdę istotne, a nie dzielenie włosa na czworo przy niektórych szczególikach w osprzęcie. W 2013 Pro występuje tylko w wersji węglowej, więc stąd mogą wynikać różnice. Nie kojarzę różnic wersji alu w latach wcześniejszych. Z resztą skoro ma być przymiarka, to wszystko i tak będzie jasne. Co do zmian, pojeździłbym najpierw, potem pomyślał. Tak czy inaczej osprzęt jest w zasadzie kompletny, zagadką są tylko koła. Zakładam, że jak w przypadku większości firmówek, są sztywne ale ciężkawe. Tyle czy faktycznie tak jest i czy faktycznie coś można poprawić, wyjdzie w praniu.
nonamed Napisano 16 Grudnia 2012 Autor Napisano 16 Grudnia 2012 Dziś znajomy, który dwa lata temu przesiadł się na full-a twierdzi że sam by do hardtaila nie wrócił i żebym sam szukał roweru z zawiasem... Zastanawia mnie tylko czy jest sens... Biorąc pod uwagę moją wagę - 70kg i fakt że przez 3/4 roku człowiek głównie porusza się po terenie względnie 'płaskim' ,aniżeli w regionach górskich... Zrobiłem już rozeznanie, jest przykładowo gotowy Cube AMS 110 Pro w cenie zbliżonej do Reactiona Race z 2012 ... ale czy jazda takim rowerem po szutrze, asfalcie może być przyjemnością... ?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.