Skocz do zawartości

[korba]Ściąganie octalnik problem

llancer

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam Kupiłem ściągacz,jak się potem okazało zły,Naczytałem się,ze wystarczy coś podłozyć.No to włożyłem śrubę.Ok jedno ramie zeszło,wyjałem śrube.

No to zaczynamy od strony z zębatkami,wkładam jak po drugiej stronie no i wkręciłem na maxa a korba nie zeszła.Sie okazało ,że ta śruba została wepchnięta do środka suportu,Jak dostałem pare porad zeby jakimś wd-40 na noc popsikać tak zrobiłem.Miałem walnąc przez drerwno młotkiem,Tak zrobiłem,Potem włozyłem 20gr x2 i stalowe podkładki x2 grubość łaczna 6mm.Włożyłem ten ściągacz popsiukałem jeszcze raz i kręce.No i jak jużnei dało się kręcić.Odkręciłem a wszystkie te podkładki i groszówki wygięte w półkule a korba ani drgneła.Wziąłem 3kg młotek i jakieś drewno jak ######nąłem z 20 razy .Nic korba ani 1mm nei zeszła .....

jakieś porady ?

Napisano

Podkładki były za słabe. Oryginalnie powinien tam być adapter-przejściówka tego typu http://www.probikes.pl/index.php?item=501

Zastąp go śrubą. M12, M14 czy co tam pasować będzie. Gwint tej śruby ma siedzieć w środki osi (luzem). Dotychczasowy ściągacz opierać się powinien na łbie tej śruby.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...