balles Napisano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Witam Zaciapałem softshell marmot approach olejem z łańcucha chyba to jest rohlof, ale już taki brudny bo dotknąłem rękawem łańcucha. Macie jakieś propozycje czym to wyczyścić? Pozdrawiam Tomek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 polej plamę ludwikiem (do naczyń) i do pralki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mariusz231 Napisano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 benzyna ekstrakcyjna lub terpentyna, ale benzyna powinna dac rade bez problemu, bo rozpuszcza smar z lancucha rzecz jasna Wysyłane z mojego Milestone za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jowel Napisano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 z benzyną uważaj bo rozpuszcza barwniki, mi kiedyś wybieliła kurtkę ale smary zszedł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rozbujnik Napisano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Po "zabawie" z lancuchem zarowno rece jak i spodnie, ktore mi sie ubrudzily smarem, domylem CX-80 w sprayu, cos w stylu WD-40. Bardzo ladnie zmylo caly smar i nie zostawilo zadnych tlustych plam na ubraniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 13 Grudnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 uważałbym jednak na tego softa. Spróbuj Ludwika i gorącą wodę albo delikatnie z tym WD jeśli nie będzie niszczył tkaniny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Spytaj perfekcyjnej pani domu A na poważnie to ja się ratowałem benzyną ekstrakcyjną, jeśli obawiasz się o odbarwienia to zrób najpierw próbę gdzieś "na uboczu" i sprawdź jak tkanina reaguje. A i tak najbardziej pomocne było google z taką oto poradą... POZDRo-:ver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Ja na takie zabrudzenia biorę od babci http://www.pollena.com.pl/komfort/pasta-do-prania-komfort-automat-500g,p--79.html Wszystkie tłuste smary i inne schodzą bardzo ładnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.