SSG90 Napisano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Witam otoz wczoraj zakupilem uzywane hamulce formula oro puro carbon i chyba popelnilem dosc istotny blad naciskajac na klamki jeszcze przed montazem , bo chcialem odrazu zobaczyc czy dzialaja , i kiedy przysLo mi je zakladac klocki byly dosc mocno scisniete i na tarcze ledwo co zalozylem, opor byl ogromny , przejezdzilem z 2h i dzisiaj postanowilem sprawdzic jak to wyregulowac , wyjalem klocki i wtedy stalo sie to ze tlok mi wyskoczyl i zalal sie olejem , sytuacja beznadziejna bo niemam zestawu do odpowietrzania a dot stoi na szafce w garazu , wiedzialem ze juz nic nie wskuram to zlalem olej by niezalal klockow ani tarcz i chcialem wsadzic tloczek lecz nie idzie go tam upchac tak aby trzymal sie prowizorycznie aby go do serwisu dowiesc dlatego tez wyjalem tloczek , zostaly tylko zaciski i trn wyjety tloczek. Teraz pytanie co i ile ewentualne koszty naprawy wyniosa. Pierwszy raz mam doczynienia z hydraulikami i nie mam pojecia ile moze taki serwis kosztowac , martwi mnie fakt ze tego tloczka nie bardzo moge wepchnac , poprostu wyrzucilo mi go na zewnatrz i teraz jest oddzielony od zacisku , da sie cos z tym zrobic?? Ile taki serwis kosztowal by ?? Prosze mowic , wpadka niezla ale trzeba sie uczyc! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bender999 Napisano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 jeśli tylko wypadł to zrobić się da i pewnie tylko przez to że tego nigdy nie robiłeś nie możesz sobie z tym poradzić. Raczej nie sądzę że coś się mogło uszkodzić. Spróbuj wszsytko ładnie wyczyścić z dota i pomału z głową i z użyciem niewielkiej siły włożyć tłoczek w zacisk (składa sie to na specjalna pastę do serwisu zacisków hamulcowych-kupisz to w samochodowym) jak Ci się uda wcisnąć to odpwietrzenie też nie powinno sprawiać wiekszych problemów jak sobie poczytasz bo jest o tym masa postów. Jeśli sobie nie poradzisz to serwis tego powinien sie zamknąć w 50-60zł pod warunkiem że nic nie uszkodziłeś. Aha i jeszcze bardzo ważne przed montażem wypal klocki ham. w piekarniku i bardzo dobrze wyczyść tarcze rozpuszczalnikiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SSG90 Napisano 14 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Juz oddany do serwisu okolo 60zl maja wziasc , z przednim to juz sam sie zajme , tylko kupie zestaw do odpowietrzania. Temat mozna zamknac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.