Skocz do zawartości

[hamulec] formula oro puro carbon wypadniety tloczek

SSG90

Rekomendowane odpowiedzi

Witam otoz wczoraj zakupilem uzywane hamulce formula oro puro carbon i chyba popelnilem dosc istotny blad naciskajac na klamki jeszcze przed montazem , bo chcialem odrazu zobaczyc czy dzialaja , i kiedy przysLo mi je zakladac klocki byly dosc mocno scisniete i na tarcze ledwo co zalozylem, opor byl ogromny , przejezdzilem z 2h i dzisiaj postanowilem sprawdzic jak to wyregulowac , wyjalem klocki i wtedy stalo sie to ze tlok mi wyskoczyl i zalal sie olejem , sytuacja beznadziejna bo niemam zestawu do odpowietrzania a dot stoi na szafce w garazu , wiedzialem ze juz nic nie wskuram to zlalem olej by niezalal klockow ani tarcz i chcialem wsadzic tloczek lecz nie idzie go tam upchac tak aby trzymal sie prowizorycznie aby go do serwisu dowiesc dlatego tez wyjalem tloczek , zostaly tylko zaciski i trn wyjety tloczek. Teraz pytanie co i ile ewentualne koszty naprawy wyniosa. Pierwszy raz mam doczynienia z hydraulikami i nie mam pojecia ile moze taki serwis kosztowac , martwi mnie fakt ze tego tloczka nie bardzo moge wepchnac , poprostu wyrzucilo mi go na zewnatrz i teraz jest oddzielony od zacisku , da sie cos z tym zrobic?? Ile taki serwis kosztowal by ?? Prosze mowic , wpadka niezla ale trzeba sie uczyc!

jeśli tylko wypadł to zrobić się da i pewnie tylko przez to że tego nigdy nie robiłeś nie możesz sobie z tym poradzić. Raczej nie sądzę że coś się mogło uszkodzić. Spróbuj wszsytko ładnie wyczyścić z dota i pomału z głową i z użyciem niewielkiej siły włożyć tłoczek w zacisk (składa sie to na specjalna pastę do serwisu zacisków hamulcowych-kupisz to w samochodowym) jak Ci się uda wcisnąć to odpwietrzenie też nie powinno sprawiać wiekszych problemów jak sobie poczytasz bo jest o tym masa postów.

Jeśli sobie nie poradzisz to serwis tego powinien sie zamknąć w 50-60zł pod warunkiem że nic nie uszkodziłeś.

Aha i jeszcze bardzo ważne przed montażem wypal klocki ham. w piekarniku i bardzo dobrze wyczyść tarcze rozpuszczalnikiem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...