marbar Napisano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Witajcie, pytanie mam, jaki kapsel sterów będzie idealnie pasował na... prawdziwy kapsel. Chciałbym otrzymać taki oto efekt: Przy okazji mała sonda, co Waszym zdaniem powinno być nadrukowane na kapslu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bulbacz Napisano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 kapsle są raczej wszystkie takie same te od piw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marbar Napisano 12 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Michał, wiem, ale na czymś trzeba go zacisnąć. Na typowym... nie da trady. Na fotce masz przykład i takiego czegoś szukam... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maroko777 Napisano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 moim zdaniem koleś przykręcił kapsel odwrotnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piszaman Napisano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Przytwierdzony kapsel na top-capa? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maroko777 Napisano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 tak, wydaje mi się że topcap jest przykręcony w odwrotnej pozycji i do niego przyklejony kapsel.... ale mogę się mylić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piszaman Napisano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Też mi się tak wydaje . W sumie to całkiem całkiem ten pomysł. Chyba sobie coś takiego zrobię jako miłośnik złotego napoju . Według mnie powinien to być oryginalny nadruk z ulubionego browarka . W końcu to po to ten kapsel, żeby był z piwa, a nie z napisem " Shimano XTR" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maroko777 Napisano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 popieram Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edi7777 Napisano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 No albo normalnie przyklejony jest ten kapsel od piwa na top cap który jest taki płaski. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mixchris Napisano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Nie, nie i jeszcze raz NIE!!! Taki gadget nazywa się Top-Cap YAWYD - You Are What You Drink i jest to specjalny top cap który wygląda jak główka od butelki dzięki czemu można na niego założyć każdy kapsel Kosztuję to 50zł + kosz przesyłki 10zł a dostać to można w Beastie Bikes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesieque Napisano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 pozwolcie, ze rozwieje wasze watpliwosci. www.ninerbikes.com/yawyd widze ze kolega mixchris mnie ubiegl troszeczke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piszaman Napisano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Co jak co, ale myślę, że 60zł za top cap z piwa (I TO BEZ PIWA!) to jest ździerstwo! Przy odrobinie pomyślunku i za około 5zł mamy taki sam top cap i całe szczęście z piwem ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
outta82 Napisano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Siemka, świetny pomysł, oryginalnie wygląda, gdyby nie zaspokojenie nowym zakupem próżności w postaci TopCap Ritchey Carbon pewnie bym się skusił;D Ale kto wie, w połowie sezonu jak już się opatrzę pewnie wrócę do pomysłu YAWYD Pozdrawiam zakręconych pozytywnie Hej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
redbull1 Napisano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 moze śruba jest przyklejona do kapsla i dokręca tym korkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marbar Napisano 13 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 super, dzięki za info!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Pozostaje jeszcze Superstar Components, nieco tańsza alternatywa dla Niner'a. Posiadam oba i tak samo miło było skosztować napoju który przyozdabia mostek Foty drugiego w zbliżeniu nie mam...tylko poglądowe z dala: Tutaj zdjęcie innego Forumoiwcza, zawzięte z Jego galerii bez pytania o pozwolenie, więc nie będę Wam zdradzać kto i jaki to rower... Wygląda jakby kapsel był po prostu ściśnięty mostkiem... A wydaje mi się że można by pokombinować samemu z modeliną - nie wiem czy złapie, ale jeszcze żadnemu kapslowi ani top-cap'owi gotowanie nie zaszkodziło...możesz być pierwszym u którego tak się stało A jak nie to najlepiej znaleźć/zrobić/wytoczyćkawałek blaszki o takiej samej średnicy jak szyjka butelki, wywiercić dziurkę w środku, założyć kilka podkładek między blaszkę a topcap'a(żeby było miejsce na kołnierz kapsla), przykręcić to wszystko i okrasić kapslem! Gotowe? To teraz można się radować zawartością otwartej butelki POZDRo-:ver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 13 Grudnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 <ziew...> Nudne te kapsle od bronków. Ja sobie założę od Kubusia lub Tymbarka. Żeby było oryginalnie Poza tym jakoś tak nie lubie uogólnień. Szczególnie takich że jak ktoś deklaruje się jako rowerzysta, a juz na bank endurak to jego ulubionym napojem jest browar. Ja uważam że browar to szczyny pawiana i nikt mnie nie przekona że jest inaczej Wolę zielona herbate, najchętniej z kardamonem... Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mixchris Napisano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 To prawda angielski Ail jest paskudny ale polski lager mmmm... to zupełnie inna bajka... pyszota Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adriansocho Napisano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 A może zamówić odpowiedni kształt u tokarza, i na nim za pomocą kapslownicy zacisnąć kapsel? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kadargo Napisano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Można w sumie pomyśleć nad magnesem neodymowym. Tak na szybko mi wpadło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kazafaza Napisano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 (...) Nudne te kapsle od bronków. Ja sobie założę od Kubusia lub Tymbarka. Żeby było oryginalnie (...) Koniecznie Tymbark, najlepiej taki gdy po "pociągnięciu zawleczki" ukazuje się napis w stylu: "czy dokręciłeś stery?" albo "uwaga, spadek ciśnienia w oponach" itp. A są jeszcze inne niepawianoszczynowe opcje dla Ciebie: Za to pierwsza osoba która zamontuje kapsel jak na focie poniżej dostaje nagrodę roku: ...a na Cannondale'a pasowałby chyba tylko kapsel od Frugo Ok, koniec z tymi bzdurami, muszę lecieć do sklepu...a tam na pewno zatrzymam się na dłużej przy półce z napojami kapslowanymi POZDRo-:ver Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team IvanMTB Napisano 14 Grudnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Czy to jest wyzwanie? Jaka nagroda do wzięcia? Szacunek... I. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.