Skocz do zawartości

[rower] top cap w kształcie kapsla, opinie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie,

pytanie mam, jaki kapsel sterów będzie idealnie pasował na... prawdziwy kapsel.

Chciałbym otrzymać taki oto efekt:

post-157828-0-37402100-1355325960_thumb.jpg

Przy okazji mała sonda, co Waszym zdaniem powinno być nadrukowane na kapslu?

Napisano

Michał, wiem, ale na czymś trzeba go zacisnąć. Na typowym... nie da trady.

Na fotce masz przykład i takiego czegoś szukam...

Napisano

Też mi się tak wydaje ;). W sumie to całkiem całkiem ten pomysł. Chyba sobie coś takiego zrobię jako miłośnik złotego napoju :wub: .

Według mnie powinien to być oryginalny nadruk z ulubionego browarka :D. W końcu to po to ten kapsel, żeby był z piwa, a nie z napisem " Shimano XTR" :icon_cool:

Napisano

Nie, nie i jeszcze raz NIE!!! Taki gadget nazywa się Top-Cap YAWYD - You Are What You Drink i jest to specjalny top cap który wygląda jak główka od butelki dzięki czemu można na niego założyć każdy kapsel :) Kosztuję to 50zł + kosz przesyłki 10zł a dostać to można w Beastie Bikes :thumbsup:

Napisano

Co jak co, ale myślę, że 60zł za top cap z piwa (I TO BEZ PIWA!) to jest ździerstwo! Przy odrobinie pomyślunku i za około 5zł mamy taki sam top cap i całe szczęście z piwem :w00t: !

Napisano

Siemka,

świetny pomysł, oryginalnie wygląda, gdyby nie zaspokojenie nowym zakupem próżności w postaci TopCap Ritchey Carbon pewnie bym się skusił;D

Ale kto wie, w połowie sezonu jak już się opatrzę pewnie wrócę do pomysłu YAWYD :D

Pozdrawiam zakręconych pozytywnie

Hej

Napisano

Pozostaje jeszcze Superstar Components, nieco tańsza alternatywa dla Niner'a. Posiadam oba i tak samo miło było skosztować napoju który przyozdabia mostek ;)

20111222_14.JPG

Foty drugiego w zbliżeniu nie mam...tylko poglądowe z dala:

IMAGE_CA07D19F-D648-4073-BC69-581C5C56A24F.JPG

Tutaj zdjęcie innego Forumoiwcza, zawzięte z Jego galerii bez pytania o pozwolenie, więc nie będę Wam zdradzać kto i jaki to rower...

29er2.jpg

Wygląda jakby kapsel był po prostu ściśnięty mostkiem...

A wydaje mi się że można by pokombinować samemu z modeliną - nie wiem czy złapie, ale jeszcze żadnemu kapslowi ani top-cap'owi gotowanie nie zaszkodziło...możesz być pierwszym u którego tak się stało :D

A jak nie to najlepiej znaleźć/zrobić/wytoczyćkawałek blaszki o takiej samej średnicy jak szyjka butelki, wywiercić dziurkę w środku, założyć kilka podkładek między blaszkę a topcap'a(żeby było miejsce na kołnierz kapsla), przykręcić to wszystko i okrasić kapslem! Gotowe? To teraz można się radować zawartością otwartej butelki :D

POZDRo-:ver

• Mod Team
Napisano

<ziew...>

Nudne te kapsle od bronków. Ja sobie założę od Kubusia lub Tymbarka. Żeby było oryginalnie :P

Poza tym jakoś tak nie lubie uogólnień.

Szczególnie takich że jak ktoś deklaruje się jako rowerzysta, a juz na bank endurak to jego ulubionym napojem jest browar.

Ja uważam że browar to szczyny pawiana i nikt mnie nie przekona że jest inaczej :sick:

Wolę zielona herbate, najchętniej z kardamonem...

Szacunek...

I.

Napisano

(...)

Nudne te kapsle od bronków. Ja sobie założę od Kubusia lub Tymbarka. Żeby było oryginalnie :P

(...)

Koniecznie Tymbark, najlepiej taki gdy po "pociągnięciu zawleczki" ukazuje się napis w stylu: "czy dokręciłeś stery?" albo "uwaga, spadek ciśnienia w oponach" itp. A są jeszcze inne niepawianoszczynowe opcje dla Ciebie:

99842435_e60bde29a1_z.jpg?zz=1

1fyUrmVineHw3bb.jpg

Za to pierwsza osoba która zamontuje kapsel jak na focie poniżej dostaje nagrodę roku:

31%2B1dEWuMsL._SL500_SS500_.jpg

...a na Cannondale'a pasowałby chyba tylko kapsel od Frugo ;)

Ok, koniec z tymi bzdurami, muszę lecieć do sklepu...a tam na pewno zatrzymam się na dłużej przy półce z napojami kapslowanymi ;)

POZDRo-:ver

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...