outta82 Napisano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Witam, nie do końca mam pomysł co konkretnie napisać. W zarysie podaję co i jak. Ponieważ w moich okolicach jest naprwdę sporo ciekawych terenów, niektóre odcinki naprawdę wymagające, ciekawe, podjazdy, zjazdy, miszanina asfaltu, terenu lekkiego i cięższego, długie i krótkie pętle, mały ruch na asfalcie itd. pomyślałem o zorganizowaniu zawodów ( maratonu ). W Toruniu odbył się odcinek Mazovii ( ale to dosyć nudna trasa ), w Brodnicy są coroczne maratony, a TU jakoś cisza. Myślę że chętnych do startu by nie brakowało ( Bydgoszcz, Toruń, Golub-Dobrzyń, Brodnica, to tylko przykładowe miasta z których pewnie ściągnęli by bikerzy, pewnie jeszcze z pobliskich Rypin, Lipno, Włocławek) Co do organizacji tras nie było by problemu, są tu osoby które znają każdą ścieżkę. Bez problemu można wyznaczyć dystanse mini, mega, giga. Kategorie wiekowe pewnie tak jak w już sprawdzonych maratonach typu Mazovia, Gogola. Oczywiście nie ma mowy o żadnych chipach itp., numerki i sędzia musiałoby starczyć. Chociaż nie wiem, musiałbym się dowiedzieć jak to wygląda. Oczywiście wyścigi jako lokalne, może udało by się stworzyć cykliczność co roku. Najpierw poczekam czy będzie jakieś zainteresowanie z Waszej strony, pomysły, porady... Jeżeli okazało by się że jest zainteresowanie to w styczniu mógłbym poważniej zabrać się za temat żebyśmy wiosną pojechali:D Pozdrawiam Hej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sagitt77 Napisano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Kiedyś w Golubiu był Maraton MTB Golubska Starówka. Tylko chyba w tym roku nie odbył się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
outta82 Napisano 12 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Kiedyś w Golubiu był Maraton MTB Golubska Starówka. Tylko chyba w tym roku nie odbył się. Tak, coś tam było, ale temat z tego co z chłopakami rozmawiałem umarł, i pewnie znając życie nikt się za to więcej nie weźmie. I nie był to taki typowy wyścig tylko bardziej rekreacja. Mi zależy na bardziej sportowej rywalizacji niż spacerze rowerem. Poczekamy zobaczymy czy trochę chętnych by się znalazło. Hej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 12 Grudnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Jeśli chcesz sam coś udziałac to najlepiej zrobic to na zasadzie wyścig o puchar wójta/burmistrza itd. Żeby to miało ręce i nogi warto zorganizowac to poprzez jakies stowarzyszenie wpisane do rejestru by było wiadomo kto jest organizatorem i kto stara się o dotacje od miasta, powiatu, lokalnych sponsorów itd. Jak masz na miejscu jakąś firmę zajmującą się przetwórstwem mięsnym to warto do nich uderzyc i w zamian za kiełbaski na ruszt zaoferowac stoisko firmowe itd. Jak masz tam jakiegoś producenta wody to też do nich uderzac. Trochę inwencji Zabezpieczenie imprezy to do OSP i Harcerzy, bufet - zagadac z ciocią i jej koleżankami , sędziowie to do lokalnego klubu kolarskiego bo taki człowieczek musi miec uprawnienia. Jakieś nagłośnienie i kogoś kto poprowadzi; kogoś kto rozwiesi strzałki i sprawdzi tuż przed wyścigiem czy jeszcze są; kogoś na quadzie lub crossie by pilotował. Oczywiście wcześniej do lasów państwowych. Ekipę co posprząta itd. Tak się składa że jestem współorganizatorem jednej edycji pewnego cyklu maratonów, ale więcej nie zdradzę bo sztab pana Z i pana L to nie są mili ludzie i co prawda za rękę nie złapano ale pewne sytuacje szkodzenia gdy impreza odbywała się "po sąsiedzku" dzień przed były bardziej niż oczywiste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Jakby było coś ciekawego to w sumie ktoś z Bydgoszczy mógłby wpaść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szmeli Napisano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 z Chełmna też bym wpadł.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Keke Napisano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Fajnie, że wspomniałeś o Lipnie, ale tu jakoś mało bikerów widzę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
outta82 Napisano 12 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 mmorty - dzięki za podpowiedzi, fakt, sporo zachodu z tym wszystkim jak się zaczyna, no ale jak by już raz wypaliło to następnym razem już zawsze lżej będzie:D Czy to Stowarzyszenie które miało by być oficjalnym organizatorem musi mieć charakter sportowy, czy może być to jakakolwiek działalność zarejestrowana ( np. stowarzyszenie działające politycznie lub podobne? ) Jeśli chodzi o dofinansowanie przez miasto myślę że nie będzie problemów, bo w przyszłym roku wybory samorządowe, więc będą chcieli zaświecić np. wpieraniem zdrowego trybu życia oraz promowania miasta:D Trzeba to wykorzystać Co do jedzonka, picia itp. super pomysł, mamy lokalnych producentów i myślę że nie problem było by ich namówić. Cała reszta jak najbardziej cenna i będzie brana pod uwagę Spróbuję odezwać się do chłopaków z Brodnicy którzy organizują takie przedsięwzięcia co roku, może coś tam pomogą. A jeżeli miałbyć więcej cennych pomysłów wal na priv, żeby bardziej anonimowo było i nikt straszny Cię nie scigał PS. Widzę że zainteresowanie jest, więc wydaje mi się że od stycznia trzeba będzie zakasać rękawy:D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
TomBrady Napisano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Fajny pomysł, trzymam kciuki, aby się udało. A z tras to gdzie najlepiej pojechać, bo chciałbym się wybrać do GD (zielonym szlakiem z Torunia). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomeks Napisano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Outta82 - A startowałeś w tym maratonie, gdy jeszcze się odbywał? Bo ja startowałem i nie nazwałbym tego "spacerem z rowerem". Co roku startowało tam wielu dobrych lub bardzo dobrych zawodników. Moim zdaniem to był bardzo dobrze zorganizowany maraton, chyba nie było rzeczy, do której mógłbym się przyczepić. Szkoda, że nie ma już tej pozycji w kalendarzu imprez.. Jednak jeśli uda Ci się stworzyć coś, co będzie na podobnym stopniu organizacyjnym to bardzo chętnie ponownie przyjadę do Golubia, i podejrzewam, że sporo innych osób również Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 13 Grudnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Nikt straszny mnie nie ściga, ale trudno wytłumaczyc fakt cudów gdy organizujesz imprezę w sobotę w miejscowości X a w niedziele odbywa się komercyjna impreza w miejscowości Y oddalonej o jakieś 50 km. Przyjeżdżasz ze sztabem o 6 rano rozstawiac miasteczko zawodów i widzisz jedno wielkie nic. Trasa oznaczona poprzedniego dnia strzałkami oraz taśmą. Wysyłasz człowieka by sprawdził trasę a on ci dzwoni że nie ma ani jednej strzałki, ani jednej taśmy na żadnej z tras... Znikają nawet stojaki pod bufety w lesie... Normalnie jakiś matrix Napisz w priv jakie masz pomysły to może ja coś dorzucę do worka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
outta82 Napisano 13 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 tomeks - przyznam bez bicia, nie miałem przyjemności startować. Ale miło czytać że było fajnie i warto było Wam przyjeżdzać. Tym bardziej nabieram coraz większej ochoty do zorganizowania jakiejś fajnej rowerowej imprezy:D Temat się rusza, zainteresowanie rośnie, ekstra. Jeżeli ktoś byłby chętny na przyjazd na imprezę do Golubia-Dobrzynia piszcie posty chociażby treści "ja" , chodzi o to że będę miał lepszą kartę przetargową w rozmowach z miastem/gminą w sprawie dofinansowania i pomocy przy organizacji. Każdy głos się liczy. Myślałem wstępnie o terminie, pewnie przełom kwietnia/maja, bo przy okazji wyścigu można by jakąś potupaję dla ludzi zorganizować za jednym zamachem ( włodarzom by się podobało że jak już wydadzą kasiorę to chociaż "ludzie/wyborcy zobaczą" , a oczywiście termin dopasuję między większe imprezy co żeby nie musieć wybierać między naszym a dużym wyścigiem bo niestety frekfencja na naszym skazana by była na porażkę. A tak to nóż widelec uda się ściągnąć kogoś ciekawego, mam małe wtyki w Puszczykowie, może by mi pomogli kogoś zaprosić Teraz Święta idą więc temat zawieszam do Stycznia, ale osoby chętne na taką imprezę proszę o wpisywanie się, Pozdrawiam Hej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 14 Grudnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2012 Zapomniałbym - macie zapewne tzw Dni Miasta? Może pod to warto się podpiąc. Kwestia zawieszenia - że niby jak? Zobaczysz że będzie za mało czasu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
outta82 Napisano 15 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Grudnia 2012 regulamin forum 2i, treśc cytatu usunięta przez moderatora Zawieszenie do końca Grudnia - od Stycznia zacznę załatwiać podstawowe sprawy organizacyjne, oraz postaram się ustalić konkretną datę zawodów. Zrobię listę "spraw do załatwienia", prześlę Ci to zobaczysz co dodać co ująć. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
outta82 Napisano 18 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2012 Info z pierwszej ręki - Maraton Golubska Starówka na pewno nie odbędzie się w tym roku, i najprawdopodobniej w żadnym kolejnym, ponieważ impreza była organizowana z funduszy samorządowych które osobie organizującej zostały odcięte. Trochę mnie ta informacja zbyła bo to oznacza tyle że nie ma szans na kasiorę z samorządu... No nic, poyślimy... Pozdrawiam Hej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 19 Grudnia 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 19 Grudnia 2012 Przeca Ci mówiłem cobyś zadziałał w ten sposób by był to wyścig połączony z okazji dni miasta na zasadzie wyścig o złote kalesony burmistrza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team mrmorty Napisano 21 Marca 2013 Mod Team Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 I co z tym organizowaniem wyścigu? Działasz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
charmside Napisano 21 Marca 2013 Udostępnij Napisano 21 Marca 2013 Tez bym dojechał, w sumie będzie kolo 50 km do Golubia. Szukaj lokalnych sponsorów. Wyścig mógłby się odbyć tuz przed lub tuz po turniejach rycerskich, bo jak wiem takowe się odbywają w Twoim mieście. W grupie razniej wiec zbierz ludzi lubiacych rowerowanie i spotkajcie się z włodażami. Pieniądze nie są najważniejsze, tylko przychylność władz lokalnych. Bez przychylności, nawet mając pieniazki ciężko cos organizować wiem cos o tym. Powodzenia. Nie odpuszczaj. Wysyłane z mojego Nexus 7 za pomocą Tapatalk 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AreBie Napisano 8 Kwietnia 2013 Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Spróbuję odezwać się do chłopaków z Brodnicy którzy organizują takie przedsięwzięcia co roku, może coś tam pomogą. Rok temu tak "organizowali" że dwa dni przed maratonem go odwołali a potem odbył się w terminie nikomu szerzej nie znanym (było kilkanaście osób tylko). Jest jeden sprawdzony organizator imprez rowerowych w Brodnicy http://www.memorialpoplawski.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
outta82 Napisano 8 Kwietnia 2013 Autor Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2013 Hej, dzieki za info. No właśnie dlatego na razie odłożyłem organizację poniewaz zacząłem się orientowac i stwierdziłęm że chyba na razie brakuje mi czasu i możliwości na takie przedsięwzięcie. A jeżeli mam zrobic cos na pół gwizdka to wolę wcale. Myślę że na przyszły rok połączymy siły z byłym organizatorem Golubskiej Starówki i zrobimy coś fajnego. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.