kubzys Napisano 11 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 11 Grudnia 2012 Witam! Mam zamiar do mojego mieszczucha (stalowy sztywniak) wrzucić baranka, a co za tym idzie zmienić klamki na szosowe. Tylko, że czytałem, że mają one inny ciąg linki i podobno dość słabo to współpracują z v-kami. Chociaż niektórzy uważają, że to jakoś działa. Są klamki szosowe do V, ale one są u nas nie do dostania (chodzi o tektro aero rl-520 Tektro Aero RL-520 V-brake Road Brake Levers - TK-RL520 ) Za to dostępne są tektro rl-340 (http://allegro.pl/no...2850561387.html). Tylko, że nie ma żadnej informacji, czy miałyby współpracować z v-kami. Zatem pytanie - czy na pewno nie da rady żeby to działało? Klamki szosowe + V? Jeśli nie, to znalazłem coś takiego jak mini v-brake. Chodzi o tektro mini (http://allegro.pl/v-...2841482032.html). Podobno mają one taki ciąg linki jak szosowe. Tylko czy na 100% by to działało? Z kasą u mnie cienko, więc wolałbym kupić coś co będzie współpracować. Proszę o niezamykanie tematu, bo nigdzie nie znalazłem konkretnej informacji. Gdybym taką znalazł na pewno nie byłoby tego tematu. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesieque Napisano 12 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 Niestety masz racje. przekonałem sie o tym na własnej skòrze. Klamki szosowe nie dzialaja z v-kami. U mnie mimo bardzo blisko ustawionych klockow nie bylem w stanie zatrzymac sie z predkosci 10km/h. Ile masz kasy na ten... zestaw? Moze taniej wyjda Ci stare klamki szosowe i uzywane hamulce. Chyba ze masz wiecej kasy to widzialem kiedys na aalegro za chyba 180zl klamki do przelaju z mozliwoscia montowania v-ek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubzys Napisano 12 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2012 180 zł za klamki do mieszczucha na pewno nie dam. Ogólnie to im mniej tym lepiej, bo i cały napęd muszę w nim wymienić bo już zajechany do granic możliwości. Niby te klamki tektro to koszt 7 dych. Mini v brake (tektro), które podobno działają normalnie z klamkami szosowymi to koszt następne 7 dych za komplet. Gdyby mi się udało kupić taniej jakieś sensowne klamki to zestaw wyniósłby mnie <140zł. Przeboleję to. Najwyżej coś się opóźni. Także dzięki wielkie kolego za informacje. Już wiem, że czekają mnie troszkę większe wydatki Gdyby ktoś używał tych tektro mini z klamkami szosowymi to prosiłbym o info czy to na pewno działa jak należy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lesieque Napisano 13 Grudnia 2012 Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Ja kupilem taki zestaw. Uzywane EXAGE motion za 30zl z przylka komplet hampli szosowych mach 3 za 25zl w widelcu sztywnym powinienes miec ta.. dziure na mocowanie hamulca a w przypadku ramy ja odwazylem sie ja przewiercic tylko tyle ze przy ramie zrobielm uszczelki z detki aby przy srubie nie wciekala mi do ramy woda... Jak bedziesz chcial zdjecia to w weekend/w przyszlym tyg moge Ci wyslac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubzys Napisano 13 Grudnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 13 Grudnia 2012 Dzięki za podsunięcie pomysłu. W sumie to taki zestawik ma sens (nawet przy nowych klamkach tektro). W stówce dałoby radę się zmieścić. Dziury owszem są, tylko jest inny problem - nie wiem czy ramiona nie będą za krótkie. Te dziury są dość daleko od obręczy. Jutro zmierzę, porównam z wymiarami podawanymi na aukcjach i najwyżej poszukam czegoś z dłuższymi ramionami. Tylko jak z mocowaniem błotnika? Nie miałeś problemów? (o ile używasz). Bo ma być to w mieszczuchu, a wiadomo - od jesieni do wiosny założone mam pełne, dość szerokie błotniki. Chociaż jakby się uprzeć to da radę coś tam podpiłować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.