Skocz do zawartości

[wielotryb] Czyszczenie

Gość Green bez logowania

Rekomendowane odpowiedzi

Gość Green bez logowania
Napisano

czy znacie jakieś patenty i inne wynalazki do czyszczenia wielotrybu od środka i nazewnątrz wmiarę szybko?

Napisano

Płyn do mycia naczyń jest poronionym pomysłem. Tryb najlepiej jest ściągnąć z piasty Rozebrać go i wymyć w ropie , benzynie lub podobnym specyfiku.Uwarzaj na kulki żebyś nie pogubił jest ich 72 :004:i podkładki które są na korpusie najistotniejsza jest ta najcieńsza :rolleyes:

Napisano

dobrze że mam wielotryb zapasowy ^^ , a ten wyszczokuje spokojnie z ropą:)

• Mod Team
Napisano

Ja bym to zrobił inaczej. na pewno nie rozbierał wielotrybu, bo z tym jest roboty co nie miara, a jeszcze jak się coś pogubi to już kicha.

Lepiej weź kawałek materiału/szmaty. Potnij ją na paski i tymi paskami czyść. Bierzesz taki jeden pasek namaczasz go np. w nafcie,benzynie ekstrakcyjnej i jedziesz między jednym zębem a drugim (chodzi mi oczywiście o te przestrzenie które są między tymi kółkami od zębatek. Bardzo prosta sprawa do zrobienia a efekty są naprawdę bdb. :)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Szczoteczka do zebow - extra sprawa do czyszczenia na zewnatrz, a od srodka robie tak jak napisal Pixon, szmata na paski i jazda, a środki jakich uzywam do czyszczenia to WD-40 :( i jakis srodek (nie pamietam nazwy), ktory znalazlem u ojca w garazu do czyszczenia hamulcow samochodowych (chyba na bazie benzyny lub alkoholu - wnosze po zapachu :D ) Kaseta pozostaje długo czysta (ta czystosc zalezy tez od uzytego srodka smarujacego na łancuch !!)

Napisano

Ja mam szczoteczke do mycia butelek to dopiero nadajae sie idealnie w kazde miejsce dotrze w kasecie :(:D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...