Skocz do zawartości

Cube Exclusive Club

jarus220

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie Cubowcy, z dumą oświadczam, że od tygodnia jestem posiadaczem ramy Cube LTD Team na której buduje swoją maszynę...

...Nie mogłem się powstrzymać od napisania tego:P Więcej nie powiem :(

BTW Nawrotek jakie stery wrzuciłeś do swojego?

P.S. Masz ochotę na mały weight-race? :P Zobaczymy kto złoży lżejszego LTD na 2008 :) Oczywiście mój to nie lajtbajk jakiś ale pobawić się możemy;)

Napisano

Nawet tak nie mów! Specjalnie kupiłem tą ramę żeby ich było mało!

Tzn kiedy wybierałem to Nawrotek też jeszcze nie miał (zamawiałem ją w połowie grudnia, ale dopiero tydzień temu odebrałem)

Też mam jakieś Ritchey-e ale za cholere nie wiem jakie, dostałem razem z ramą. Wydaje mi się ze Comp

• 2 tygodnie później...
Napisano

No i setka na Cube przekroczona:D

Ramka się cuudownie sprawuje, tylko siodełko muszę wymienić bo mnie w kroczu boli tak po 40 km. Dziwnie, że na decathlonie tego nie czułem...

Rowerek ogólnie stał się zwinniejszy i sprawniejszy. Mimo że różnica wagowa niewiele wyniosła.

Napisano

Wiem wiem :)

Dostałem PW :blink:

Idę po niemieckim na jakiegoś mikro treninga to cyknę fotki;)

i może po południu jak mi sie będzie chciało go umyć xD

d3cfa6667a57ac58m.jpg

2e4ddbde6b6ca8e8m.jpg

1dcf2ac0c7e76f29m.jpg

Właśnie robione. Wieczorem umyję, to zrobie inne foto.

Napisano

No masz szczęście!:)

U mnie przerzutka przód w drodze,

siodło, mostek, opony, hamulce, owijka, linki, pancerze zamówione

dokupić muszę jeszcze dętki i zabrać się za składanie (a po drodze zdać sesje i wrócić do Bydgoszczy :P)

Napisano

U mnie tez chyba przerzutkę będzie trzeba kupić;p

Korbę musże kupić bo ta krzywa i złamałem dzisiaj w niej zęba.

Kasete trzeba kupić, koła trzeba kupić, hamulce trzeba kupić.

Amora i siodło trzeba kupić

Manetki trzeba kupić...

Kurde no, skąd wytrzasnąć kasy? :P

Napisano

Bardzo ładny rowerek ale muszę przyznać, że wyszedł ciężki mój będzie ważył 11204-11280g (85% poważonych, reszta idzie a ich wagi brałem z np z LB i WW) a mam dużo cięższego amora i rama to ltd team czyli też cięższa.

Masz może specyfikację z wagami?

Napisano

Ja ramki Cube'a postrzegam tak samo jak komponenty Radon'a : takie wyszukane, luksusowe, coś jak mężczyzna w dobrze skrojonym garniaku. To chyba przez te malowanie. Wszystko takie ładnie dobrane, nieociosane, nie oczobijne. Może po części Wam zazdroszczę tego malowania ;) Pozdrawiam !

Napisano

Maniak, specyfikacje z wagami nie mam bo nie wazyłem osobiscie wszystkiego, własciwie to wazylem chyba 2 rzeczy pedaly i siodelko to wyszlo 500g

Reszte moge opisac nazwy i model ;) :

Rama:Cube reaction race 2006

Amor: R7 Super 100m Clickit

koła:Mavic Crossride 06 V-brake+tarcze - to pewnie te kołka podniosly wage, ale sa bardzo wytrzymałe

kaseta: sram x9

przerzutka tylna: sram x0 carbon

przerzutka przednia: Deore

korba: XT 07

pedała: Author 03 comp

łancuch: shimano xt + campagnolo C9

Opony:Michelin XCR dry 2 - najlepsze oponki jakie mialem - super sie tocza i nie zlapalem na nich kapcia jeszcze

kierownica:Easton

mostek: Pells X-race

stery: token kudos carbon - 90g

hamulce:V-brake tył LX + przod Eclipse

Manetki hamulcow Eclipse

Manetki przerzutek - GripShift sram x0:)

siodlo: Pells X-race - 200g

sztyca: Guizzo

rogi: bbb 100g

CHyba wszystko wymieniłem tak to wygląda mysle nad zmiana jeszcze hamulcow i sztycy na ten sezon::)

Napisano

Mój cube na razie waży grubo ponad 12 kilo, ale jest na zimowych oponach, na zimowej korbie itp.

Jak tylko gnojowisko zejdzie, to zmienię kasetę korbę łańcuch opony manetki i siodełko na coś lekkiego, to będzie waga też ~11kg.

Pożyjemy zobaczymy, na razie szykuję coś specjalnego związanego z rowerumi :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...