snuffi Napisano 8 Stycznia 2008 Napisano 8 Stycznia 2008 Witajcie Cubowcy, z dumą oświadczam, że od tygodnia jestem posiadaczem ramy Cube LTD Team na której buduje swoją maszynę... ...Nie mogłem się powstrzymać od napisania tego:P Więcej nie powiem BTW Nawrotek jakie stery wrzuciłeś do swojego? P.S. Masz ochotę na mały weight-race? Zobaczymy kto złoży lżejszego LTD na 2008 Oczywiście mój to nie lajtbajk jakiś ale pobawić się możemy;)
Nawrotek Napisano 8 Stycznia 2008 Napisano 8 Stycznia 2008 No dobra:D Ja mam stery ritcheya pro, z miskami. aaa i wykombinowałem z pancerzami:D linka cała idzie w pancerzu jest jedna część xD
Fifi Napisano 8 Stycznia 2008 Napisano 8 Stycznia 2008 No no, niedługo większość forum będzie miała Cube'y
snuffi Napisano 8 Stycznia 2008 Napisano 8 Stycznia 2008 Nawet tak nie mów! Specjalnie kupiłem tą ramę żeby ich było mało! Tzn kiedy wybierałem to Nawrotek też jeszcze nie miał (zamawiałem ją w połowie grudnia, ale dopiero tydzień temu odebrałem) Też mam jakieś Ritchey-e ale za cholere nie wiem jakie, dostałem razem z ramą. Wydaje mi się ze Comp
Nawrotek Napisano 9 Stycznia 2008 Napisano 9 Stycznia 2008 A co masz taki kolorek jak moja? mi dzisiaj przyszedł mostek Pro PLT 123 gramy. Wieczorkiem zamontuję go to wrzuce foty
bartekgib Napisano 9 Stycznia 2008 Napisano 9 Stycznia 2008 Kolega ma ten ładny niebieski, wydaje się jakby był taki sam jak w Amstaff'ie Hydro. Pozdrawiam !
Nawrotek Napisano 18 Stycznia 2008 Napisano 18 Stycznia 2008 No i setka na Cube przekroczona:D Ramka się cuudownie sprawuje, tylko siodełko muszę wymienić bo mnie w kroczu boli tak po 40 km. Dziwnie, że na decathlonie tego nie czułem... Rowerek ogólnie stał się zwinniejszy i sprawniejszy. Mimo że różnica wagowa niewiele wyniosła.
snuffi Napisano 18 Stycznia 2008 Napisano 18 Stycznia 2008 Wiesz, że jak nie zobaczę zdjęć twojego roweru natychmiast to Ci powietrze z kół powypuszczam na maratonie
Nawrotek Napisano 19 Stycznia 2008 Napisano 19 Stycznia 2008 Wiem wiem Dostałem PW Idę po niemieckim na jakiegoś mikro treninga to cyknę fotki;) i może po południu jak mi sie będzie chciało go umyć xD Właśnie robione. Wieczorem umyję, to zrobie inne foto.
snuffi Napisano 19 Stycznia 2008 Napisano 19 Stycznia 2008 No masz szczęście! U mnie przerzutka przód w drodze, siodło, mostek, opony, hamulce, owijka, linki, pancerze zamówione dokupić muszę jeszcze dętki i zabrać się za składanie (a po drodze zdać sesje i wrócić do Bydgoszczy )
Nawrotek Napisano 19 Stycznia 2008 Napisano 19 Stycznia 2008 U mnie tez chyba przerzutkę będzie trzeba kupić;p Korbę musże kupić bo ta krzywa i złamałem dzisiaj w niej zęba. Kasete trzeba kupić, koła trzeba kupić, hamulce trzeba kupić. Amora i siodło trzeba kupić Manetki trzeba kupić... Kurde no, skąd wytrzasnąć kasy?
Ravo XC Napisano 19 Stycznia 2008 Napisano 19 Stycznia 2008 Zapraszam do mojej galerii CUba. Sam składalem rowerk praktycznie od podstaw. http://picasaweb.google.com/haker1983/CUBE...anaSiodlaIRogow Pzdr.
snuffi Napisano 19 Stycznia 2008 Napisano 19 Stycznia 2008 Bardzo ładny rowerek ale muszę przyznać, że wyszedł ciężki mój będzie ważył 11204-11280g (85% poważonych, reszta idzie a ich wagi brałem z np z LB i WW) a mam dużo cięższego amora i rama to ltd team czyli też cięższa. Masz może specyfikację z wagami?
bartekgib Napisano 19 Stycznia 2008 Napisano 19 Stycznia 2008 Ja ramki Cube'a postrzegam tak samo jak komponenty Radon'a : takie wyszukane, luksusowe, coś jak mężczyzna w dobrze skrojonym garniaku. To chyba przez te malowanie. Wszystko takie ładnie dobrane, nieociosane, nie oczobijne. Może po części Wam zazdroszczę tego malowania Pozdrawiam !
Ravo XC Napisano 19 Stycznia 2008 Napisano 19 Stycznia 2008 Maniak, specyfikacje z wagami nie mam bo nie wazyłem osobiscie wszystkiego, własciwie to wazylem chyba 2 rzeczy pedaly i siodelko to wyszlo 500g Reszte moge opisac nazwy i model : Rama:Cube reaction race 2006 Amor: R7 Super 100m Clickit koła:Mavic Crossride 06 V-brake+tarcze - to pewnie te kołka podniosly wage, ale sa bardzo wytrzymałe kaseta: sram x9 przerzutka tylna: sram x0 carbon przerzutka przednia: Deore korba: XT 07 pedała: Author 03 comp łancuch: shimano xt + campagnolo C9 Opony:Michelin XCR dry 2 - najlepsze oponki jakie mialem - super sie tocza i nie zlapalem na nich kapcia jeszcze kierownica:Easton mostek: Pells X-race stery: token kudos carbon - 90g hamulce:V-brake tył LX + przod Eclipse Manetki hamulcow Eclipse Manetki przerzutek - GripShift sram x0:) siodlo: Pells X-race - 200g sztyca: Guizzo rogi: bbb 100g CHyba wszystko wymieniłem tak to wygląda mysle nad zmiana jeszcze hamulcow i sztycy na ten sezon:
Ravo XC Napisano 19 Stycznia 2008 Napisano 19 Stycznia 2008 A bo to do Maniaka odpowiedz na zapytanie PZdr. A to ja wiem że przez H sie pisze, jakos sie trzaslo na klawiszach
Bartez23 Napisano 19 Stycznia 2008 Napisano 19 Stycznia 2008 A to pochwale się również moim kubusiem http://img256.imageshack.us/my.php?image=img2542hi7.jpg
bartekgib Napisano 20 Stycznia 2008 Napisano 20 Stycznia 2008 Bartek - no zwłaszcza ta koza z drugiego planu to niezła "maszyneria" A tak na serio - agresywną maszynkę masz Pozdrawiam !
Bartez23 Napisano 20 Stycznia 2008 Napisano 20 Stycznia 2008 Ta "maszyneria" dziadka z pewnością pożyje dłużej niż mój Cube pzdr
Nawrotek Napisano 20 Stycznia 2008 Napisano 20 Stycznia 2008 Mój cube na razie waży grubo ponad 12 kilo, ale jest na zimowych oponach, na zimowej korbie itp. Jak tylko gnojowisko zejdzie, to zmienię kasetę korbę łańcuch opony manetki i siodełko na coś lekkiego, to będzie waga też ~11kg. Pożyjemy zobaczymy, na razie szykuję coś specjalnego związanego z rowerumi
KuLa2030 Napisano 20 Stycznia 2008 Napisano 20 Stycznia 2008 A to pochwale się również moim kubusiem http://img256.imageshack.us/my.php?image=img2542hi7.jpg Kurde ładny ten Kubuś (Nie to zeby cos ze mna nie tak bylo ) Ile ta rameczka waży ?? P.S Ten bike za Twoim, też całkiem niezly
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.