Bartez23 Napisano 9 Czerwca 2007 Napisano 9 Czerwca 2007 Kaczor ile waży Twoja sztyca Smici, bo zastanawiam się nad jej kupnem ? pzdr.
Kaczor Dodgers Napisano 9 Czerwca 2007 Napisano 9 Czerwca 2007 Ile waży, tyle co nic , bo całe 234 gramy. Pozdro.
Adik Napisano 9 Czerwca 2007 Napisano 9 Czerwca 2007 Heh, zainteresowanie sztycą Waży tyle co nic... to tak jak moja kiera http://www.allegro.pl/item200675113__kiero...arna_151g_.html wg mnie lepsza od boplighta, {20mm dłuższa przy 5g większej wadze} no i oczywiście tania jak barszcz W wszystkich Cubach podobają mi się tylnie widełki... Między innymi {a jest ich sporo, np piekne malowanie i dokładne wykonanie} dlatego wybrałem tą ramkę
jędrek107 Napisano 25 Czerwca 2007 Napisano 25 Czerwca 2007 Witam klubowiczów mam na oku ramę Cube Acid i teraz proszę o opinie na temat tej ramki
Adik Napisano 25 Czerwca 2007 Napisano 25 Czerwca 2007 http://www.cube-bikes.de/xist4c/web/Acid_id_6911_.htm taką? Ramka jest identyczna jak w przypadku innych Cubów z tego segmentu - tzn. Aim, Attention, Analog. Za ile pieniążków możesz tą ramę mieć i czy jest nowa? Sądzę że warto składać rowerki na ramkach Cuba bo są wyjątkowe i piękne.
jędrek107 Napisano 25 Czerwca 2007 Napisano 25 Czerwca 2007 za 250 zł może uda mi się ją wyrwać jest używana
Adik Napisano 25 Czerwca 2007 Napisano 25 Czerwca 2007 Dobra cena za nią. Nowe kształtują się w okolicach 450zł {z tej Serii}. Fajna ramka, za nie dużą kasę i bardzo ładna. Do tego nie jest ciężka {ok 2100g przy 20"} i ma pięknie wygięte tylnie widełki. Fajne jest też prowadzenie linek dołem górnej rury ramy i Malowanie, a nie naklejki.
MirRob Napisano 29 Czerwca 2007 Napisano 29 Czerwca 2007 Witajcie Klubowicze!!! Bardzo się cieszę, że znalazłem Wasz - Nasz Klub - CEC!!! Jestem na Forum ponad 3 dni. Mnóstwo godzin się Was naszukałem. Założyłem nawet temat: [Rower] Cube Curve by MirRob Mój rower: CUBE CURVE Rama: aluminium 7005 Koła: 28'' Obręcze: Rigida ZAC 2000 622 mm Piasty: Shimano Deore Opony: Schwalbe CX Comp - szer. 32 mm - zmiana na - Michelin - szer. 28 mm Widelec: Suntour NEX 4500 Lockout - miał być, Suntour NRX 7500 Lockout - jest Przerzutka tył: Shimano XT Przerzutka przód: Shimano LX Manetki: Shimano LX Hamulce: Shimano M430 Dźwignie hamulca: Shimano LX Mechanizm korbowy: Shimano Alivio - zmiana na - Shimano Deore M540 Hollowtech Pedały: platformowe Fasten Alu - zmiana na - SPD Shimano XTR Stery: Ritchey Logic Mostek: Scape Alu Lite Kierownica: X-ACT Riser - zmiana na - Carbon Sztyca: Scape Lite Siodło: Scape Active Comfort2 Środek suportu: Shimano Cartridge Biegów: 27 Ośki: - zmiana na - Tytan Rogi: dokupiłem Kolor: czekoladowy metalic Waga: 13,10 kg - była, 12,30 - jest Stara Cena: 2799 zł - 2006r. NOWA CENA: 2199 zł - 2007r. - Straciłem 600 zł. Cechy szczególne: - Econo - Cena/Jakość - Rewelacja! Kupiłem go w maju 2006r. Zmiany nastąpiły zaraz po kupnie, za dopłatą. Przejechałem na nim ponad 4200 km (stan na 26.06.07r) i jestem szczęśliwy! Oczywiście zgłaszam akces do Klubu CEC! Życzę owocnej wspólpracy i "połamania korb", bo ram się nie da! PozdRowery Cube dla wszystkich!!
Adik Napisano 29 Czerwca 2007 Napisano 29 Czerwca 2007 Witamy w klubie czekamy na fotki Ups, ja też fotek jeszcze nie pokazałem Nadrobię to jutro - promise
booyakassh Napisano 30 Czerwca 2007 Napisano 30 Czerwca 2007 Witam Wszystkich Mam pytanko do użytkowników LTD CC... jakie posiadacie rozmiary ram i jaki jest wasz wzrost? Chodzi mi mianowicie o to, że upatrzyłem sobie LTD Pro czarny mat, w celu obejrzenia go na żywo udałem się do jednego sklepu no i zobaczyłem LTD CC Teraz śni mi sie po nocach :/ Problem polega na tym, iż jest to rama 16, a mój poprzedni rower (GT Avalanche 1.0, również czarny mat ) którym mi skradli !@$!@#%!#$% złodzieje, miał rozmiar 18. Pomijając wyliczenia i 1000 przeczytanych postów postanowiłem przymierzyć się do CC 16'... no i kurde chyba jest dobry. Mam nadzieję, że to nie jego wygląd przyćmiewa mi rozmiaru ramy. Zonk byłby straszny gdyby po 100km okazało sie, ze jest za mały :/ Mam 176 cm wzrostu, a roweru używam do trochę ostrzejszej jazdy, lubie dziury i ciężki teren. Raz w roku mam okazje wyjazdu za granicę, wtedy uprawiam pseudo dh ;P Czyli lubię trochę poszaleć, ale jeżdże i po naszych stołecznych ścieżkach rowerowych i oprócz tego codziennie do pracy. Bardzo proszę, doradźcie coś Z góry dzięki Pozdrawiam Rafał
MirRob Napisano 1 Lipca 2007 Napisano 1 Lipca 2007 booyakassh! 16" może być za mały. 18" powinien być dobry. Przymierz się do niego.
booyakassh Napisano 3 Lipca 2007 Napisano 3 Lipca 2007 Dzięki MirRob, tylko widzisz, gdyby była 18'' to nawet bym się nie zastanawiał ani minuty. Jest tylko 16'' i z tego co mi powiedzieli nie ma szansy na 18''. Mimo wszystko dzieki za zainteresowanie. Proszę jeszcze o jakieś wypowiedzi... ludzie poradzcie coś Pozdrawiam
o_LuCaS_o Napisano 2 Sierpnia 2007 Napisano 2 Sierpnia 2007 Ave Cube! Zasilam szeregi CEC sobą i swoim nowiutkim Cube Curve Pozdrawiam!
Kaczor Dodgers Napisano 3 Sierpnia 2007 Napisano 3 Sierpnia 2007 Witam wszystkich . W ostatnich tygodniach w moim CUBE'ie zaszły pewne zmiany i chciałbym sie pochwalić . Przerzutka tył - Deore RD-M510 na SRAM x-7 Kaseta - Deore HG50 na SRAM 5.0 8sp Łańcuch - SRAM PC-951 na ConneX 804 Manetki - Deore 3x9 SL-M511 na SRAM trigger x-7 3x8 Klamki hamulca - Tektro na Avid FR5 Hamulce - Tektro na Avid SD7 Nowa waga to w granicach 12,4 kg
o_LuCaS_o Napisano 3 Sierpnia 2007 Napisano 3 Sierpnia 2007 Witam! A czy ktoś wie coś więcej o historii marki Cube? Szukałem na stronie firmowej i w Wikipedii, ale niewiele znalazłem...właściwie nic ciekawego. Pozdrawiam
Nawrotek Napisano 20 Grudnia 2007 Napisano 20 Grudnia 2007 Witam. To ja się dołączę do klubu z moim Cube Rama Cube LTD Pro Limited (milky green) Reszta jakiś syfaiasty osprzęt (oprócz LX na tyle;) ) Po świętach kupię co muszę i napiszę co mam w nim
Adik Napisano 20 Grudnia 2007 Napisano 20 Grudnia 2007 Hehe Nawrotek - Kuba ma Cube'a Ja tam w swoim Aimie poczyniłem wiele zmian... Aktualnie ramę dopieszcza carbonowa sztyca FSA SLK, wraz z siodłem FSA SLK na tytanowych prętach Buduję kółka - przednie na 63gramowej szosowej piescie/ tylnie na xt 08 CL i na super-mega-hiper rzadko spotykanych obręczach Alexrims Equalizer {445g sztuka} Do tyłu wsadzam tarczę XTR CL, przykuła mi oko z wyglądu i wagi, a zaciskać tą tarczę będzie... hamulec mechaniczny Novatec {rzadko spotykany - kolejny "rarytas"} kupiony za 15 zł <lol> Mój Cube Aim robi się one-and-only , z v brakiem z przodu i tarczówką z tyłu i oryginalnym bikerem na siodle
Nawrotek Napisano 21 Grudnia 2007 Napisano 21 Grudnia 2007 heh A tak rowerek wygląda chwilowo. http://nawrotek1992.fotosik.pl/albumy/334572.html A, i pytanko mam. Jak zamontować pancerz od linki hamulca v-BRAKE tylnego, skoro tam w oczkach, nie ma zwężenia, tylko jest cały na pełną linkę, od tarczówki. Po prostu pancerz nie trzyma się i wyskakuje.
Bizon Napisano 21 Grudnia 2007 Napisano 21 Grudnia 2007 Tak ta rama bez niczego bezpłciowo wyglądała ,muszę przyznać ,że rower teraz się całkiem nieźle prezentuje A co do pancerza może opaski samozaciskowe
Nawrotek Napisano 7 Stycznia 2008 Napisano 7 Stycznia 2008 Sztyca dzisiaj przyszła, jutro kupię zacisk 2 linki i pancerz, oraz klocki hamulcowe Jutro oficjalna premiera i pierwszy trening na nim Opiszę wszelkie wrażenia po jeździe. A i dodam, że mostek jeszcze tutaj 115mm, ale czekam na 100mm aż mi poczta przyniesie, będzie Pro PLT.
Fifi Napisano 7 Stycznia 2008 Napisano 7 Stycznia 2008 No no no... Konkretnie Jedyna rzecz rażąca w takim rowerze to te kanapowe siodełko.
bartekgib Napisano 7 Stycznia 2008 Napisano 7 Stycznia 2008 Kuba - ale takie otoczenie nie pasuje do tego sprzętu Siodełko do zmiany. Ale szczerze - ta ramka robi niezły efekt. Bez dwóch zdań .... Pozdrawiam !
Nawrotek Napisano 8 Stycznia 2008 Napisano 8 Stycznia 2008 A tam otoczenie Przynajmniej mogę smrodzić farbami, rozpuszczalnikami itp. do woli xD Siodło mi wujek przyśle z wloch (slr) razem z pedałkami xtr i paroma innymi częściami Miał mi teraz dać, ale zostało mu czerwone a to kolorystycznie w ogóle by nie pasowało do mojego;) Bo białe wsadził do swojego epica, a do szosy kupił jakieś ze speca ultralekkie. W ogóle dzisiaj zmasakrowałem farbę na ramie wsadzając za mały zacisk sztcy, bo sprzedawca z roerowego powiedział że będzie dobry xD I teraz go przepraszaszam za mą brutalność Całe szczęście, że jak założę zacisk to nie będzie tej masakry widać
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.