Skocz do zawartości

Cube Exclusive Club

jarus220

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Acid poleci w poniedziałek na gwarancję. Powód: Hamulce - za każdym razem gdy poprawnie je ustawie i dokręcę(mocno) po powrocie z wycieczki znów coś trze(szczególnie z przodu). Poza tym dzisiaj złapałem gumę - chrzest bojowy :D

Napisano

Wybrałem się dzisiaj do lasu, zabrałem aparat aby w kocu pstryknąć fotki i wstawić na forum i ...guma i to taka na totalna, poszła nie tylko dętka ale i opona :(

Mam już nakręcone jakiś 160 km, więc planowałem obligatoryjny przegląd, ale jakoś czasu nie miałem ;) (bo jak tu jechać na przegląd gdy las woła) no i się znalazł... jutro odbieram sprzęt o 12 i w drogę :)

Napisano

Ja ze swoją się uporałem - kolec + smart sam = wracaj z buta. O dziwo dzisiaj hamulec nie świrował po wymianie dętki. Znalazłem za to inny wredny problem - bije mi blat albo suport - nie wiem do końca. Patrze na łańcuch na 3 - delikatnie lata na bok, patrzę na mocowanie(przy samej ramie) tez bije - z prawej strony jakieś 3-4mm max na blacie i pewno mm może dwa przy mocowaniu - reklamować to czy po prostu ten typ tak ma?

Napisano

Adamspeed ja mam 176 i mam ramę 18". Dobrze że nie wziełem 20 bo by była za duza ale przy twoim wzroście powinno byc ok . Moze to jest efekt starego przyzwyczajenia i dlatego tak to odbierasz ?

Napisano

Jak sądzicie wada lakieru czy może jakieś pęknięcie - rower mam miesiąc(nie skakałem z 20cm nawet - w ogóle taki skok jest dla niego bezpieczny? Jak dotąd po prostu jeździłem po lesie - fakt szybko ale przecież to mu krzywdy nie powinno robic). Od wgłębienia idzie kreska - czuć to na białej farbie mocniej, na czarnej mam wrażenie, że też coś tam siedzi.

post-151102-0-89664500-1335973228_thumb.jpg

post-151102-0-50354400-1335973286_thumb.jpg

Napisano

nie, siedzi się bardzo wygodnie (jeśli w ogóle można mówić o siedzeniu jako takim) :)

Piękna maszyna, tylko pozazdrościć :thumbsup: Siodło faktycznie zadarte. No i nie zabrakło kultowej 1609.

Napisano

to i ja sie chciałem przywitac od dzis ltd pro:)

i odrazu chciałem zapytac o rebe a mianowicie kiedy ja zablokuje nadal sie ugina co to moze znaczyc??

Napisano

czyli??:) nie miałem jeszcze do czynienia z rebą nawet nie wiem czy jest napompowany albo co ma wskazywac ta podziałka na goleniu:) w agangu zaraz po zakupie nie bylo co ustawiac tylko twardosc

Napisano

ta podziałka pokazuje jakie jest zalecane ciśnienie w komorach - bez odpowiedniej pompki się nie obejdzie, więc albo czeka Cię zakup albo wizyta w serwisie. Każda reba ma możliwość regulowania flodgate-a górna część prawego golenia (tam gdzie jest blokada) - regulacja odbywa się albo za pomocą pokrętła albo po demontaży tej złotej zaślepki za pomocą klucza imbusowego... jednakże reba nigdy nie da się zablokować "na beton"

Napisano

czyli trzeba wyregulowac (stary amor trzymie na beton:) ) bede sie tym bawił, a jaka pompke polecacie?? a gdzie można znalesc tabele jaki ciesnienie ustawic dla 70 kg

Napisano

maxx78 ja rownież mam już swojego cuba w rozmiarze 18" ;p (Podmianka ramy) I jest mooooże za mały ale powiem tak-jeździ sie zdecydowanie lepiej jak na tych 20" ;) Dzis jestem po ok 250km i wszysko gra poza przerzutkami niewiem czy ten typ tak ma cieżko porownywać stare mtb z przed 10lat... Strasznie mała elastycznosc przełożeń. Jak jeżdże na sl cross pro to przy przedniej przerzutce ustawionej na dwojke jestem w stanie obsluzyc wszystkie 9 przelozen z tylu bez obcierania lancuchem o przerzutke, a tu ciagle cos trze :/ (wiem wiem skosy łancucha nie sa mile widziane ale mam taka mozliwosc) apropo tego tarcia możliwe,ze tylna przerzutka wydaje takie odglosy czy podobne do tego jak łancuch trze o przednia przerzutke??? Czesto patrze w dół i niejestem pewiem czy tam zeczywiscie trze-a niekiedy mimo przerzucenia tylnej przerzutki o 4 przelozenia niewiele sie zmiania jeżeli chodzi o odglosy :/

Aktualnie przygotowuje sie do Maratonu w Olsztynie i myśle nad kupnem opon na maraton poniewaz uwazam,ze moje maxxisy worm drive w rozm 26x1.9 nie podołaja-sporo piasku a bieżnika na srodku praktycznie nie ma. Mysle nad smart samami 26x2.1 zwijane nie zwijane, co o tym myslicie? Przypominam,ze poprzednia edycje rajdu przejechałem crossem z oponami schwalbe cx pro 28x1.20-jezdze amatorsko a o miejscu na mecie mi nie zalezy ale na ok 420 osob byłem na 190 miejscu? Cos takiego nie wazne ;)

A co do starego przezwyczajenia-Cube sl cross pro 56cm (już przywykłem jakos sie jeździ) i mtb grand energy-s 21,5'' w mtb powinna przeszkadzac mi tak duza rama o dziwo wszystko było ok-nie wiem jak to możliwe?

Napisano

Dołączam ze swoim nowym czarno-białym Analogiem. Po trzech dniach jazdy i ok. 100 km w różnorodnym terenie jestem megazadowolony. Mam nadzieję, że tak już zostanie. :)

Napisano

karbeti, maszyna sprawuje się rewelacyjnie, jazda tym rowerem to bajka wszystko działa bez zarzutu. Co do przebiegu, to na ten moment mam na liczniku 276 km z czego jakieś 80% to trasy po lasach i szutrowych drogach na których jak wiadomo nie zawsze jest gładko i równo ;). Jeżdżę w miarę możliwości, czyli najczęściej co drugi dzień. Nie pamiętam czy czytałeś moje posty gdy dokonywałem wyboru - obawiałem się o geometrię ramy, jak wpłynie na pozycję w kontekście komfortu jazdy. Moje subiektywne zdanie w tej kwestii jest takie... tą ramę chyba wykonano z myślą o mojej osobie - zero bólu czy zmęczenia pozycją. Na koniec dodam jeszcze jedno... 4 kg masy zostawiłem na trasie i to również bardzo mnie cieszy :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...