Arturos Napisano 26 Kwietnia 2012 Napisano 26 Kwietnia 2012 Mój świeży Kuba LTD Race 2012 z przebiegiem 120km ochrzczony. Dzisiaj w parku zaliczyłem piękne OTB
Pawe322Krzy380a324ski Napisano 27 Kwietnia 2012 Napisano 27 Kwietnia 2012 Acid poleci w poniedziałek na gwarancję. Powód: Hamulce - za każdym razem gdy poprawnie je ustawie i dokręcę(mocno) po powrocie z wycieczki znów coś trze(szczególnie z przodu). Poza tym dzisiaj złapałem gumę - chrzest bojowy
karpik75 Napisano 28 Kwietnia 2012 Napisano 28 Kwietnia 2012 Wybrałem się dzisiaj do lasu, zabrałem aparat aby w kocu pstryknąć fotki i wstawić na forum i ...guma i to taka na totalna, poszła nie tylko dętka ale i opona Mam już nakręcone jakiś 160 km, więc planowałem obligatoryjny przegląd, ale jakoś czasu nie miałem (bo jak tu jechać na przegląd gdy las woła) no i się znalazł... jutro odbieram sprzęt o 12 i w drogę
Pawe322Krzy380a324ski Napisano 28 Kwietnia 2012 Napisano 28 Kwietnia 2012 Ja ze swoją się uporałem - kolec + smart sam = wracaj z buta. O dziwo dzisiaj hamulec nie świrował po wymianie dętki. Znalazłem za to inny wredny problem - bije mi blat albo suport - nie wiem do końca. Patrze na łańcuch na 3 - delikatnie lata na bok, patrzę na mocowanie(przy samej ramie) tez bije - z prawej strony jakieś 3-4mm max na blacie i pewno mm może dwa przy mocowaniu - reklamować to czy po prostu ten typ tak ma?
pentel Napisano 30 Kwietnia 2012 Napisano 30 Kwietnia 2012 To i ja dołączam do klubu. CUBE ANALOG DISC Black 'n' White, happy owner
maxx78 Napisano 30 Kwietnia 2012 Napisano 30 Kwietnia 2012 Adamspeed ja mam 176 i mam ramę 18". Dobrze że nie wziełem 20 bo by była za duza ale przy twoim wzroście powinno byc ok . Moze to jest efekt starego przyzwyczajenia i dlatego tak to odbierasz ?
karpik75 Napisano 1 Maja 2012 Napisano 1 Maja 2012 No i w końcu nadszedł ten dzień, że zabrałem aparat i nic nie przeszkodziło w pstryknięciu kilku fotek Te i kilka innych fotek wstawiłem do mojej galerii Albumy użytkownika karpik75 - Galerie - Forum Rowerowe - doświadczenia, rowery, dyskusje sklepy rowerowe, giełda rowerowa , zapraszam
karpik75 Napisano 1 Maja 2012 Napisano 1 Maja 2012 nie, siedzi się bardzo wygodnie (jeśli w ogóle można mówić o siedzeniu jako takim)
Pawe322Krzy380a324ski Napisano 2 Maja 2012 Napisano 2 Maja 2012 Jak sądzicie wada lakieru czy może jakieś pęknięcie - rower mam miesiąc(nie skakałem z 20cm nawet - w ogóle taki skok jest dla niego bezpieczny? Jak dotąd po prostu jeździłem po lesie - fakt szybko ale przecież to mu krzywdy nie powinno robic). Od wgłębienia idzie kreska - czuć to na białej farbie mocniej, na czarnej mam wrażenie, że też coś tam siedzi.
karbeti Napisano 2 Maja 2012 Napisano 2 Maja 2012 nie, siedzi się bardzo wygodnie (jeśli w ogóle można mówić o siedzeniu jako takim) Piękna maszyna, tylko pozazdrościć Siodło faktycznie zadarte. No i nie zabrakło kultowej 1609.
bociek28 Napisano 2 Maja 2012 Napisano 2 Maja 2012 to i ja sie chciałem przywitac od dzis ltd pro:) i odrazu chciałem zapytac o rebe a mianowicie kiedy ja zablokuje nadal sie ugina co to moze znaczyc??
bociek28 Napisano 3 Maja 2012 Napisano 3 Maja 2012 czyli?? nie miałem jeszcze do czynienia z rebą nawet nie wiem czy jest napompowany albo co ma wskazywac ta podziałka na goleniu:) w agangu zaraz po zakupie nie bylo co ustawiac tylko twardosc
Basiq Napisano 3 Maja 2012 Napisano 3 Maja 2012 ta podziałka pokazuje jakie jest zalecane ciśnienie w komorach - bez odpowiedniej pompki się nie obejdzie, więc albo czeka Cię zakup albo wizyta w serwisie. Każda reba ma możliwość regulowania flodgate-a górna część prawego golenia (tam gdzie jest blokada) - regulacja odbywa się albo za pomocą pokrętła albo po demontaży tej złotej zaślepki za pomocą klucza imbusowego... jednakże reba nigdy nie da się zablokować "na beton"
bociek28 Napisano 3 Maja 2012 Napisano 3 Maja 2012 czyli trzeba wyregulowac (stary amor trzymie na beton:) ) bede sie tym bawił, a jaka pompke polecacie?? a gdzie można znalesc tabele jaki ciesnienie ustawic dla 70 kg
Basiq Napisano 3 Maja 2012 Napisano 3 Maja 2012 tabelkę można znaleźć na lewej goleni amortyzatora...
Adamspeed Napisano 3 Maja 2012 Napisano 3 Maja 2012 maxx78 ja rownież mam już swojego cuba w rozmiarze 18" ;p (Podmianka ramy) I jest mooooże za mały ale powiem tak-jeździ sie zdecydowanie lepiej jak na tych 20" Dzis jestem po ok 250km i wszysko gra poza przerzutkami niewiem czy ten typ tak ma cieżko porownywać stare mtb z przed 10lat... Strasznie mała elastycznosc przełożeń. Jak jeżdże na sl cross pro to przy przedniej przerzutce ustawionej na dwojke jestem w stanie obsluzyc wszystkie 9 przelozen z tylu bez obcierania lancuchem o przerzutke, a tu ciagle cos trze :/ (wiem wiem skosy łancucha nie sa mile widziane ale mam taka mozliwosc) apropo tego tarcia możliwe,ze tylna przerzutka wydaje takie odglosy czy podobne do tego jak łancuch trze o przednia przerzutke??? Czesto patrze w dół i niejestem pewiem czy tam zeczywiscie trze-a niekiedy mimo przerzucenia tylnej przerzutki o 4 przelozenia niewiele sie zmiania jeżeli chodzi o odglosy :/ Aktualnie przygotowuje sie do Maratonu w Olsztynie i myśle nad kupnem opon na maraton poniewaz uwazam,ze moje maxxisy worm drive w rozm 26x1.9 nie podołaja-sporo piasku a bieżnika na srodku praktycznie nie ma. Mysle nad smart samami 26x2.1 zwijane nie zwijane, co o tym myslicie? Przypominam,ze poprzednia edycje rajdu przejechałem crossem z oponami schwalbe cx pro 28x1.20-jezdze amatorsko a o miejscu na mecie mi nie zalezy ale na ok 420 osob byłem na 190 miejscu? Cos takiego nie wazne A co do starego przezwyczajenia-Cube sl cross pro 56cm (już przywykłem jakos sie jeździ) i mtb grand energy-s 21,5'' w mtb powinna przeszkadzac mi tak duza rama o dziwo wszystko było ok-nie wiem jak to możliwe?
lookas23 Napisano 4 Maja 2012 Napisano 4 Maja 2012 Dołączam ze swoim nowym czarno-białym Analogiem. Po trzech dniach jazdy i ok. 100 km w różnorodnym terenie jestem megazadowolony. Mam nadzieję, że tak już zostanie.
karbeti Napisano 5 Maja 2012 Napisano 5 Maja 2012 karpik75 jak tam spisuje się nowa maszyna? Jaki przebieg od zakupu?
karpik75 Napisano 6 Maja 2012 Napisano 6 Maja 2012 karbeti, maszyna sprawuje się rewelacyjnie, jazda tym rowerem to bajka wszystko działa bez zarzutu. Co do przebiegu, to na ten moment mam na liczniku 276 km z czego jakieś 80% to trasy po lasach i szutrowych drogach na których jak wiadomo nie zawsze jest gładko i równo . Jeżdżę w miarę możliwości, czyli najczęściej co drugi dzień. Nie pamiętam czy czytałeś moje posty gdy dokonywałem wyboru - obawiałem się o geometrię ramy, jak wpłynie na pozycję w kontekście komfortu jazdy. Moje subiektywne zdanie w tej kwestii jest takie... tą ramę chyba wykonano z myślą o mojej osobie - zero bólu czy zmęczenia pozycją. Na koniec dodam jeszcze jedno... 4 kg masy zostawiłem na trasie i to również bardzo mnie cieszy
Adamspeed Napisano 8 Maja 2012 Napisano 8 Maja 2012 heh ja już po maratonie rower mnie nie zawiódł ani razu jak na razie super sprzet
GIZIU Napisano 8 Maja 2012 Napisano 8 Maja 2012 karpik75, nie powinieneś mieć srebrnej korby XT ? Siodło też masz chyba Scape zamiast Selle Italia X1.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.