karbeti Napisano 21 Października 2011 Napisano 21 Października 2011 Witam , to i ja po 10 latach niejazdy wracam w siodło i mogę dołączyć do tego zacnego klubu ze swoim Cube LTD Comp Disc 2009 ...na poczatek dorzucony tylko koszyk KLS PODIUM BLACK i licznik VDO X2 ( co do tego zakupu nie jestem pewien czy był dobry ) i Time Atac Alium ... aaa no i bym sie nie pochwalił ale udało mi sie kupić kask SELEV MATRIX po bardzo okazyjnej cenie A czemu taka długa przerwa ?
StasKropek Napisano 21 Października 2011 Napisano 21 Października 2011 A czemu taka długa przerwa ? Tak wyszło trzeba było zarabiać na życie , ale teraz kiedy posadziłem drzewo i mam potomka to mogę smiało wrócić poza tym jak człowiek młody to i głupi nie rowery były mu w głowie
karbeti Napisano 21 Października 2011 Napisano 21 Października 2011 A czemu taka długa przerwa ? To powodzenia
Tomas1982 Napisano 23 Października 2011 Napisano 23 Października 2011 Aktualizacja foto w większym rozmiarze tutaj
Basiq Napisano 23 Października 2011 Napisano 23 Października 2011 Ostatnio coś było pisane o rowerach czystych i brudnych... moje zawsze zaliczane będą do tych drugich - a po ostatnich modernizacjach wygląda tak...
duzyninja Napisano 24 Października 2011 Napisano 24 Października 2011 A ja się chciałbym poskarżyć na kjuba. Otóż ostatnio na zjezdzie ramka ams comp sie zlamala, w sumie to urwała, tuż przy mocowaniu hamulca... beznadzieja
Mod Team Pixon Napisano 24 Października 2011 Mod Team Napisano 24 Października 2011 Śruby Ci się urwały? Wahacz się połamał? Daj jakieś zdjęcie. Tomas ładny rower.
duzyninja Napisano 24 Października 2011 Napisano 24 Października 2011 niestety zdjęcia mam na karcie która jest na razie wiele kilometrów stąd, a bez lasu rowra nie będę fotografował... pękła górna lewa rura tuż nad mocowaniem (no może z 5 cm ) hamulca tarczowego. Wygląda tak jakby ktoś szlifierką kątową przeciął. Ramka pękła w lesie, a jeszcze 25 kilosów trza było zrobić...
karbeti Napisano 24 Października 2011 Napisano 24 Października 2011 A co z gwarancją? Przecież obowiązuje na złamania ramy
kadargo Napisano 24 Października 2011 Napisano 24 Października 2011 Coś Ty na tym rowerze robił? Ale tak szczerze. :-) W każdym razie współczuję. :-(
Tomas1982 Napisano 24 Października 2011 Napisano 24 Października 2011 @Duzyninja Nie zazdroszczę usterki ale na takiej ilości rowerów jaką produkuje ta marka zawsze może trafić się sztuka z jakąś wadą konstrukcyjną która ujawni się w bliższej lub dalszej eksploatacji, nie na darmo towar obejmowany jest gwarancją którą mam nadzieję jeszcze posiadasz. W sklepie rowerowym w którym jestem częstym gościem w jednym tygodniu dwa razy trafiałem na klientów którzy reklamowali pękniętą ramę w rowerach KROSS, można by rzecz; nie kupujcie krossów bo ramy pękają, stwierdzenie wyssane z palca, podparte przypadkiem jednym/dwoma na tysiące za które pewnie wielu tutaj powiesiłoby mnie na lince do przerzutek .... jeszcze raz współczujemy a jak będą fotki to wrzuć, chętnie zerkniemy i powspółczujemy na bis @Pixon Dzięki, urzekł mnie, pomimo że to jeden z "najsłabszych" modeli to i tak się na niego zdecydowałem ciesząc się wyglądem i perspektywą ulepszania go w przyszłym sezonie
duzyninja Napisano 24 Października 2011 Napisano 24 Października 2011 Rama wydaje się że pękła z powodu działania hamulca tarczowego. Mysle ze w kjubie takie rzeczy przewidzieli i na tylne czesci zawieszenia daja tylko rok gwarancji. A gwarancja na rame - czyli w sumie przedni glowny trojkat - wygasla w czerwcu... Jak na rame za półtora tysiaka to troche slabo...
karbeti Napisano 24 Października 2011 Napisano 24 Października 2011 A gdzie kupywałeś kupowałeś? Skiteam na rowery Cube dodatkowo daje pięć lat gwarancji na złamania ramy. Przeczytaj: http://www.skiteam.p...lnosci_769.html
duzyninja Napisano 25 Października 2011 Napisano 25 Października 2011 Napisałem do Skiteamu - dzięki za info!!! - a teraz czekam na odpowiedź. Trudno powiedzieć czy rękojmia sumuje się z gwarancją czy pokrywa tylko nadwyżkę... a rower był kupiony w maju 2006 ehh zobaczymy.
karbeti Napisano 26 Października 2011 Napisano 26 Października 2011 No właśnie, tam jest napisane "dodatkowo, do ustawowego okresu gwarancji" Nie wiadomo jak oni to rozumieją.
kamil87 Napisano 26 Października 2011 Napisano 26 Października 2011 Mam pytanie - są na forum jacyś użytkownicy Cube`a Tonopaha z 2011? Ma kilka pytań o ramę.
michalj Napisano 27 Października 2011 Napisano 27 Października 2011 Witam, Gdzie w Warszawie najlepiej kupić Cube'a? Czy posiada któryś z forumowiczów platynową kartę do ski teamu, która upoważnia do -15% na asortyment? Prawdopodobnie będę takowej potrzebował przy kupnie roweru.
GIZIU Napisano 27 Października 2011 Napisano 27 Października 2011 Jakbyś chciał to ja mam kartę złotą (-10%) i mogę z Tobą wpaść do jakiegoś Skiteamu na zakupy
michalj Napisano 27 Października 2011 Napisano 27 Października 2011 Dzięki za propozycje. Jestem strasznie nakręcony na Kubę, choć rozsądek podpowiada, żeby kupić dopiero na wiosnę. -10% mogę mieć z karty kredytowej i mam nadzieję, że zniżka utrzyma się do wiosny. Jednak przydała by się karta platynowa (-15%), zawsze trochę więcej zostaje w kieszeni.
Mod Team Pixon Napisano 29 Października 2011 Mod Team Napisano 29 Października 2011 Będąc studentem i mając legitymacje azs/isic masz zniżkę w skiteamie 10%
michalj Napisano 30 Października 2011 Napisano 30 Października 2011 Ile trzeba wydać by otrzymać kartę -10% w skiteamie?
Bad4u Napisano 6 Listopada 2011 Napisano 6 Listopada 2011 Hello. Cube'a kupiłem pod koniec października i muszę stwierdzić, że rower jest świetny. Nie żałuję wyboru i postaram się "pozarażać" marką Cube każdego, który będzie chciał kupić sobie porządny rower xD Mój bike: http://www.fotosik.pl/u/bad4u/zdjecie/1/album/1012854 I w czasie jazdy zachowanie amora: http://www.youtube.com/watch?v=GmoyRYC0N4A&feature=feedu
dovectra Napisano 6 Listopada 2011 Napisano 6 Listopada 2011 witam ja mam Cube-a, kupiłem go przypadkiem, używkę terra line LTD - taki kros spodobał mi się i był w dobrym stanie pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.