Skocz do zawartości

Cube Exclusive Club

jarus220

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

chciałem się zapisać do klubu ze składakiem na ramie LTD pro, którego mam już drugi rok.

img4524a.th.jpg

Ale chyba będę musiał się od razu wypisać, bo w ostatni weekend stało się to:

img4517a.th.jpg

Rama jest jeszcze na gwarancji i zobaczymy czy coś wskóram czy stwierdzą, że to uszkodzenie mechaniczne.

ZWY - informuj co i jak z uznaniem Gwarancji.

Napisano

hejka

wie ktoś może gdzie można kupić osłone tylniego dampera do cuba stereo?

w skiteamie juz nie ma ponoć....

pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Napisano

Witam Wszystkich.

Odkad sprzedalem w polowie roku swoj poprzedni rower- zachorowalem na Cuba; a moze odwrotnie(?)- odkad zachorowalem na Cuba, sprzedalem swoj rower.

Na poczatku chodzil mi po glowie jakis LTD (raczej Race)- ale w koncu wybralem Reactiona, jako bardziej przyszlosciowy- lepsza rama na ktorej mozna juz budowac prawdziwego potwora, przegladajac godzinami polskie i niemieckie sklepy, czekajac na promocje i negocjujac upusty doczekalem sie na oficjalnej stronie CUBE katalogu 2011- jest tam od dzisiaj, mysle, ze niejednego posiadacza zainteresuje.

Pozdrawiam. na 100% przyszly posiadacz Kubka :)

Napisano

Oszaleje jak mi ktoś nie pomoże!!!!! ;)

Mieszkam i pracuje w Irlandii, wiec jak wiadomo do CRC mam blisko i przesylke za darmo ( no prawie za darmo, vat wiekszy ) z resztą nie ważne aktualnie na stronie CRC jest przecena na rowery CUBE na 15% czasami 19%, miałem zamówić na początku Attention'a 18'' bo mierze 181cm ale po poczytaniu na temat przedniego amora doszedlem do wniosku że może lepiej kupić coś lepszego wiec wypadło na LTD PRO, później mnie naszło na LTD RACE bo bede smigal po asfalcie i okolicznych górach tak 50/50 a od wczoraj sie napaliłem niesamowicie na Reaction GTC PRO. :) i już sam nie wiem czy mam go kupić i ściągnać z Polski (raptem przesyłka 40euro) bo moge oszczedzic sporo czy kupić tutaj. Sam nie wiem którego wybrać powiem tylko że śmigam aktualnie na szosówce do pracy raptem 10km w jedną strone ale odkąd wybrałem sie kumpla MTB na przejazdzke po okolicznych off road'ach zakochałem sie od pierwszego skoku B) i znalazłem KUBKI to jeszxcze bardziej rozbudziło moją rządze posaidania tego rower więc posze o pomoc!!!!!!!!!!

dodam że byłem w CRC osobiscie w sobote i mieli zamknięte a pewnie wyjechałbym z tamtąd Cubkiem :devil: -- Spore to CRC tak na marginesie. ;)

Napisano

Dobra ustalmy coś. Pojechałeś na tzw. "offroad" i zakochałeś się od pierwszego skoku. Jaki to był skok? Jeśli masz zamiar skakać na rowerze, to na bank nie kupuj sztywniaka do XC.

Napisz coś więcej o stylu jazdy jaki byś chciał uprawiać i jeszcze raz: Jaki to był skok

A mój Cube dopiero się buduje... Powoli, powoli... ;)

Napisano

Cześć Wszystkim Fanom.

Od sierpnia jestem posiadaczem Cube Reaction GTC PRO na karbonowej ramie i po kilku jazdach moja niepewność została rozwiana. Trudno jeszcze coś szerzej powiedzieć ale pierwsze wrażenia są obiecujące, tym bardziej, że przesiadłem się z dużo cięższego Scotta.

Pozdrawiam Wszystkich i pragnę dołączyć do klubu :icon_wink:

Napisano

Dobra ustalmy coś. Pojechałeś na tzw. "offroad" i zakochałeś się od pierwszego skoku. Jaki to był skok? Jeśli masz zamiar skakać na rowerze, to na bank nie kupuj sztywniaka do XC.

Napisz coś więcej o stylu jazdy jaki byś chciał uprawiać i jeszcze raz: Jaki to był skok

A mój Cube dopiero się buduje... Powoli, powoli... :)

nic wielkiego czlowiek sobie podskoczyl na jakims wyboju czy kempie, mialem na mysli jazde po bezdrozach lasami gorkami itp itd... ktory cubek by sie na to nadawal najlepiej do 4-5 tysi. ??

Napisano

nic wielkiego czlowiek sobie podskoczyl na jakims wyboju czy kempie, mialem na mysli jazde po bezdrozach lasami gorkami itp itd... ktory cubek by sie na to nadawal najlepiej do 4-5 tysi. ??

Każdy MTB. LTD Race umie na ten przykład pływać :)

au8330_Chlup.jpg

Napisano

Każdy MTB. LTD Race umie na ten przykład pływać :thumbsup:

au8330_Chlup.jpg

haha jesteś gigant :yucky: jak to zrobiłeś? czyżby rzeczka której miało nie być : :)

a teraz tak na poważnie którego kubusia na pierwszą maszynę wybrać ? Attention i zmienić amor czy może LTD Race? dodam że chce posmigać do pracy od czasu do czasu, po górach pojeździć szlakami rowerowymi, moć bezpieznie skoczyć sobie z jakiejś kępy czy krawężnika beż obawy że coś pęknie. :) do wydania max 5 kafli.

Napisano

Serio - na bezdroża, lasy i górki nada się każdy MTB.

Kwestia w tym czy chcesz na tym poprzestać, czy przewidujesz pogłębienie cyklozy i np. napad chęci odchudzenia roweru, startu w maratonie czy przejazdu ze Świeradowa do Ustrzyk Dolnych w linii prostej.

Przy twoim budżecie brałbym sprzęt, który rokuje przyszłościowo, czyli Reaction wzwyż. Sezon się kończy, może w przecenie wyłapiesz jakiś węgielek, np. http://www.skiteam.pl/rower/Cube/reaction-gtc-pro/

Co do zdjęcia, to faktycznie można powiedzieć, że bajoro zastąpiło mi drogę ;).

Napisano

wlasnie wychaczyłem chlopa na necie ktory sprzedaje 4 miesięcznego Reaction'a GTC PRO :icon_cool: za ok 1000 funciakow :) jak dla mnie za######ista cena. Życzcie powodzenia !!! Oby jeszcze go miał.

Napisano

wlasnie wychaczyłem chlopa na necie ktory sprzedaje 4 miesięcznego Reaction'a GTC PRO :) za ok 1000 funciakow :D jak dla mnie za######ista cena. Życzcie powodzenia !!! Oby jeszcze go miał.

Powodzonka, cena naprawde okazjonalna :) pod warunkiem, że z rowerem wszystko ok

Napisano

Jaki rozmiar i waga ramy? Zdjęcia prosimy :thumbsup:

Mój Cube to 18 -tka o wadze 10,4, niestety zdjęcia będą tochę później

Napisano

no i lipa wyszła z tym GTC PRO, zadzwoniłem wczoraj i powiedział że właśnie jedzie do niego koleś zabrać kubka :(. Tak więc po którkiej 12godzinnej :) rozkminie w pracy stwierdziłem ze kupie Cuba LTD PRO, ewentualnie i tutaj zwarcam sie do was LTD RACE ponieważ różnica w cenie jest nie wielka raptem 180euro po mojej 10%'wej zniżce, która nabyłem po przez zarejstrowanie sie na stronie sklepu internetowego;D Tylko czy warto ?

Ltd Pro - https://www.cyclesuperstore.ie/shop/pc/viewPrd.asp?idcategory=232&idproduct=31673 w cenie - €899.10 po zniżce

Ltd Race - https://www.cyclesuperstore.ie/shop/pc/viewPrd.asp?idcategory=232&idproduct=31650 w cenie - €1,079.10 po zniżce

Kombinowałem żeby może kupić kubusia w Polsce na allegro ale z gwaracja mógłbym mieć problemy a chce tu jeszcze pobyć ze dwa lata więc wole mieć go tutaj kupionego poza tym przesłanie roweru itd opłacałoby sie jedynie z GTC PRO, z resztą nie ważne, pomóżcie z decyzja koledzy!!! czy wart płacić wiecej za lepszy amor, za przerzutke z przodu XT zamiast SLX, za ddzwignie przerzutki SLX zamiast SL, za inne hamulce, za inna korbe, za inne koła i na sam koniec za 800gram różnicy w wadze ????? :wallbash:

Napisano

Miałem podobny problem w zeszłym roku. Trochę konfiguracja tych rowerów się zmieniła. Dla korby SLX (obecnie mocniejsza Deorka), hampli Formuli K-18 (obecnie RX) i kół Sunringle zdecydowałem się dołożyć. Nie żałuję decyzji :) Hamulce pierwsza klasa - wydaje mi się, że najmocniejszy argument, żeby dopłacić!! Pytanie czy masz na to budżet przewidziany, czy nie wystarczą Ci komponenty, które są w tym tańszym. Jak masz kupić rower a za miesiąc zastanawiać się co by tu zupgrade'owć to warto dołożyć. Z takiego założenia wyszedłem kupując LTD Race, żeby czasem nie kusiło o jakieś podmiany :)

Napisano

Bardzo dlugo sie wahalem; czytalem i analizowalem. Nie zastanawialem sie tylko nad jednym- marka: CHCIALEM KUBKA I JUZ!

Nie bez znaczenia byl tez budzet- bo jako gorna granice okreslilem sobie 4.000 zl i tu w tym momencie przepadl Reaction...

Pozostaly LTD, Pro/Team/Race/CC.

Znowu kilka tygodni zastanawiania sie czy wybrac lzejszego Race, czy CC z full XT.

No i stalo sie, jestem od dzisiaj posiadaczem nowego czarno-szarego Cube LTD CC z 2010 roku (wyszarpalem go za 3.800 zl)

Modyfikacje: wymiana standardowych pedalow na SPD: Shimano PD-M770 z wielkim znaczkiem XT z boku... tak do kompletu :)

Jakies powazne modyfikacje (np. lzejsze kola) i "bufet" typu rogi/licznik/koszyk na bidon zostawiam na przyszly rok, bo... skarbonka pusta.

Pozdrawiam wszytskich milosnikow CUBE.

• 4 tygodnie później...
Napisano

No i stalo sie ;) Oficjalnie dolaczylem do grona Klubu CUBE :D. Mialem kupic/zlozyc MTB jednak zamiast tego kupilem szosowke, chociaz w planach jest kupenie ramy gorla do konca roku ;) pewnie Reaction albo Gtc Pro a poki co bede sie cieszy z jazdy CUBE AGREE PRO COMPACT model 2010 zakupionym z 25%wa znizka z CRC. Pozdrawiam wszystkich fanow marki !! :thumbsup:

Napisano

To niestety zawaliles... LTD CC - rama od (aim,analog,attention,acid), czyli light frame pojedynczo cieniowana, gemetria wogole nie sportowa co za tym wszystkim idzie...CIEZKI rower...Trzeba bylo brac Race'a...

• 2 tygodnie później...
Napisano

Odchudzenie roweru o kilogram to okolo 1.000 zl- taka stara prawda.

Najtanszy Reaction, na ktorym mozna w pozniejszym czasie zbudowac cos fajnego i lekkiego to okolo 5.000.

Tylko z drugiej strony, jakbym byl maniakiem lekkosci wzialbym rame Scota- tam mozna o wiele bardziej poszalec...

Ja tymczasem wydalem 3.600 i to juz i tak byla granica moich mozliwosci finansowych.

...ja po prostu lubie Cuba za wyglad i charakter. Mam pelne XT na rowerze wazacym 12,5 kg i jak dla mnie jest naprawde idealnie- max. przejechalem na nim jednorazowo 80 km offroad- nie bola plecy, kolana, wydolnosciowo daje rade, a jak trzeba bedzie stracic kilogram, czy dwa- to taniej bedzie samemu z brzucha zrzucic :icon_wink:

A za pare lat... zobaczymy.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Wszystko ładnie pięknie ,tylko niestety Cube stracił już na swojej legendarnej ekskluzywności. Jak dla mnie ekskluzywną firmą jest Cannondale-tam nie ma rowerków za 2 tysiaki. :icon_lol:

Fajnie, tylko Cannondale produkowany w chinach, wiec do exclusive mu juz brakuje^^ ROTFL

• 2 tygodnie później...
Napisano

A jaki rozmiar Kubuśa LTD proponujecie dla faceta o wzroście 185? 18 czy 20? Wydaje mi się, że 20 będzie lepsze

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...